Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

«Ο Μουγκάμπε είναι ομοφυλόφιλος»


  • 0



 «Ο Μουγκάμπε είναι ομοφυλόφιλος»
Στη φυλακή κινδυνεύει να περάσει τα Χριστούγεννα η βουλευτής Λινέτ Καρένι στη Ζιμπάμπουε, η οποία δήλωσε ότι ο πρόεδρος της χώρας Ρόμπερτ Μουγκάμπε είναι «ένας ομοφυλόφιλος που γυρίζει από κρεβάτι σε κρεβάτι».

Η Καρένι βρίσκεται από τη Δευτέρα υπό αστυνομική κράτηση επειδή δήλωσε ότι ο 87χρονος πρόεδρος της χώρας είχε σχέσεις με τον πρώην υπουργό Πληροφόρησης Τζόναθαν Μόγιο και με τον πρώτο πρόεδρο της χώρας μετά την ανεξαρτησία, Καναάαν Μπανάνα.

Ο Μπανάνα είχε καταδικαστεί το 1999 για σοδομισμό συνεργαστών του, ενώ ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντας την ομοφυλοφιλία «φριχτή».

Η Καρένι, ο οποίος κρατείται στο Μουτάρε, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτειοανατολικά της Χαράρε, κατηγορείται ότι υπονόμευσε την εξουσία του προέδρου, κατηγορία για την οποία θα μπορούσε να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 20 ετών. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Μουγκάμπε έχει προβεί στο παρελθόν σε ένθερμα αντι-ομοφυλοφιλικά σχόλια, χαρακτηρίζοντας τους ομοφυλόφιλους «χειρότερους από τα γουρούνια και τους σκύλους που γνωρίζουν τους φυσικούς τους ερωτικούς παρτενέρ».

Δικαστήριο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη η Καρένι με εγγύηση, ωστόσο η βουλευτής θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση, καθώς οι εισαγγελείς επικαλέσθηκαν νόμο που αναστέλλει για επτά ημέρες την αποφυλάκιση με εγγύηση, μέχρις ότου εκδικαστεί η έφεση που έχει ασκήσει η βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου