Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

“Θετικές Ιστορίες” με θέμα το AIDSΟι “Θετικές Ιστορίες” είναι μια σπονδυλωτή ταινία, που ουσιαστικά αποτελείται από 6 ταινίες μικρού μήκους. Το θέμα κοινό για όλες...ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ο ιός HIV. Οι σκηνοθέτες Χάρης Σταθόπουλος, Δημήτρης Άντζους, Θανάσης Τότσικας, Δημήτρης Μπαβέλλας και Δημήτρης Παπαθανάσης αποτελούν όλοι τους τη νέα γενιά των ελλήνων σκηνοθετών και πιστεύουν ότι ο κινηματογράφος, εκτός από το να διασκεδάζει, μπορεί συγχρόνως να διαπαιδαγωγεί και να περνάει μηνύματα που αφορούν τη σύγχρονη κοινωνία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως.

Ένας βενζινοπώλης, ένας μοναχικός νέος, μια νεαρή κοπέλα, ένα gay ζευγάρι, μια έγκυος κι ένας γιατρός, γνωστοί και άγνωστοι μεταξύ τους, έχουν έναν κοινό γνώριμο, που τους συνδέει με μοιραίο τρόπο. Tο HIV. Αυτοί είναι οι ήρωες των “Θετικών Ιστοριών”. Άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, υπεράνω πάσης υποψίας. Άνθρωποι που βρίσκονται γύρω μας, και θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς. Πότε με χιούμορ και πότε θίγοντας το AIDS ως κοινωνική μάστιγα, οι “Θετικές Ιστορίες” καταφέρνουν να αφυπνήσουν συνηδείσεις και να σε κάνουν να σκεφτείς. Γιατί κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο.

Οι έξι μικρούς μήκους ταινίες έχουν τους τίτλους "Δωμάτιο μηδέν", "Το λάθος", "Αίθουσα αναμονής", "Αφού με ξέρεις", "Θετικό;" και "SaiD". Πλήθος γνωστών ηθοποιών εμφανίζονται στην συνολικά 70 λεπτών ταινία, όπως οι Σπύρος Παπαδόπουλος, Στράτος Τζώρτζογλου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μελέτης Γεωργιάδης και από τη νέα γενιά η Κατερίνα Μισιχρόνη, που την γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά του ALPHA “Γ4”, ο Ανδρέας Κοντόπουλος και άλλοι.

Η ταινία "Θετικές ιστορίες" πρόκειται να εκδοθεί σε dvd μέσα στο 2011 και θα συνοδεύεται, στα extras, από τις έξι μικρού μήκους ταινίες ξεχωριστά, τις πέντε συνεντεύξεις της "Πραγματείας" (ένα υλικό ντοκιμαντερίστικου ύφους που άνοιξε την ταινία), making of, trailler, φωτογραφίες σε slide show, βιογραφικά και τα logo των υποστηρικτών. Επίσης σε bonus track θα περιλαμβάνεται και η ταινία "Οι άντρες δεν κλαίνε" του 2001 με ανάλογη θεματική σε σκηνοθεσία Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη.

Ο Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από όλα. Είναι ο παραγωγός της ταινίας και ιδρυτής της εταιρείας t-shΟrt, που δρα στον καλλιτεχνικό χώρο απο το 2000 και έχει ως κύριο αντικείμενο τις ταινίες μικρού μήκους. Οι “Θετικές Ιστορίες” είναι η πρώτη μεγάλου μήκους της εταιρείας.

Η πρεμιέρα της ταινίας “Θετικές Ιστορίες” έγινε το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στα πλαίσια της δεύτερης ημέρας του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με παρόντες τους 4 από τους 5 σκηνοθέτες και τον παραγωγό, ενώ πλήθος κόσμου είχε γεμίσει την αίθουσα “ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ”. Η ταινία θα προβληθεί ξανά την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στις 18.00 στην αίθουσα του “ΑΚΜΗ”.

Τρανσέξουαλ μοντέλο του Givenchy στο σόου της ΌπραΗ Lea T. έγινε γνωστή από τον κεντρικό της ρόλο στην καμπάνια του «Givency», μέχρι τότε ήταν βοηθός του Riccardo Tisci και τώρα είναι η μούσα και το fit model του... Το αστέρι της 28χρονης τρανσέξουαλ άρχισε να λάμπει όταν πέρσι φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά για το εξώφυλλο της γαλλικής «Vogue» και εμφανίστηκε κατόπιν στην brilliant couture collection του Tisci. Ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στη φθινοπωρινή καμπάνια του «Givency» ήρθε αμέσως μετά. Τον Φεβρουάριο μάλιστα θα εμφανιστεί στο show της Ophra. Δεν έχει γυριστεί ακόμα, όμως αν κρίνουμε από τον ντόρο που έχει δημιουργήσει η είδηση, πρέπει να ετοιμάζουν κάτι ιδιαίτερο. Αρκετά μοντέλα έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν στο show της Oprah, όμως όχι όσων η καριέρα μόλις αρχίζει. Η συζήτηση προφανώς δεν θα είναι βαρετή, ενώ η Lea T. θα φορέσει οπωσδήποτε «Givency».
Η Lea T. γεννήθηκε στη Βραζιλία, βαφτίστηκε Leonardo, και είναι γιος του πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή, Tonincho Cerezo, ο οποίος δεν είναι ευχαριστημένος από την επιλογή του Leonardo να υποβληθεί σε πλαστική στήθους και αποτρίχωση. Η Lea Τ. πάντως φαίνεται αποφασισμένη, και σύντομα θα υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία, και πιθανότατα σε επέμβαση αλλαγής φύλου. Στο τεύχος Ιουλίου της γαλλικής «Vogue» φωτογραφήθηκε γυμνή, αποκαλύπτοντας σχεδόν το φύλο της.
Το τελευταίο της εξώφυλλο είναι στο «Luvre magazine», όπου φοράει για άλλη μια φορά «Givency» δημιουργία.

Πηγή: toblogtonkirion