Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά ομοφυλόφιλων



ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Συνεχίζονται, στην Ιταλία, οι επιθέσεις κατά ζευγαριών ομοφυλόφιλων.

Το Σαββατοκύριακο, ο Ματέο και ο Ενρίκο, 27 και 31 ετών, αντίστοιχα, ξυλοκοπήθηκαν στην Πάδοβα, από τέσσερις νέους που ...

τους επιτέθηκαν όταν τους είδαν να περπατούν χέρι-χέρι.

Μετά τους προπηλακισμούς για τη σεξουαλική τους ταυτότητα, οι Ματέο και Ενρίκο, δέχθηκαν γροθιές στο πρόσωπο και αναγκάσθηκαν να μεταβούν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, με τραύματα στα μάτια και στο στόμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ρεπούμπλικα", το 2009, ογδόντα ομοφυλόφιλοι, δέχθηκαν επίθεση, στην Ιταλία, αποκλειστικά και μόνο λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας. Τους πρώτους πέντε μήνες του 2010, οι επιθέσεις ήταν είκοσι τέσσερις.

Η υπουργός Ισότητας της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Μάρα Καρφάνια, ζήτησε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από τις αστυνομικές δυνάμεις, ώστε "να εντοπισθούν και να συλληφθούν οι υπεύθυνοι της αχαρακτήριστης αυτής πράξης".

Σε ό,τι αφορά τυχόν νέες πρωτοβουλίες σε νομικό επίπεδο, η Μάρα Καρφάνια ζήτησε από όλους τους βουλευτές "να δραστηριοποιηθούν ώστε να εγκριθεί το γρηγορότερο δυνατό ο νόμος κατά της ομοφοβίας, η οποία μπορεί να ηττηθεί μόνο με την ειλικρινή στήριξη όλων".

Η Ίμα Μπατάλια, πρόεδρος του κινήματος Gay Project, σημειώνει ότι "τα γεγονότα της Πάδοβας αποδεικνύουν ότι χρειάζεται μια μαζική και ουσιαστική αντίδραση κατά της ομοφοβίας".

Από το κεντροαριστερό δημοκρατικό κόμμα, ο Φιλίπο Πενάτι, εκπρόσωπος του γραμματέα Λουίτζι Μπερσάνι, τονίζει:

"Η παράταξή μας έχει εκφρασθεί με σαφήνεια. Είμαστε έτοιμοι να ψηφίσουμε τον συγκεκριμένο νόμο. Η κυβέρνηση, όμως, πρέπει να κάνει, τώρα, μια ξεκάθαρη κίνηση".

Χθες, στη Ρώμη έλαβε χώρα ένα ακόμη συμβάν που συνδέεται "με την έλλειψη ανοχής και πραγματικής ισότητας", όπως γράφει σήμερα ο ιταλικός Τύπος. Ο τραγουδοποιός Εμίλιο Ρετς, 25 ετών, αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι που είχε νοικιάσει στην περιοχή Πινιέτο, της "Αιώνιας Πόλης". Η ιδιοκτήτρια του ακινήτου, μόλις έμαθε, παρακολουθώντας τηλεοπτικό πρόγραμμα, ότι ο Ρετς είναι ομοφυλόφιλος, του ζήτησε με επιμονή να εγκαταλείψει το διαμέρισμα. Υστερα από άρνησή του, μπήκε στο σπίτι με αντικλείδι, αφαίρεσε όλα τα προσωπικά αντικείμενα του τραγουδιστή και τα εγκατέλειψε, μέσα σε κούτες, στην είσοδο της πολυκατοικίας.