Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα των ΗΠΑ… γεννήθηκε άντρας!

B300AF9D603DF7C10D24FEA38B7740E1.jpg
Δαιμόνια επιχειρηματίας, μητέρα, γιαγιά. Η Martine Rothblatt, θεωρείται από τις υψηλότερα αμειβόμενες γυναίκες των ΗΠΑ. Με τη διαφορά ωστόσο, ότι γεννήθηκε άντρας.
Στο εκτεταμένο αφιέρωμα του New York Magazine για την δυναμική 59χρονη, αναφέρεται ότι μόνο το 5% των εταιρειών διοικείται από γυναίκες. Κατά τη πρόσφατη λίστα με τα 200 υψηλόμισθα στελέχη των ΗΠΑ, μόνο το 11% είναι γυναίκες ενώ η μέση αμοιβή τους είναι 1.600.000 δολάρια, λιγότερα από τους άνδρες συναδέλφους τους.
Στην παραπάνω λίστα το όνομα της Martine Rothblatt φιγουράρει πρώτο ανάμεσα στις υπόλοιπες γυναίκες. Η Rothblatt έχει ιδρύσει την φαρμακευτική εταιρεία United Therapeutics και μόλις το περασμένο έτος εμπλούτισε τον τραπεζικό της λογαριασμό με 38 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, αυτό που κάνει την 59χρονη να ξεχωρίζει, είναι το γεγονός ότι έχει προχωρήσει σε αλλαγή φύλου.
Η ίδια προτιμά να την φωνάζουν Martine ενώ για τα τέσσερα εγγόνια της, είναι η «Grand Martine».
Η Bina Aspen, η γυναίκα που παντρεύτηκε την Martine πριν από 33 χρόνια, όταν η τελευταία ήταν ακόμα άντρας, παραμένει αφοσιωμένη σύζυγος της. Η Aspen δεν αποκαλεί τον εαυτό της στρέιτ ή γκέι, αλλά «Martine-¬sexual»—μιας και το μόνο άτομο που θέλει να κάνει σεξ μαζί του είναι η Martine. Το ζευγάρι έχει τέσσερα παιδιά, τα οποία την αποκαλούν , στις κατ ιδίαν συναντήσεις τους, «μπαμπά».
«Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι αυτό που έχω επιτύχει είναι ισοδύναμο με αυτό που έχει επιτευχθεί από μια γυναίκα. Κι αυτό γιατί τα μισή μου ζωή, ήμουν άντρας», σημειώνει χαρακτηριστικά η Rothblatt η οποία υποβλήθηκε σε εγχείρηση αλλαγής φύλου το 1995..
(η Martine όταν ήταν άντρας, αγκαλιά με τον γιο του)
maritina02.jpg
maritina01.jpg
maritina05.jpg