Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

GAY PRIDE MOMENTS IN GREECE

Τα κλασικά λάθη που κάνει ένας gay άνδρας σε μια σχέση


Straight, Gay, LGBT… Ανεξάρτητα από το που ανήκουμε, όλοι μας επιθυμούμε μια «ονειρική σχέση». Κάποιοι βέβαια και να την βρίσκαμε, δεν θα ξέραμε πώς να την κρατήσουμε. Για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να επισημάνουμε κάποια κλασικά λαθάκια που κάνουν οι ομοφυλόφιλοι άνδρες μέσα σε μια σχέση.
Ανοιχτή σχέση
Αν και η ιδέα μιας περιπετειώδους και έντονης ζωής με πολλούς συντρόφους και πειραματισμούς αποτελεί απωθημένο όλων μας, η εφαρμογή της μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης αποτελεί τεράστιο λάθος. Πρέπει να νιώθουμε επαρκείς με αυτό που έχουμε και όχι να ξενοκοιτάμε.  Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εμείς ή ο σύντροφος μας να ερωτευτούμε κάποιον άλλον και η σχέση να πάει για βρούβες…
Ενώ το τρίο μπορεί να αποτελεί μια κάπως καλύτερη επιλογή, οι ανοιχτές σχέσεις είναι ο συνηθέστερος λόγος για τον οποίο χωρίζει ένα gay ζευγάρι. Κάποιες φορές, όταν μια σχέση έχει βαλτώσει είναι καλύτερο απλά να φεύγουμε.
Τριβή
Ένα κλασικό λάθος των gay ανδρών είναι ότι έρχονται κοντά πολύ γρήγορα. Δεν είναι λάθος του συντρόφου σου, εάν εσύ έχεις προβλήματα με άλλα άτομα ή με την οικογένεια σου και σίγουρα δεν είναι δική του ευθύνη να μαζέψει τα κομμάτια σου.
Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να αγαπάς πολύ, ένας ομοφυλόφιλος άνδρας πρέπει να έχει πάντα τη δική του φωνή, τη δική του ταυτότητα και τη δική του ζωή. Αν προσπαθείς υπερβολικά να μοιραστείς πράγματα με τον σύντροφό σου, θα καταλήξεις να τον διώξεις μακριά.
Διαφωνία
Καμιά σχέση δεν είναι τέλεια και όλοι θα διαφωνήσουμε και θα τσακωθούμε κάποια στιγμή. Βέβαια, η συνεχής διαφωνία μπορεί να είναι τοξική για μια σχέση.  Σταμάτα λοιπόν, να προσπαθείς να δείχνεις πόσο δυνατός και διαφορετικός είσαι. Σεβάσου τα όρια, σεβάσου τον σύντροφό σου και δώσε αρκετό χώρο. Αν και μπορεί να μην λέει πάντα αυτό που θες να ακούσεις, μάθε να τον καταλαβαίνεις. Εξάλλου εσύ τον έχεις διαλέξει. Επίσης, μην πεις κάτι που θα μετανιώσεις αργότερα. Κάποιες φόρες οι λέξεις πονάνε πολύ, ενώ κάποια πράγματα που μπορούμε να πούμε «εν βρασμώ ψυχής», μπορεί να μας οδηγήσουν στο χωρισμό. Αν κάτι δεν είναι και τόσο σημαντικό, το αφήνουμε. Αν τώρα δεν μπορείς να κοντρολάρεις τον εαυτό σου, μάθε να αναγνωρίζεις τις ανησυχίες σου και να προβάλλεις μόνο αυτές.
Το να είσαι με κάποιον για ασφάλεια
Συμβαίνει συχνά να δημιουργούμε σχέσεις με γνώμονα την «πολυτέλεια» που μπορεί να μας προσφέρει κάποιος. Αν και δεν είναι κακό να μετακομίζεις στο χλιδάτο διαμέρισμα του αγοριού σου ή να μοιράζεστε έναν τραπεζικό λογαριασμό, υπάρχει πάντα μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο να μοιράζομαι και στο να παίρνω περισσότερα από αυτά που θέλει να δώσει. Μην κάνετε μια σχέση επειδή απλά χρειάζεστε σταθερότητα και ασφάλεια. Πέρα από τους προφανείς λόγους, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο, όταν μετά από ένα χωρισμό βρεθείς ξαφνικά στο δρόμο, μιας και δεν θα σου ανήκει τίποτα. Άσε που σε μια δεύτερη ανάλυση, ένας τέτοιος σύντροφος μπορεί να χρησιμοποιεί αυτός εσένα και όχι εσύ αυτόν. Επέλεξε κάποιον με κίνητρο την αγάπη και όχι το χρήμα.
Το να πηγαίνεις μαζί του στο club
Αν και πολλοί θα διαφωνήσουν, ένα club (κατά προτίμηση gay) δεν αποτελεί μια καλή επιλογή για να περάσεις με τον σύντροφο σου, λίγο ποιοτικό χρόνο. Μπορεί να μοιάζει αθώο και διασκεδαστικό αλλά ένας τέτοιος χώρος συνδυάζει πάντα αλκοόλ με ωραία αγόρια. Οπότε, ακόμα και αν έχεις μάτια μόνο για αυτόν και αυτός μόνο για εσένα, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι στο χώρο που δεν φοβούνται να φλερτάρουν επίμονα τον οποιοδήποτε. Αρκετοί εξάλλου πάνε σε αυτά τα club, μόνο και μόνο για ένα “one night stand”. Αν δεν έχεις και εσύ ή ο σύντροφος σου αντίστοιχους σκοπούς, προτιμήστε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον.
Το να δηλώνει το «relationship status» του στο Facebook
Μπορεί να ανήκεις και εσύ σε αυτούς που πιστεύουν ότι το αγόρι τους οφείλει να αλλάξει το relationship status στο facebook, ως ένδειξη αγάπης και αφοσίωσης. Μάλλον δεν το έχεις σκεφτεί και τόσο καλά…  Μια τέτοια αλλαγή μπορεί να επιφέρει μια δραματική αύξηση στα «friend request» της σελίδας του ή στη δική σου. Κίνητρο βέβαια είναι η περιέργεια. Θέλουν να δουν ποιος είναι ο νέος σύντροφος και να συγκριθούν μαζί του. Δυστυχώς, στο facebook έννοιες όπως η αξιοπρέπεια είναι σπάνιες. Κάποιοι επίσης, νιώθουν μια ισχυρή έλξη για ότι είναι μη διαθέσιμο. Οπότε ετοιμαστείτε…
Το να του απαγορεύεις να βγει με τους φίλους του
Πρέπει να θυμάσαι ότι είσαι το αγόρι του και όχι το αφεντικό του. Ένα πολύ μεγάλο λάθος που μπορεί να κάνει ένας gay άνδρας, είναι να έχει την πεποίθηση ότι μπορεί να ελέγξει τον άλλον. Αναφέραμε και παραπάνω ότι πρέπει να υπάρχει χώρος για όλους. Έτσι μόνο χτίζεται η εμπιστοσύνη. Αν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να εμπιστευτείς τον σύντροφο σου με τους φίλους του, τότε μάλλον δεν είναι ο «σωστός» για εσένα. Ένας καλός σύντροφος πρέπει να σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια και να ξέρεις ότι είναι με εσένα, όχι μόνο γιατί είσαι πάντα τριγύρω. Μάθε να εμπιστεύεσαι. Κάποια πράγματα είναι για να τα κάνετε μαζί και κάποια άλλα όχι.

#LoveIsLove - CondividiLove

To coming out του σταρ του Prison Break, Wentworth Miller


Ο 41 χρόνων σταρ του Prison Break αποφάσισε να κάνει το coming out του με μια επιστολή που έστειλε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών του St Petersburg. To μόνο που μπορούμε να πουμε είναι ένα τεράστιο Μπράβο! 
Συγκεκριμένα ολόκληρη η επιστολή του αναφέρει:

(Μέσω της   GLAAD):
Αγαπητέ Κύριε Averbakh,
Σας  ευχαριστώ για την πολύ ευγενική πρόσκλησή σας. Ως κάποιος που έχει απολαύσει να επισκέπτεται τη Ρωσία στο παρελθόν και να έχει μάλιστα και κάποιες ρίζες από τη Ρωσία θα ήθελα πάρα πολύ να έρθω.
Παρ’ όλα αυτά, ως gay άντρας θα πρέπει να αρνηθώ.
Με απασχολεί πολύ η συγκεκριμένη αντιμετώπιση των gay αντρών και γυναικών από τη Ρωσική κυβέρνηση. Η κατάσταση δεν είναι για κανέναν λόγο αποδεκτή και δεν μπορώ καλύ τη πίστη να συμμετέχω σε μια γιορτινή διοργάνωση που φιλοξενεί μια χάρα οπου άνθρωποι σαν κι έμενα συστηματικά δεν έχουν το δικαίωμα να ζουν και να αγαπούν ανοιχτά.
Πιθανώς, όταν και αν αλλάξουν οι καταστάσεις θα μπορώ να έχω διαφορετική επιλογή.
Μέχρι τότε.
Wentworth Miller

Imagine A World Where Being "Gay" The Norm & Being "Straight" Would Be T...