Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Ο "θηλυκός Τζόρνταν" είναι gay

Στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον ο «θηλυκός Τζόρνταν»! Ο λόγος για τη Σέριλ Σουπς που στα 39 της χρόνια θα τιμήσει με την παρουσία της τα ελληνικά γήπεδα φορώντας τη φανέλα των Εσπερίδων. Ο «θηλυκός Τζόρνταν», όπως αποκαλείται συχνά στην Αμερική, ύστερα από μεγάλη καριέρα στο γυναικείο NBA ανήκει και επίσημα στο δυναμικό των κυπελλούχων Ελλάδας για το υπόλοιπο της σεζόν!

Αιτία για τον ερχομό στην Ελλάδα της κορυφαίας παίκτριας αποτέλεσε η αναγκαστική αντικατάσταση της Ουίσντομ Χίλτον, η οποία αποφάσισε να σταματήσει την ενεργό δράση. Η Σουπς γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου του 1971 και πέραν της αδιαμφισβήτητης παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας έχει να επιδείξει τρία Ολυμπιακά μετάλλια, τρεις τίτλους καλύτερης παίκτριας και καλύτερης αμυντικού, τέσσερις τίτλους πρωταθλήτριας του γυναικείου NBA, καθώς και πολλά ρεκόρ, όπως αυτό των περισσότερων πόντων σε ένα παιχνίδι (53) και σε μια χρονιά (955), και του υψηλότερου μέσου όρου σε τουρνουά τελικών (35,4). Επιπλέον ήταν η πρώτη παίκτρια που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στο γυναικείο ΝΒΑ και η πρώτη γυναίκα που έδωσε το όνομά της σε παπούτσι (το Air Swoopes της Nike).

Αναμφίβολα η Σουπς αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση αθλήτριας και έχει εμπνεύσει χιλιάδες αθλήτριες απ’ όλο τον κόσμο. Η ιστορία της πάντως παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον όχι μόνο για τα κατορθώματά της εντός παρκέ αλλά και για την προσωπική της ζωή.

Τον Οκτώβριο του 2005 η -διαζευγμένη με ένα παιδί- Αμερικανή σούπερ σταρ του μπάσκετ ανακοίνωσε επίσημα την ομοφυλοφιλική της σχέση με την Αλίσα Σκοτ, βοηθό προπονητή στους Χιούστον Κόμετς και συνεργάτιδά της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν γεννήθηκα γκέι, το ανακάλυψα στην πορεία της ζωής μου. Κουράστηκα να κρύβω τα αισθήματά μου για τον άνθρωπο για τον οποίο νοιάζομαι». Οντας μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες αθλήτριες που εκδηλώνουν τα ομοφυλοφιλικά της αισθήματα, η Σουπς δεν άργησε να γίνει ηρωίδα της γκέι κοινότητας της Αμερικής.

Το ντεμπούτο του παγκόσμιου θρύλου του μπάσκετ στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί -όπως όλα δείχνουν- την επόμενη Κυριακή.απο espresso

Πέταξαν gay ζευγάρι έξω απο μαγαζί



Σάλος στην ομοφυλοφιλική κοινότητα όλης της χώρας. Ενα gay ζευγάρι αντρών μία ημέρα μετά τη Πρωτοχρονιά βίωσε το σεξιστικό ρατσισμό μέσα σε ένα gay friendly bar στο Γκάζι! Ο πορτιέρης του μαγαζιού τούς πέταξε έξω, επειδή...





φιλήθηκαν!

Το πρωτάκουστο αυτό περιστατικό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση ολόκληρης της ομοφυλοφιλικής κοινότητας της χώρας. Μάλιστα εδώ και μερικές ημέρες έχει κηρύξει... εμπάργκο στο κατάστημα όπου διαδραματίστηκε η ιστορία.

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον έναν άντρα του ζευγαριού, ο οποίος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το πώς αντέδρασε η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού όταν τους είδε να φιλιούνται και πώς έβαλε τους πορτιέρηδες να τους βγάλουν έξω. «Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Πήγα με τον φίλο μου να πιούμε ένα ποτό ήρεμα και καθωσπρέπει. Μπαίνοντας στο μαγαζί και ενώ ψάχναμε με το βλέμμα μας ένα σημείο στο μπαρ για να ακουμπήσουμε τα πράγματά μας, έσκυψα και έδωσα ένα φιλί στον σύντροφό μου».

Το τρυφερό ενσταντανέ του ζευγαριού στάθηκε η αφορμή για όσα επακολούθησαν. «Πριν καλά-καλά προλάβουμε να το καταλάβουμε μας πλησίασε ένας σερβιτόρος και με πολύ αυστηρό ύφος μάς τόνισε πως αυτό που κάναμε ήταν ανεπίτρεπτο. Οπως καταλαβαίνετε, σαστίσαμε και φυσικά ζητήσαμε το λόγο από την ιδιοκτήτρια» λέει ο Κ.Π. και περιγράφει: «Η κυρία, η οποία σημειωτέον είναι ομοφυλόφιλη -όπως έμαθα εκ των υστέρων-, ήρθε κοντά μας και πολύ αυστηρά μάς δήλωσε πως δεν επιθυμούσε τέτοιου είδους περιπτύξεις στο μαγαζί της και μάλιστα απόρησε πώς κατάντησε το μπαρ της να έχει πελάτες σαν κι εμάς».

http://totefteri.blogspot.com/2010/01/gay.html