Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

«Με ενέπνευσε η Lady Gaga για να γίνω γυναίκα»

  • 0 «Με ενέπνευσε η Lady Gaga για να γίνω γυναίκα»

Ο Cambell Kenneford, ένας 16χρονος από την Βρετανία πήρε το πράσινο φως για να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου, καθώς επιθυμεί να γίνει γυναίκα. Ο Cambell ομολόγησε ότι από μικρός ονειρευόταν να γίνει μοντέλο και να περπατάει στις πασαρέλες, παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε άντρας.

Τώρα ο 16χρονος θα κάνει την εγχείρηση για την αλλαγή φύλου αφού πήρε την έγκριση των γιατρών και ακολούθησε για δυο χρόνια θεραπείες με ορμόνες. Ο Cambell δήλωσε μάλιστα ότι όταν ανακάλυψε την τραγουδίστρια Lady Gaga, ένιωσε ότι μπορούσε πλέον να αποδεχτεί ελεύθερα το γεγονός ότι γεννήθηκε ως γυναίκα εγκλωβισμένη στο σώμα ενός άντρα.

Της έστειλε μάλιστα γράμμα, το οποίο της έδωσε προσωπικά καθώς την θεωρεί το είδωλο του. Παραδέχτηκε ότι του έχει δώσει την αυτοπεποίθηση να κυκλοφορεί ελεύθερα φορώντας γυναικεία ρούχα και μακιγιάζ.

 «Με ενέπνευσε η Lady Gaga για να γίνω γυναίκα»  «Με ενέπνευσε η Lady Gaga για να γίνω γυναίκα»

Συνάντηση εθελοντών για το Athens Pride 2012


Η προετοιμασία του Athens Pride 2012 συνεχίζεται,το ίδιο και οι δράσεις του εθελοντισμού!! Η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει αυτή την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο στέκι μεταναστών στις 7μμ ( Τσαμαδού 13, Εξάρχεια).

Στη συνάντηση μας αυτή θα βρεθούμε όλοι όσοι θέλουμε και φέτος να συμμετέχουμε στο Athens Pride 2012 και να καλωσορίσουμε τους νέους εθελοντές.Ακόμα, καθώς έχουμε αλλάξει τον τρόπο προώθησης του εθελοντισμού, θα χρειαστούμε άτομα με καινούριες ιδέες και προτάσεις,όπως επίσης και συμμετοχές σε διάφορες δραστηριότητες (βίντεο) του εθελοντισμού.

Η αλλαγή είναι αυτό που χρειαζόμαστε! Περιμένουμε λοιπόν guys and girls, να τα πούμε πάλι και φέτος μετά από ένα Athens Pride 2011, ένα μακρύ καλοκαίρι και φθινόπωρο και παρά τις επικρατούσες συνθήκες να ιδρώσουμε για ένα πετυχημένο Πράιντ, που με την δύναμη των εθελοντών του και μόνο, υψώνει περήφανα την φωνή του για εμάς! Τα LGBT δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα, όχι πολυτέλεια.
BE REAL, BE BRAVE, BE YOU…
Η ομάδα εθελοντισμού!

Ισπανία: Ο πρώτος οίκος ευγηρίας για gay


Οι Ισπανοί το 2014 θα κατασκευάσουν ένα πολυτελές συγκρότημα σπιτιών, ιατρείων, καταστημάτων και εστιατορίων, τα οποία θα έχουν δυνατότητα φιλοξενίας 230 ατόμων. Αυτός θα είναι ο πρώτος οίκος ευγηρίας για gay και τρανσέξουαλ στην Ευρώπη!

Οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι μεγάλωσαν σε έναν κόσμο με την πεποίθηση πως η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια, ακόμα και στους οίκους ευγηρίας έπρεπε να κρύβουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Οι εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν στα περίχωρα της Μαδρίτης. Θα έχουν χωρητικότητα 230 ατόμων, τα οποία θα φροντίζουν 30 υπάλληλοι και το μηνιαίο ενοίκιο θα είναι πολύ χαμηλότερο απ΄την ενοικίαση ενός διαμερίσματος στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο οίκος ευγηρίας είναι προγραμματισμένο να ανοίξει τις πόρτες του το 2014.

Πηγή: jegostrona.pl

Προωθείται νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης


Εντολές από τον υπ. Εσωτερικών για τροποποίηση του νόμου περί γάμου μετά την έκθεση της Επ. Διοικήσεως.

Η Επίτροπος Διοίκησης, Ελίζα Σαββίδου, με την τοποθέτησή της υπενθυμίζει στην κυβέρνηση και στη Βουλή αυτή την εκκρεμότητα, η οποία θα ρυθμίζει και τις εκτός γάμου σχέσεις ετερόφυλων ζευγαριών.

Όπως τονίζει και στη συνέντευξή της, η νομική αναγνώριση προσώπων του ιδίου ή διαφορετικού φύλου θα διασφαλίζει τα μέλη μιας τέτοιας οικογένειας και βεβαίως ανταποκρίνεται στη βαθμιαία αλλαγή που συντελείται στην κυπριακή κοινωνία αναφορικά με τις αντιλήψεις για τον γάμο. Όπως αναφέρεται στη νέα έκθεση, η νομική παραγνώριση μιας κοινωνικής πραγματικότητας αναπαράγει αρνητικά στερεότυπα και προκαταλήψεις έναντι των προσώπων αυτών.

Η παρέμβαση της κ. Σαββίδου αντικατοπτρίζει τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, από τότε δηλαδή που άρχισε τη λειτουργία της η οργάνωση Αccept – ΛΟΑΤ Κύπρου, προκαλώντας τον δημόσιο διάλογο στα θέματα ομοφυλοφιλίας με στόχο τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από διακρίσεις στη βάση σεξουαλικού προσανατολισμού, ψηλαφίζοντας κανείς τα δρώμενα στην κυπριακή κοινωνία διαπιστώνει ότι ολοένα και περισσότερα άτομα εκφράζουν τον ομοφυλοφιλικό τους σεξουαλικό προσανατολισμό και ολοένα και περισσότεροι γίνονται αποδεκτοί. Αυτό διαπιστώνει και η ίδια η Accept, μέσω του εκπροσώπου της, Γιώργη Ρεγγίνου.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης, σε δήλωσή του στην «Κ» ανέφερε ότι δόθηκαν ήδη εντολές στους τεχνοκράτες του Υπουργείου του να προβούν στις αναγκαίες τροποποιήσεις στη νομοθεσία περί γάμου, στην οποία θα συμπεριληφθεί και η πρόνοια για το σύμφωνο συμβίωσης. Μία τροποποίηση η οποία θα καλύπτει τόσο τα ομόφυλα όσο και τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, μας δήλωσε πως ασφαλώς και επιβάλλεται ο εκσυγχρονισμός, με γνώμονα πάντα τις αντιλήψεις της κοινωνίας. «Δεν πρέπει να λειτουργούμε ισοπεδωτικά και να γίνονται άκαιρες ή πρόωρες κινήσεις που να συναντούν τη δυσφορία των πολιτών. Θυμηθείτε για παράδειγμα την κατάργηση των εκκλησιαστικών δικαστηρίων και την υιοθέτηση των διαζυγίων. Υπήρξε μια ωριμότητα σε εκείνο το ζήτημα. Άρα είναι θέμα ωρίμασης μέσα στην κοινωνία και αυτού του ζητήματος και άλλων θεσμών που ενδεχομένως να ισχύουν σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες –διότι δεν είναι αναγκαστικό κεκτημένο–, από αυτά δηλαδή που υποχρεούται η Κυπριακή Δημοκρατία να εισαγάγει», επεσήμανε.

Η νομοθεσία διαμορφώνει συνειδήσεις
Δύο παράπονα από ομόφυλα ζευγάρια ενώπιον της Επιτρόπου Διοικήσεως

– Κυρία Σαββίδου, ποιος πιστεύετε είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο ακόμη δεν κατοχυρώθηκε το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης;
– Πιστεύω ότι οφείλεται κυρίως στην προσήλωση της κυπριακής κοινωνίας στην παραδοσιακή μορφή του γάμου και της οικογένειας αλλά και στον φόβο που βασίζεται κυρίως σε άγνοια και σε αρνητικά στερεότυπα. Φαίνεται να θεωρείται ότι η εισαγωγή αυτής της νομοθετικής ρύθμισης θα θέσει σε κίνδυνο τον θεσμό του γάμου.

– Μα ο γάμος περνά κρίση… Πιστεύετε ότι η βασική ανάγκη για την οποία πρέπει να κατοχυρωθεί το σύμφωνο συμβίωσης είναι η ρύθμιση των περιουσιακών σε περίπτωση μακροχρόνιων σχέσεων;
– Η λήψη κοινωνικών παροχών, η ρύθμιση των περιουσιακών και κληρονομικών σχέσεων και η διασφάλιση των παιδιών που προκύπτουν από τις συμβιώσεις αυτές είναι μόνο λίγοι από τους λόγους για την κατοχύρωση του συμφώνου. Το σημαντικότερο είναι ότι η καθιέρωση ενός τέτοιου συμφώνου θα δώσει την ευκαιρία σε πολλά άτομα, που για οποιουσδήποτε λόγους δεν επιθυμούν να συνάψουν γάμο, να προσδώσουν μονιμότερες και έννομες συνέπειες στη συμβίωσή τους, οι οποίες θα προκύπτουν από την ελεύθερή τους βούληση.

– Κάποιοι ενδεχομένως πιστεύουν ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να δεχτεί τη συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών. Αυτό αποτελεί λόγο για τη μη υιοθέτησή του;
– Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία αυτός ο ισχυρισμός. Εξάλλου, η εμπειρία έχει δείξει ότι η κοινή γνώμη είναι θετικότερη στις χώρες που έχουν προβεί στη θεσμοθέτηση της συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών. Ας μην ξεχνάμε ότι η νομοθεσία διαπλάθει και διαμορφώνει συνειδήσεις και συνεπώς μπορεί να συνδράμει στην κατάρριψη των αρνητικών στερεοτύπων και των προκαταλήψεων.

– Πόσα παράπονα τέθηκαν ενώπιόν σας μέχρι στιγμής λόγω της μη νομικής αναγνώρισης των σχέσεων ομόφυλων ζευγαριών;
– Στα πλαίσια της αρχής της ελεύθερης διακίνησης και εγκατάστασης των Ευρωπαίων πολιτών έχουν υποβληθεί δύο σχετικά παράπονα. Στη συνέχεια ακολούθησε η υποβολή τριών παραπόνων για την απουσία νομοθετικής ρύθμισης των συμβιωτικών σχέσεων ανάμεσα σε άτομα του ιδίου φύλου.

– Η άρνηση του κράτους να αναγνωρίσει δικαιώματα σε ομόφυλα ζευγάρια συνιστά διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, σύμφωνα με το ΕΔΑΔ. Μπορεί σήμερα ένα ομόφυλο ζευγάρι να καταγγείλει την Κύπρο στο ΕΔΑΔ;
– Το ΕΔΑΔ, μέσα από τη νομολογία του, έχει θέσει ένα μίνιμουμ προστασίας των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ατόμων, καταδικάζοντας εθνικές πρακτικές που οδηγούν σε διακρίσεις και ανισότητες εις βάρος των ατόμων αυτών. Ωστόσο, το Δικαστήριο δεν υποχρεώνει τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να προβούν σε υιοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης ή του γάμου ανάμεσα στα άτομα του ιδίου φύλου. Στα πλαίσια αυτά, ένα ομόφυλο ζευγάρι δεν μπορεί να καταγγείλει την Κύπρο στο ΕΔΑΔ για την απουσία νομοθετικής ρύθμισης, μπορεί όμως να προσφύγει στο Δικαστήριο στην περίπτωση που κάποιο από τα δικαιώματα που προβλέπονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) δεν ασκείται ακώλυτα.

– Είναι έτοιμη η κυπριακή κοινωνία να αποδεχτεί την υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;
– Πιστεύω πως είναι πρώιμη μια τέτοια συζήτηση γιατί πλέον η τεκνοποιία έχει αποσυνδεθεί από την έννοια του γάμου και της συμβίωσης. Είναι σημαντικό να προχωρούμε με μικρά αλλά σταθερά βήματα και να εστιάζουμε σε ένα ζήτημα κάθε φορά. Σε κάθε περίπτωση, δεν θεωρώ ότι η συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης πρέπει να συνδέεται με την υιοθεσία παιδιών, καθώς το δεύτερο αυτό ζήτημα θα κριθεί, όποτε κριθεί, με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού.

– Είχατε κάποια αντίδραση από την υποβολή της έκθεσής σας στον υπουργό Εσωτερικών και στον πρόεδρο της Βουλής; Τι αναμένετε; Τροποποίηση νομοθεσιών;
– Ακόμα δεν έχουμε ανταπόκριση. Ωστόσο, μετά την υποβολή της προηγούμενής μου έκθεσης αναφορικά με τη νομική κατοχύρωση των σχέσεων των ομόφυλων ζευγαριών, το Υπουργείο εκδήλωσε τη διάθεσή του να ερευνήσει το ενδεχόμενο θεσμοθέτησης των συμβιωτικών σχέσεων, καλώντας τα άλλα υπουργεία και υπηρεσίες να διαβιβάσουν τις απόψεις τους. Αντίστοιχη θετική διάθεση εκδηλώθηκε και από βουλευτές, μετά την υποβολή της έκθεσής μου, για τη λήψη σύνταξης χηρείας στις περιπτώσεις μακρόχρονης και σταθερής ελεύθερης συμβίωσης, καθώς το θέμα συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας.


Ομόφυλα ζευγάρια από την Κύπρο τέλεσαν γάμο στο εξωτερικό
«Η αναγνώριση της σχέσης ομόφυλων ζευγαριών από την πολιτεία, έστω κι αν δεν είναι η κυπριακή πολιτεία, προσδίδει στη σχέση τους σταθερότητα και μια νομιμότητα»

Η έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως ανακινεί λοιπόν το θέμα της κατοχύρωσης του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και η Accept ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Εκπρόσωπος της οργάνωσης, ο Γιώργης Ρεγγίνος, ανέφερε στην «Κ» ότι η Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου τονίζει ότι ειδικά η Βουλή και το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη την έκθεση αυτή.

Η μέχρι σήμερα άρνηση του κράτους να ρυθμίσει αυτό το θέμα, όπως επεσήμανε, συνιστά διάκριση, σύμφωνα με πολλές αποφάσεις του ΕΔΑΔ, καθώς στην Κύπρο σήμερα η χωρίς γάμο συμβίωση, ακόμα και μακρόχρονη και σταθερή, δεν συνεπάγεται δικαιώματα ούτε ρυθμίζει περιουσιακές ή άλλες σχέσεις μεταξύ των συντρόφων. «Η ρύθμιση αυτή αποτελεί ανταπόκριση σε μία εξελισσόμενη κοινωνική πραγματικότητα και σε πραγματικές ανάγκες ατόμων που είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και ενισχύεται τόσο από τις αντίστοιχες νομοθετικές πρόνοιες πολλών ευρωπαϊκών χωρών, όσο και από τις επιταγές του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου για εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης».

Στόχος της Accept, όπως ανέφερε ο κ. Ρεγγίνος, δεν είναι να έρθει σε νομική ή άλλη αντιπαράθεση με την πολιτεία. «Πιστεύουμε στον διάλογο, στην κατάθεση επιχειρημάτων και στην αλληλοκατανόηση, ως τρόπους επίλυσης προβλημάτων. Μια καταγγελία της Κύπρου στο ΕΔΑΔ, όχι μόνο θα μας εκθέσει ως κράτος, αλλά θα καθυστερήσει και πολύ τα επειγόντως αναγκαία δικαιώματα όλων των πολιτών. Φυσικά, αν η πολιτεία δεν συνεργαστεί, δεν θα φεισθούμε προσπαθειών να κατοχυρώσουμε αυτά τα δικαιώματα, αφού όμως πρώτα εξαντλήσουμε όλα τα δημοκρατικά μέσα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε».

Επικαλούμενος μελέτες που έγιναν σε χώρες με νομικές ρυθμίσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια, υποστήριξε ότι αυτές δείχνουν ξεκάθαρα πιο υγιή εικόνα, τόσο των ζευγαριών αυτών, όσο και γενικότερα της κοινωνίας.

«Οι κοινωνικές παροχές που θα απορρέουν από το σύμφωνο, ενώ είναι πολύ σημαντικές για τους λήπτες, είναι το λιγότερο επωφελές απότοκο, καθώς θα έπρεπε να διασφαλίζονται ήδη από την πολιτεία. Μια πολιτεία που, για πολλούς ανθρώπους, εξακολουθεί να κάνει αρνητικές διακρίσεις σε ορισμένα μέλη της».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια στην Κύπρο που αποφάσισαν να τελέσουν γάμο σε άλλες χώρες, όπου αυτό είναι επιτρεπτό, απάντησε θετικά, σημειώνοντας ότι «η δημιουργία οικογένειας αποτελεί, για πολλούς ανθρώπους, την ολοκλήρωση μιας σοβαρής συναισθηματικής σχέσης. Ο άνθρωπος, ως κοινωνικό ον, συχνά έχει την ανάγκη να μοιράζεται στιγμές, ακόμα και μια ζωή ολόκληρη, με έναν άλλο άνθρωπο. Αυτή η ανάγκη είναι που οδηγεί αρκετά ομόφυλα ζευγάρια να τελέσουν τον γάμο τους εκτός Κύπρου. Η αναγνώριση της σχέσης τους από την πολιτεία, έστω κι αν δεν είναι η κυπριακή πολιτεία, δίνει στα ζευγάρια αυτά και στη σχέση τους μια σταθερότητα, μια νομιμότητα, μια σοβαρότητα. Στοιχεία που είναι πολύ αναγκαία για την ομαλή διεξαγωγή της καθημερινότητας αλλά και την αίσθηση οικογένειας στα ζευγάρια αυτά», κατέληξε.

www.kathimerini.com.cy

Με προφυλακτικό οι ερωτικές ταινίες


Αναγκασμένοι να κάνουν χρήση προφυλακτικού θα είναι οι πρωταγωνιστές ταινιών πορνό στο Λος Άντζελες, σε περίπτωση που ψηφιστεί σχετικός νόμος....

Το ίδρυμα προστασίας κατά του AIDS έχει ήδη συγκεντρώσει 64.000 υπογραφές, για να τεθεί το θέμα του υποχρεωτικού προφυλακτικού σε ταινίες πορνό σε δημοψήφισμα στην πόλη τους Λος Άντζελες. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Πολιτείας της Καλιφόρνια οποιοσδήποτε πολίτης ή οργανισμός καταφέρει να μαζέψει πάνω από 41.000 υπογραφές μπορεί να θέσει ένα θέμα σε δημοψήφισμα.

Η πλειοψηφία των αμερικάνικων ταινιών πορνό παράγεται στο St. Fernando Valley της Καλιφόρνια. Στην περίπτωση που εγκριθεί ο νόμος αυτός, οι παραγωγοί ταινιών θα πρέπει να φροντίζουν ώστε όλοι οι ηθοποιοί να φοράνε απαραιτήτως προφυλακτικό, διαφορετικά δεν θα τους δίνεται άδεια να κινηματογραφούν ταινίες στο Λος Άντζελες.

Σήμερα, η χρήση προφυλακτικού είναι προαιρετική και το μόνο που προβλέπει η βιομηχανία πορνό είναι τα συνεχή τεστ στους ηθοποιούς για αφροδίσια νοσήματα και AIDS.

Γαβαλάς: Μόνο εγώ ταπεινώθηκαΓια προσπάθεια ταπείνωσης και διασυρμού κατηγορεί τις Αρχές ο Λάκης Γαβαλάς....

μετά την απόφαση για προφυλάκισή του

Ως αδικημένο επιχειρεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ο Λάκης Γαβαλάς, διαμαρτυρόμενος για την προφυλάκιση που του επεβλήθη λόγω χρεών προς το ελληνικό Δημόσιο.
Ο επιχειρηματίας κάνει λόγο για "διάκριση" σε βάρος του έναντι όλων των άλλων συλληφθέντων για φοροοφειλές, αφού, όπως τονίζει σε δήλωσή του, κανένας μέχρι σήμερα δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.
Υπενθυμίζεται πως προφυλακίστηκε προχτές, μετά την απολογία του στην 5η ειδική ανακρίτρια, επειδή δεν απέδωσε ΦΠΑ ύψους περίπου 150.000 ευρώ από τη δεύτερη εταιρεία του, τα συνολικά χρέη της οποίας ανέρχονται σε 500.000 ευρώ.
Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το "Έθνος", υποστηρίζει ότι τα τελευταία δύο χρόνια δίνει μάχη για να εξυγιάνει την επιχείρησή του και να ανακάμψει.
"Δυστυχώς όμως αυτές οι προσπάθειές μου ανακόπτονται και φαίνεται ότι μάλλον τιμωρούμαι, αντί να μου δοθεί ευκαιρία να τα καταφέρω, ώστε να ορθοποδήσω και πάλι και μαζί μου να ορθοποδήσουν και οι περίπου 200 εργαζόμενοι, που δούλευαν στις επιχειρήσεις μου", τονίζει.
Αποδίδει στην οικονομική κρίση το ότι "κινδυνεύει να καταρρεύσει, αν δεν κατέρρευσε ήδη", ένα οικοδόμημα που επί πολλά χρόνια, όπως αναφέρει προσπαθούσε να κτίσει.
"Ακόμα και η πολυτελής διαβίωση, που μου αποδίδεται, ήταν ενταγμένη μέσα, ακριβώς, στην προσπάθεια αυτή, δηλαδή της προβολής των επιχειρηματικών μου δραστηριοτήτων", αναφέρει.
"Είναι αλήθεια ότι, εξαιτίας των ανωτέρω επιχειρηματικών ατυχημάτων, οι επιχειρήσεις μου βρέθηκαν να οφείλουν κάποια ποσά. Κατέφυγα στην προστασία του άρθρου 99, όπου αυτό ήταν δυνατό. Δυστυχώς δεν ήταν παντού.
Η αρχή που διέταξε τη σύλληψή μου, γνώριζε το γεγονός ότι είχα δικαστήριο και, εν τούτοις, δεν κίνησε, μαζί, και τις δύο δικογραφίες, ώστε να δώσω λόγο ενιαία ή διαδοχικά. Επέτρεψε, αν δεν προκάλεσε, την ταπείνωσή μου, τον διασυρμό μου, την ταλαιπωρία μου, μόνο και μόνο, κατά τη γνώμη μου, για να βγει προς τα έξω κάποιο μήνυμα.
Ο Τύπος διακηρύσσει ότι όλα αυτά γίνονται για να σπεύσουν οι οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, εν τούτοις, στην περίπτωσή μου, αυτό δεν έγινε σεβαστό... με τη βοήθεια γνωστών και φίλων, που έσπευσαν να με συνδράμουν, τα κατάφερα.
Έτσι εμφανίστηκα στον ανακριτή... έχοντας ρυθμίσει την οφειλή μου και προκαταβάλει το πληρωτέο κατά τον νόμο ποσό. Παρά ταύτα, επειδή, λέει, η υπόθεσή μου βρισκόταν στην ανάκριση... έπρεπε να εξοφληθεί όλο το ποσό. Αλήθεια, ακολουθήθηκε αυτή η γραμμή σε κάποιον άλλο συλληφθέντα;", διερωτάται και υποστηρίζει ότι εάν ήταν ύποπτος φυγής θα είχε σπεύσει να κρυφτεί.

news247

Εκανα σεξ με αστέρες και βασιλιάδες


  • 0 Εκανα σεξ με αστέρες και βασιλιάδες

Ροζ απόκρυφα του Χόλιγουντ φέρνει στο φως με καθυστέρηση δεκαετιών το βιβλίο του Αμερικανού Σκότι Μπόουερς. Ο πρώην ζιγκολό ισχυρίζεται ότι κοιμήθηκε με βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας. Φρόντιζε να βρίσκει συντρόφους στη Ρίτα Χέιγουορθ και την Κάθριν Χέπμπορν. Είχε σεξουαλικές επαφές και με τον Κάρι Γκραντ

«>
Ο 88χρονος Σκότι Μπόουερς, άλλοτε πεζοναύτης που άφησε τον στρατό για να ακολουθήσει καριέρα… ζιγκολό κατά τις δεκαετίες 1950 και 1960, φέρεται να είχε ερωτικές σχέσεις με κάποιους από τους διασημότερους αστέρες του Χόλιγουντ

Τις ερωτικές του περιπέτειες θα τις ζήλευαν ακόμη και προσωπικότητες φημισμένες για τις… μουρνταριές τους, όπως ο (μυθιστορηματικός) Δον Ζουάν και ο (ιστορικά υπαρκτός) Καζανόβας. Κι αυτό διότι ο 88χρονος Αμερικανός Σκότι Μπόουερς, ένας άλλοτε πεζοναύτης ο οποίος άφησε τον στρατό προκειμένου να ακολουθήσει καριέρα ως… ζιγκολό κατά τις δεκαετίες του 1950 και 1960, φέρεται να είχε στη ζωή του ερωτικές σχέσεις με κάποιους από τους διασημότερους αστέρες του Χόλιγουντ, καθώς και με μέλη της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας. Μάλιστα, σε κάποιες από τις εν λόγω περιπέτειες συμμετείχαν περισσότερα από δύο άτομα, ενώ οι επαφές δεν ήταν μόνο αμφισεξουαλικού αλλά και ομοφυλοφιλικού τύπου.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει (και περιγράφει με μπόλικες, άκρως πιπεράτες λεπτομέρειες) ο ίδιος ο Μπόουερς στις 286 σελίδες του βιβλίου που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 14 Φεβρουαρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον τίτλο «Πλήρεις υπηρεσίες:

Οι περιπέτειές μου στο Χόλιγουντ και η μυστική σεξουαλική ζωή των σταρ». Μέσα από τις σελίδες του συγκεκριμένου αυτοβιογραφικού συγγράμματος, ο 88χρονος Αμερικανός, που σήμερα ζει παντρεμένος στο Χόλιγουντ, ξετυλίγει τον μίτο ενός δικτύου πορνείας στο οποίο πρωταγωνιστούν κάποιοι από τους μεγαλύτερους αστέρες του 20ού αιώνα: ηθοποιοί-θρύλοι όπως η Ρίτα Χέιγουορθ, η Βίβιαν Λι, η Κάθριν Χέπμπορν και ο Κάρι Γκραντ, τραγουδιστές όπως η Εντίθ Πιαφ, αλλά και γαλαζοαίματοι όπως ο βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας Εδουάρδος Η'.

2011090802671 120106270 type12128 Εκανα σεξ με αστέρες και βασιλιάδες

Πιο συγκεκριμένα, μπαίνοντας στις γαργαλιστικές λεπτομέρειες, ο Σκότι Μπόουερς περιγράφει πως έκανε έρωτα με την αφρόκρεμα του Χόλιγουντ, τόσο με γυναίκες (Εντίθ Πιαφ, Βίβιαν Λι) όσο και με άντρες (Κάρι Γκραντ, Σπένσερ Τρέισι).

2001072000156 120106269 type12128 Εκανα σεξ με αστέρες και βασιλιάδες

Επιπλέον, υποστηρίζει πως μοιράστηκε όχι μία αλλά τρεις φορές το ίδιο κρεβάτι με το βασιλικό ζευγάρι της Βρετανίας (τον Εδουάρδο Η' και τη σύζυγό του Ουάλις Σίμπσον). Για τη Ρίτα Χέιγουορθ, γράφει πως φρόντιζε να της βρίσκει ερωτικούς παρτενέρ, πράγμα που ισχυρίζεται πως έκανε και για την Κάθριν Χέπμπορν, με τη διαφορά ότι η Χέπμπορν προτιμούσε τις γυναίκες. Χαρακτηριστικά, ο Μπόουερς υποστηρίζει πως μόνο στη Χέπμπορν είχε εξασφαλίσει πάνω από 150 ερωτικές συντρόφους.

2009041402504 120106268 type12128 Εκανα σεξ με αστέρες και βασιλιάδες

«Παρέμεινα σιωπηλός όλα αυτά τα χρόνια γιατί δεν ήθελα να πληγώσω κανέναν… Τελικώς αποφάσισα να σπάσω τη σιωπή μου επειδή η αλήθεια δεν μπορεί να τους βλάψει πια» δήλωσε χαρακτηριστικά στους «New York Times» ο ίδιος ο Μπόουερς.

ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ
Η κρυφή ζωή των σταρ…

Κάρι Γκραντ
«Ο δεύτερος μεγαλύτερος άνδρας αστέρας όλων των εποχών», φέρεται να ήταν ένας από τους σταρ με τον οποίο είχε ερωτικές επαφές ο ζιγκολό Σκότι Μπόουερς

Κάθριν Χέπμπορν
Η βραβευμένη με τέσσερα Οσκαρ Κάθριν Χέπμπορν λέγεται πως βασιζόταν στον Σκότι Μπόουερς για να της βρίσκει ερωτικές συντρόφους

Ρίτα Χέιγουορθ
Στο πελατολόγιο του Σκότι Μπόουερς λέγεται πως συγκαταλεγόταν και η πανέμορφη Ρίτα Χέιγουορθ, την οποία ο ζιγκολό ισχυρίζεται πως τροφοδοτούσε με εραστές