Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Τα κατάφερε: άλλαξε φύλο, άφησε μούσι και πάει Eurovision!



Η νέα Dana International ετοιμάζεται: μία τρανσέξουαλ με… μούσι θα εκπροσωπήσει την Αυστρία στην Eurovision του 2014, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρό της!


Η Conchita Wurst, που γεννήθηκε Tom Neuwirth στις 6 Νοεμβρίου του 1988, θα ανέβει στη σκηνή της Κοπεγχάγης, με τραγούδι το οποίο δεν έχει επιλεγεί ακόμα.
Η 25χρονη έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα από πέρυσι, οπότε και διεκδίκησε ξανά το «χρίσμα» με το τραγούδι «That’s What I Am», αλλά τερμάτισε δεύτερη στον εθνικό τελικό. Για την Eurovision του 2014, το αυστριακό κρατικό κανάλι, ORF, έκανε απευθείας ανάθεση και, έτσι, η Conchita θα ταξιδέψει στη Δανία.
Η Conchita έγινε διάσημη στην Αυστρία μέσα από το talent show «Die große Chance», το 2011, όπου άφησε άλαλους τους πάντες τραγουδώντας το «My Heart Will Go On» της Celine Dion.
Εκτός από το τραγούδι, πρόσφατα πήρε μέρος και σε δύο ριάλιτι, στο ένα εκ των οποίων δούλευε σε εργοστάσιο ψαριών και στο άλλο κλήθηκε να επιζήσει με φυλές νομάδων στη Namibia.
Κι αν η εμφάνιση της 25χρονης σε… μπερδεύει, να σε ενημερώσουμε πως η μόνη συνέπεια από την εγχείρηση αλλαγής φύλου που έκανε ο Tom ήταν η έντονη τριχοφυΐα!
star.gr