Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Έλενα Παπαρίζου: «Έχω gay fans και gay φίλους. Ποια είμαι εγώ για να κρίνω τον άλλο και τις επιλογές του;»



Γιατί ύστερα από τέσσερις ώρες στον ίδιο χώρο με την Έλενα έχεις σχεδόν τη χαρά του παιδιού που έχει περάσει ένα απόγευμα στο fun park και η κοιλιά του είναι γεμάτη παγωτό. Επί τέσσερις ώρες, η Έλενα (όμορφη σαν τραγανή σοκολάτα και, ναι, σούπερ σέξι, με ένα γκρι βαμβακερό σορτσάκι....

φανελάκι και χαμηλά σανδάλια) γελάει, αστειεύεται, τραγουδάει ό,τι της κατέβει, κάνει αστείες μιμήσεις, αλλάζει ρούχα, ποζάρει υπάκουα σαν στρατιώτης σε ψηλά (και σούπερ ψηλά) τακούνια και απίθανες στάσεις κι απαντάει στα πάντα, χωρίς προσποιήσεις, «στρογγυλέματα» κι αναστολές.


Τον Τόνι έχει τύχει να τον φλερτάρουν μπροστά σου;

Έχει τύχει, ναι. Και ήταν πολύ κολακευτικό, όπως θα ήταν για κάθε άνθρωπο.



Λένε πως αυτά τα τεράστια, τα πολύ κα­θοριστικά γεγονότα της ζωής μας κάτι μας μαθαίνουν. Εσένα σε έμαθε κάτι η απώλεια του πατέρα σου;

Αυτό που έμαθα είναι πως πρέπει να κάνω δημιουργικά πράγματα για τον εαυτό μου για να είναι χαρούμενη και γεμάτη η δική μου η ζωή. Και σου μιλάω για την προσω­πική μου ζωή, όχι την επαγγελματική.

Συζητήθηκε πολύ η φετινή σου εμφά­νιση στο Athens Pride. Πες μου, το σκέ­φτηκες δεύτερη φορά πριν πεις το «ναι» για να πας;

Όχι, έχω πάει και στο εξωτερικό σε gay pride εκδηλώσεις. Και γιατί όχι; Μήπως όταν κάποιος πάει κι αγοράζει το δίσκο μου ή έρχεται και με βλέπει σε μια συναυ­λία μου, ρωτάω εγώ αν είναι gay ή straight; Έχω πάρα πολλούς gay fans, όπως έχω και πάρα πολλούς gay φίλους. Κι έπειτα, ποια είμαι εγώ για να κρίνω τον άλλο και τις επι­λογές του; Στο τέλος της ζωής όλοι είναι στην κρίση του Θεού. Εγώ έχω έρθει σ’ αυ­τή τη γη με μία μόνο αποστολή: να δίνω αγάπη. Τίποτα άλλο.



Η κρίση σε έχει επηρεάσει;

Πάρα πολύ, όπως κι όλο τον κόσμο, άλλω­στε. Μα εμείς οι καλλιτέχνες πάνε χρόνια που βλέπουμε την κρίση να ’ρχεται και διαισθανόμαστε πως πρέπει να κατεβούν οι τιμές των μαγαζιών και πως ίσως κι εμείς πρέπει να ρίξουμε τα νυχτοκάματά μας, για να μπορεί ένας επιχειρηματίας να αναλάβει και να στηρίξει μια μεγάλη παραγωγή.


yupi.gr

Η πρωθυπουργός Σιγκουρνταρντότιρ παντρεύτηκε τη σύντρoφό της



THN ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΑΜΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Η πρωθυπουργός της Ισλανδίας Γιοχάνα Σιγκουρνταρνότιρ παντρεύτηκε τη σύντροφό της την πρώτη μέρα που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος που νομιμοποιεί τους γάμους μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου. Η Ισλανδή πρωθυπυργός παντρεύτηκε τη σύντροφό της, την Γιονίνα Λεοσντότιρ, μετά...



...την κατάθεση μιας αίτησης μετατροπής της πολιτικής ένωσής τους σε κανονικό γάμο.

Το ισλανδικό κοινοβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα στις 12 Ιουνίου τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων και ο νόμος τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή.

Ως τώρα τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια μπορούσαν να ενώνονται νομίμως και να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, όμως η ένωση δεν ήταν ένας αληθινός γάμος.