Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Η ομοφυλοφιλία δεν θα θεωρείται πλέον στη Γαλλία νοητική διαταραχή


Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ
ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Η ομοφυλοφιλία δεν θα θεωρείται, πλέον, νοητική διαταραχή στη Γαλλία, την πρώτη χώρα στον κόσμο που έβγαλε την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχιατρικών παθήσεων. Το διάταγμα του υπουργείου Υγείας καταργεί "τα προβλήματα που προκαλεί στην ταυτότητα των...



...ανθρώπων" άρθρο του κώδικα κοινωνικής ασφάλειας, που σχετίζεται "με τις μακρόχρονες ψυχιατρικές παθήσεις".



Αυτοκτονία-σοκ διάσημου σχεδιαστή

Σοκ στο χώρο της μόδας -και όχι μόνο- προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Αλεξάντερ Μακ Κουίν, ενός από τους πιο πολλά υποσχόμενους σχεδιαστές της νέας γενιάς. Ο 40χρονος Βρετανός βρέθηκε απαγχονισμένος στο πολυτελές διαμέρισμά του στο κέντρο του Λονδίνου, μία εβδομάδα μετά το θάνατο της μητέρας του Τζόις και τρία χρόνια μετά την αυτοκτονία της στενής του φίλης Ιζαμπέλα Μπλόου, η οποία τον βοήθησε να αναδειχθεί στο χώρο της μόδας από τη θέση της διευθύντριας του περιοδικού «Tatler».

Πηγή από το γραφείο του Μακ Κουίν επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του λέγοντας: «Είναι μια τραγική απώλεια. Δεν σχολιάζουμε προς το παρόν, από σεβασμό στην οικογένεια Μακ Κουίν».

Μηνύματα που ανέβαζε τον τελευταίο καιρό στη σελίδα του στο Twitter έδειχναν ότι ο Αλεξάντερ Μακ Κουίν έδινε μάχη με την ανυπέρβλητη θλίψη του για το θάνατο της μητέρας του. Στις 3 Φεβρουαρίου είχε γράψει: «Ενημερώνω τους θαυμαστές μου ότι η μητέρα μου έφυγε χθες. Αν δεν με είχε κάνει αυτή, εσείς δεν θα με είχατε τώρα. Αναπαύσου, μαμά...» Λίγα λεπτά αργότερα πρόσθεσε το εξής: «Αλλά η ζωή πρέπει να συνεχιστεί!», σαν να το έλεγε για να πείσει τον εαυτό του γι' αυτό. Την Κυριακή έγραψε: «Ηταν μια απαίσια εβδομάδα, αλλά οι φίλοι είναι υπέροχοι. Τώρα πρέπει να δω πώς θα μαζέψω τα κομμάτια μου». Ωστόσο, ακόμα και μηνύματα που ανέβαζε πριν από το θάνατο της μητέρας του έδειχναν ότι ήταν πολύ πιεσμένος.

Ο σχεδιαστής, που ήταν γκέι και δεν το έκρυβε, είχε περιγράψει κάποια στιγμή τον εαυτό του ως «το ροζ πρόβατο της οικογένειάς του», ενώ είχε παντρευτεί τον κινηματογραφιστή Τζορτζ Φορσάιθ το καλοκαίρι του 2000. Η τελετή του γάμου τους είχε γίνει στην Ιμπιζα, σ' ένα γιοτ που ανήκε στον πρίγκιπα της Γκάμπια και παράνυμφος ήταν η στενή του φίλη Κέιτ Μος.

Γιος ταξιτζή από το Ιστ Εντ, έφτασε να ράβει τα κοστούμια του πρίγκιπα Καρόλου, ενώ τιμήθηκε με τον τίτλο Βρετανός Σχεδιαστής της Χρονιάς τέσσερις φορές στο διάστημα από το 1996 έως το 2003. O ίδιος είχε παραδεχτεί πολλές φορές ότι πρωταρχικό ρόλο σε αυτή τη μεγαλειώδη πορεία έπαιξε η Ιζαμπέλα Μπλόου, η οποία είχε αγοράσει όλα τα ρούχα που παρουσίασε στο σόου που έκανε κατά την αποφοίτησή του από τη σχολή Saint Martins έναντι 5.000 λιρών. Η Μπλόου αυτοκτόνησε το Μάιο του 2007 με φυτοφάρμακο, λίγο καιρό αφότου είχε διαγνωστεί πως έπασχε από καρκίνο των ωοθηκών. Ο Μακ Κουίν είχε σοκαριστεί τόσο από το θάνατο της Ιζαμπέλα, που της είχε αφιερώσει την κολεξιόν του άνοιξη - καλοκαίρι 2008 στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Η ειρωνεία είναι ότι στη φετινή Εβδομάδα Μόδας της Πόλης του Φωτός, για την οποία προετοιμαζόταν πυρετωδώς, επέλεξε να μην είναι ούτε ο ίδιος παρών. απο espresso