Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Στους δρόμους οι LGBT οργανώσεις αύριο κατά του Αντιρατσιστικού Νομοσχεδίου...


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι...
όπου πραγματοποιήθηκε και η τελευταία ομοφοβική επίθεση, πραγματοποιούν αύριο το απόγευμα οι οργανώσεις LGBT, επισημανίνοντας ότι το νομοσχέδιο δεν καλύπτει τις διεκδικήσεις των ομοφυλόφιλων, την ώρα που η ρατσιστική βία βρίσκει ολοένα και περισσότερη νομιμοποίηση.


Υπενθυμίζεται, ότι την ώρα της συγκέντρωσης, πραγματοποιείται και η ψηφοφορία για το Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο στη Βουλή.

Σύμφωνα με το enet.gr, στην κινητοποίηση διοργανώνουν: Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας Equal Rights Greece Org (E.R.G.O.) HOMOphonia Thessaloniki Pride Thessaloniki Pride Θετική Φωνή Κέντρο Ζωής Ομάδα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου ΣΥΡΙΖΑ Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην εκπαίδευση Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) Οικογένειες Ουράνιο Τόξο Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ νέων Αθήνας Act Up – ΔΡΑΣΕ Hellas.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, επισημαίνεται:

«Το απόγευμα της Παρασκευής, την ώρα που θα ψηφίζεται το αντιρατσιστικό, η Βουλή πρέπει να συνδεθεί με την πλατεία Βαρνάβα (Παγκράτι), που έγινε η τελευταία επίθεση μίσους.

Την τελευταία περίοδο, κι ενώ έρχεται για πέμπτη φορά το αντιρατσιστικό στη Βουλή, διαστρεβλωμένο ώστε να μην καλύπτει τις ανάγκες για τις οποίες το ζητάμε, ζούμε στους δρόμους της πόλης μας την κλιμάκωση ομοφοβικών και τρανσφοβικών επιθέσεων, μαζί με τις ενδημικές πλέον ρατσιστικές επιθέσεις.

Δημόσια πρόσωπα διεκδικούν το "δικαίωμα" στο στιγματισμό, τη στοχοποίηση και τη ρητορική μίσους. Η ρατσιστική βία βρίσκει τη νομιμοποίησή της και η ακροδεξιά κατακτά το δημόσιο χώρο, μέρα με τη μέρα. Δεν το νιώθουμε στον αέρα πλέον, αλλά στο πετσί μας.

Η πόλη μας ανήκει σε όλες και όλους. Δεν θέλουμε να την χαρίσουμε στη βία. Αυτή την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, μαζευόμαστε στην πλατεία Βαρνάβα και περπατάμε μέχρι τη Βουλή ώστε να ενώσουμε τους χώρους και τις διεκδικήσεις.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλες και όλους. Μας αφορά, γιατί αυτό που ζούμε έχει στο τέλος της διαδρομής την στοχοποίηση όλων. Σήμερα ήρθαν για τον γείτονά σου. Αύριο;»

Πηγή