Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Γιάννης Μπέζος: Δε συμφωνώ με το να κάνουν παιδιά οι gay, συμφωνώ να υιοθετούν

Γιάννης Μπέζος: Δε συμφωνώ με το να κάνουν παιδιά οι gay, συμφωνώ να υιοθετούν
Πριν λίγες μέρες ο Φώτης Σεργουλόπουλος είχε βρεθεί στο Πρωινό και είχε επαναφέρει στο προσκήνιο τα όσα είχε πει ο Γιώργος Λιάγκας πριν από δύο χρόνια σχετικά με το παιδί που απέκτησε ο παρουσιαστής και τον τρόπο που το απέκτησε και ανακινήθηκε πάλι μια συζήτηση γύρω από το αν πρέπει οι gay να κάνουν βιολογικά παιδιά ή όχι.
Η Σάσα Σταμάτη απήυθυνε την ερώτηση στο Γιάννη Μπέζο μέσω του ένθετου της εφημερίδας Παραπολιτικά, το Secret, όπου έχει την στήλη της και ο ηθοποιός, που φέτος υποδύεται στο σίριαλ του Alpha τον gay, ενώ το έχει κάνει και στους Απαράδεκτους, διαχώρισε την θέση του από την απόκτηση μωρού μέσω παρένθετης, αλλά έδειξε θετικός όσον αφορά στην υιοθεσία.
«Δεν συμφωνώ, γιατί θεωρώ ότι η φύση ορίζει πως το παιδί έχει μια μητέρα και έναν πατέρα. Με τους οποίους ζει μαζί. Δεν το λέω συντηρητικά. Θεωρώ ότι μια τέτοια κίνηση δεν έχει νόημα, εκτός αν θέλει κάποιος να υιοθετήσει ένα παιδί που δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Αυτό το βρίσκω θεμιτό. Το άλλο όχι».
Για το σύμφωνο συμβίωσης που προκάλεσε μεγάλο ντόρο τους περασμένους μήνες και πέρασε ως νομοθέτημα τον περασμένο Ιούνιο είπε: «Ο γάμος είναι ένα θέμα πιο πολύ νομικό. Το σύμφωνο συμβίωσης έχει νομικό χαρακτήρα και πρέπει να έχει. Εφόσον δυο άνθρωποι αποφασίζουν να μοιραστούν τη ζωή τους για πολλά χρόνια, πρέπει αυτό να έχει και έναν νομικό χαρακτήρα».