Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Γκέι Ιρανός πρόσφυγας ζητά άσυλο στην Ελλάδα


206C6A9558C2B58B0BB6406998CCC86E.jpg
Να σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες για τους αιτούντες άσυλο, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, καλούν την Ελλάδα 17 οργανώσεις, που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των λεσβιών, γκέι, ομοφυλόφιλων και τρανς ατόμων.
Αφορμή για την έκκλησή τους αποτελεί η υπόθεση ενός γκέι πρόσφυγα ιρανικής καταγωγής, ο οποίος ζητά άσυλο στην Ελλάδα, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, που υπογράφουν οι εν λόγω οργανώσεις, ο Ιρανός πρόσφυγας τέθηκε υπό κράτηση προς απέλαση, κινδυνεύοντας, αν απελαθεί στο Ιράν να αντιμετωπίσει ποινή πολυετούς φυλάκισης ή ακόμη και του θανάτου, λόγω της νομοθεσίας της χώρας και της σαρία.
Συγκεκριμένα ο B., Ιρανός πολίτης, βρίσκεται στην Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2012. Κατέθεσε αίτημα ασύλου στην Ορεστιάδα και του χορηγήθηκε «ροζ κάρτα».
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, έπρεπε να παρευρεθεί, έπειτα από τρεις μήνες, ξανά στην Ορεστιάδα, ενώπιον της υπηρεσίας ασύλου, για τη συζήτηση του αιτήματός του.
Δεν μπόρεσε όμως να παρευρεθεί, διότι, όπως καταγγέλλεται από τον ίδιο, κανείς δεν του εξήγησε τη διαδικασία και την υποχρέωσή του αυτή και επιπλέον δε μιλάει ελληνικά, ούτε του προσφέρθηκε διερμηνέας, όπως επιτάσσει η ισχύουσα νομοθεσία.
Επισημαίνεται επιπλέον ότι πάσχει από άσθμα που παρουσίασε έξαρση τους χειμερινούς μήνες, με αποτέλεσμα κάποιες μέρες να μην μπορεί να μετακινηθεί.
Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η διαδικασία χορήγησης ασύλου του, καθώς οι Αρχές θεώρησαν ότι η μη παρουσία του εκεί σήμαινε και τη σιωπηρή ανάκληση, από τη μεριά του, του αιτήματός του.
Τον Ιούλιο του 2013, σε τυχαίο έλεγχο, ο B. συνελήφθη, όταν διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του διοικητική απόφαση απέλασης, κατόπιν της διακοπής του αιτήματος ασύλου και έκτοτε κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού.
Ο ίδιος είχε καταθέσει αίτηση θεραπείας κατά της απόφασης για διακοπή του αιτήματος ασύλου, η οποία απερρίφθη.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι η κατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας του έχει επιδεινωθεί σημαντικά, λόγω του χρόνιου άσθματος, κατά το διάστημα που βρίσκεται υπό κράτηση.
Πλέον, δυσκολεύεται να αναπνεύσει, ενώ έχει ήδη καταρρεύσει ψυχολογικά, επιχειρώντας ακόμα και να θέσει τέρμα στη ζωή του, μην έχοντας τη δυνατότητα να υποστηριχθεί ψυχολογικά από ειδικό, ενόσω βρίσκεται κρατούμενος.
Ο Β., πολίτης Ιράν, έχει ήδη δηλώσει στις Αρχές ότι το αίτημα ασύλου του υποβάλλεται ιδίως για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού, με το δεδομένο ότι ο ιρανικός νόμος τιμωρεί την ομοφυλοφιλία («σοδομισμό», όπως αναφέρεται στην ιρανική νομοθεσία) με την ποινή του θανάτου, ενώ οι ομοφυλόφιλοι στο Ιράν καταδιώκονται, φυλακίζονται και βασανίζονται συχνά μέχρι θανάτου.
Ο ίδιος, με την έλευσή του στην Ελλάδα, βαφτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος. Αν δεν προστατευθεί, κινδυνεύει να επαναπροωθηθεί κατά παραβίαση κάθε έννοιας Δικαίου στο Ιράν και να τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου, και με δεύτερη «νομική βάση», αφού ο ισλαμικός νόμος απαγορεύει σε κάποιον να αλλάξει θρησκεία και από μουσουλμάνος να γίνει χριστιανός.
Ακόμη, επισημαίνεται ότι ο ίδιος είναι σε θέση να αποδείξει τόσο το σεξουαλικό προσανατολισμό του, όσο και τη μόνιμη σχέση που διατηρεί με Έλληνα, ο οποίος προσκόμισε Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία: «Δηλώνω υπεύθυνα ότι συζώ με τον αιτούντα άσυλο Β., με τον οποίο διατηρούμε σχέση αγάπης, αφοσίωσης και στοργής. Σκοπεύουμε μόλις θεσμοθετηθεί στην Ελλάδα η νομική αναγνώριση των ζευγαριών ιδίου φύλου να επισημοποιήσουμε τη σχέση τους. Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο B. κινδυνεύει με εξευτελιστικό θάνατο, αν απελαθεί στην πατρίδα του, το Ιράν, λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Είμαι πρόθυμος να έρθω αυτοπροσώπως, προκειμένου να βεβαιώσω τα παραπάνω και ό,τι άλλο ζητηθεί τους αρμόδιους που θα κρίνουν το αίτημα ασύλου του».
Παράλληλα, η συμβιωτική συντροφική σχέση τους βεβαιώνεται υπεύθυνα από τη μητέρα και την αδελφή του Έλληνα, καθώς και από τον κοινωνικό κύκλο του ζευγαριού.
Επιπλέον, ο Β. έχει προσκομίσει αποδεικτικά της κατάστασης τους υγείας του, του άσθματος από το οποίο υποφέρει, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μοιράζεται το κελί του με καπνιστές, γεγονός που επιδεινώνει την υγεία του.
Οι 17 οργανώσεις καλούν την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει πλήρως την κείμενη ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και συγκεκριμένα:
– Να τερματίσει άμεσα την κράτηση του αιτούντα άσυλο Β. σε αστυνομικό κρατητήριο, για λόγους υγείας.
  
– Να εξετάσει εκ νέου, σύμφωνα τις Κατευθυντήριες γραμμές για την Προστασία των Αιτούντων Άσυλο, την αίτηση ασύλου του Β. για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού, λαμβάνοντας υπόψη ότι, αν απελαθεί στη χώρα καταγωγής του, θα βρεθεί σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του.
  
– Να εναρμονίσει την ελληνική νομοθεσία σύμφωνα με την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία και νομολογία ως τους τους αιτούντες άσυλο για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Αυτός είναι ο ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ φυσικός ΧΥΜΟΣ... που καίει το ΛΙΠΟΣ στην κοιλιά!!!

Αυτός είναι ο ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ φυσικός ΧΥΜΟΣ... που καίει το ΛΙΠΟΣ στην κοιλιά!!!
Αυτός είναι ο χυμός που καίει το λίπος στην κοιλιά! Αν θέλετε να καταπολεμήσετε τη χαλάρωση και να απαλλαχτείτε από το τοπικό λίπος στην κοιλιά, τότε… δεν έχετε παρά να μπείτε γρήγορα στην κουζίνα και να παρασκευάσετε το χυμό που τονώσει τους κοιλιακούς σας.

Είναι εξαιρετικά θρεπτικός, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και συμβάλλει στη διάλυση του συσσωρευμένου λίπους. Δοκιμάστε τον τώρα!
Υλικά:
Φουντούκια: σούπερ αντιοξειδωτικά και πλούσια σε βιταμίνη E
½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι: πλούσιος σε βιταμίνη C ½
Μήλο: πλούσιο σε πηκτίνη και φυτικές ίνες ½
Μπανάνα: πλούσια σε κάλιο 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι: αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο
Λίγη κανέλλα: αντιοξειδωτική με μηδέν θερμίδες
Εκτέλεση: Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Απολαύστε το χυμό σας παγωμένο ως πρωινό ή δεκατιανό.