Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

SEXUALITY: Bullying και ομοφυλοφιλία: Όταν σε «καταδιώκουν» γι’ αυτό που είσαι

Το bullying αποτελεί μορφή κακοποίησης και περιλαμβάνει και τις τρεις βασικές της μορφές της: ψυχολογική, σωματική και λεκτική κακοποίηση. Η πράξη του εκφοβισμού και η θυματοποίηση μέσω αυτού συνεχίζουν να είναι προβλήματα μεταξύ των εφήβων σήμερα και ενώ πολλά παιδιά υποβάλλονται σε αυτή τη μορφή βίας, είναι περισσότερο κυρίαρχη στα παιδιά που «είναι διαφορετικά» σύμφωνα με τη κοινωνική νόρμα.

Καθώς οι ειδικοί για την υγεία συνεχίζουν να προσπαθούν να κατανοήσουν τον εκφοβισμό και τα αίτια του, έρευνα που εξετάζει τη σύνδεση σεξουαλικού προσανατολισμού και εκφοβισμού και έχει στηριχθεί σε δεδομένα μιας συνεχιζόμενης έρευνας σε πάνω από 7.500 αμερικανούς εφήβους, καταδεικνύει πως ένα υψηλό ποσοστό εφήβων που αυτοπροσδιορίζονται ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι, βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα ως δέκτες αυτής της επιβλαβούς έως και καταστροφικής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας οι έφηβοι αυτοί πέφτουν θύματα εκφοβισμού δύο με τρεις φορές πιο συχνά από τους ετεροφυλόφιλους συνομήλικους τους, ενώ οι ίδιοι είναι πολύ λιγότερο πιθανό να τους παρενοχλήσουν, γίνονται περισσότερο ευάλωτοι σωματικά και ψυχικά και είναι πιο επιρρεπείς σε σκέψεις αυτοκτονίας λόγω της συνεχόμενης και επαναλαμβανόμενης παρενόχλησης.

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν ισχύουν μόνο για τους πολύ νεαρούς έφηβους αλλά και για τους μεγαλύτερους, ενώ ενισχύουν το ότι στις μορφές του bullying προστέθηκε και το gay-bullying.
Οι ερευνητές κατέληξαν πως είναι αναγκαίο να γνωρίζουν αυτά τα στοιχεία οι ειδικοί ψυχικής υγείας και όσοι εργάζονται με παιδιά και εφήβους, ενώ οι γονείς πρέπει να μιλούν με τα παιδιά τους για ευαίσθητα θέματα όπως η σεξουαλικότητα, οι σχέσεις με τους συνομηλίκους τους και η βία.

Οι στρατηγικές που προτείνονται για να αναγνωριστεί αυτός ο τύπος καταχρηστικής συμπεριφοράς περιλαμβάνουν

• την ενθάρρυνση των ειδικών υγείας να ρωτούν τακτικά για το σεξουαλικό προσανατολισμό και τις πιθανές πράξεις εκφοβισμού, τη διαπροσωπική βία και κακοποίηση, και να ανιχνεύουν στοιχεία για τη κατάθλιψη, τις τάσεις αυτοκτονίας και την ενασχόληση με επικίνδυνες συμπεριφορές,
• και την αύξηση των μέτρων στα σχολεία για να εδραιωθεί ένα ασφαλές μαθησιακό περιβάλλον για όλους τους μαθητές.

Οι μαθητές, οι γονείς, τα σχολεία και οι κοινωνικές οργανώσεις μπορούν να εργασθούν ώστε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση ως προς τον εκφοβισμό και για να δημιουργήσουν ένα υποστηρικτικό και φιλόξενο περιβάλλον για όλους τους μαθητές, ασχέτως του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Τα παιδιά που θεωρούνται «διαφορετικά» από την κοινωνική νόρμα συχνά γίνονται στόχος κοινωνικού αποκλεισμού, παρενόχλησης και εκφοβισμού. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία Ψυχικής Υγείας, κάθε μέρα οι έφηβοι αντιμετωπίζουν απειλές, βία και παρενόχληση, ενώ ακούν περίπου 26 φορές ημερησίως, κατά προσέγγιση ανά 14 λεπτά, «αντι-γκει» μηνύματα, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και μομφές για την ομοφυλοφιλία, ενώ σύμφωνα με άλλη σχετική έρευνα, περίπου τα 2/3 των ομοφυλόφιλων μαθητών έχουν υποστεί μέσα στα σχολεία τους παρενόχληση και εκφοβισμό(gay-bullying).

Περίπου όλοι όσοι είχαν παρενοχληθεί, είχαν δεχτεί λεκτικές επιθέσεις, το 41% είχε δεχτεί σωματικές επιθέσεις και το 17% είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή του. Επίσης μελέτες έχουν δείξει πως οι έφηβοι που αυτοπροσδιορίζονται ως ομοφυλόφιλοι αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν 3 έως 6 φορές πιο συχνά σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους συνομήλικους τους, ενώ από το συνολικό ποσοστό αποπειρών αυτοκτονίας, το 30% διαπράττεται από αυτούς τους έφηβους.

Τελικά είναι κάποια παιδιά που δεν…θα τα αφήσουν ήσυχα κι ας μην ενοχλούν κανέναν; Από τη δολοφονία το 1978 του Αμερικανού πολιτικού Harvey Bernard Milk που αγωνίστηκε σφόδρα για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, την διαγραφή της ομοφυλοφιλίας ως διαταραχή το 1980 από το επίσημο διαγνωστικό εγχειρίδιο του Αμερικανικού Συνδέσμου Ψυχιατρικής (APA) και την επανακαταχώρηση της σε αυτό ως φυσιολογική διαφοροποίηση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, δηλαδή ως σεξουαλικό προσανατολισμό, έχουν περάσει περίπου 3 δεκαετίες.

Παρ’ όλα αυτά οι άνθρωποι με ομοφυλοφιλικό ή αμφισεξουαλικό προσανατολισμό συνεχίζουν να υπόκεινται σε διάφορες μορφές βίας και κακοποίησης από το ευρύτερο, το έμμεσο αλλά ενίοτε και το και άμεσο περιβάλλον τους. Ενώ λοιπόν η κοινωνική αποδοχή των σεξουαλικών προσανατολισμών πέραν του ετεροφυλοφιλικού έχει αλλάξει μακράν προς το καλύτερο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και μοιάζει σταδιακά όλοι μας ετεροφυλόφιλοι, ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι να μπορούμε να ζήσουμε ελεύθερα και αρμονικά, η αλλαγή πάντα έρχεται από μέσα προς τα έξω και όχι αντίστροφα.

Ο καθένας από εμάς ανεξαρτήτου ηλικίας, οφείλει να αντιμετωπίζει τους προσωπικούς του δαίμονες και να επιτρέψει στους συνανθρώπους του χωρίς διακρίσεις φύλου και προσανατολισμού, να ζήσουν ελεύθεροι και ασφαλείς. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό είναι απλά απάνθρωπο.




Το άρθρο υπογράφει η Ε. Ελευθερίου, Ψυχοθεραπεύτρια-Κλινική Θεραπεύτρια Σεξουαλικών Διαταραχών, συνεργάτιδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

Είσαι ομοφυλόφιλος; Φέρε μας... απόδειξη


Αποδεικτικά στοιχεία (!) από όσους δηλώνουν γκέι ζητούν οι επιτελείς του στρατού, προκειμένου να τους απαλλάξουν από τις υποχρεώσεις τους

H γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να δείχνει τίμια». Eνθερμοι θιασώτες της γνωστής φράσης του Ιουλίου Καίσαρα φαίνεται να είναι οι ιθύνοντες του τουρκικού επιτελείου στρατού, καθώς δεν διστάζουν, στο πλαίσιο αξιολόγησης της ικανότητας των υποψηφίων για στράτευση με γνώμονα τις... ερωτικές προτιμήσεις, να εφαρμόσουν με τον πλέον εξευτελιστικό τρόπο στην πράξη τη «φιλοσοφία» του γνωστού Ρωμαίου αυτοκράτορα.

Στην Τουρκία, η ομοφυλοφιλία νοείται ως ασθένεια, μια βαριά ψυχική διαταραχή, πλήρως ασύμβατη με τη στρατιωτική θητεία.

Ως εκ τούτου, ουδείς ομοφυλόφιλος δεν έχει θέση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και απαλλάσσεται αυτομάτως από τα στρατιωτικά του καθήκοντα.

Ωστόσο, το πιστοποιητικό απαλλαγής δεν φαίνεται να εξασφαλίζεται, όπως συμβαίνει στον 21ο αιώνα με κάθε κράτος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της οποίας μέλος φιλοδοξεί να γίνει και η γειτονική χώρα, με συνοπτικές διαδικασίες. Τουναντίον μάλιστα.

Προκειμένου να απαλλαγεί κάποιος από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, επικαλούμενος τη διαφορετικότητά του ως προς τον ερωτικό προσανατολισμό του, είναι αναγκασμένος να προσκομίσει και τις απαραίτητες αποδείξεις...

Σε κανένα άλλο κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ δεν είναι οι θεσμοί του κράτους και του στρατού τόσο αλληλένδετοι μεταξύ τους όσο στην Τουρκία.

Κάθε Τούρκος πολίτης υποχρεούται να εκπληρώσει τη στρατιωτική θητεία του, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από 6 έως 18 μήνες.

Χωρίς διακρίσεις
Το τουρκικό επιτελείο στρατού δεν κάνει την παραμικρή διάκριση όταν πρόκειται για την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, ενώ ο όρος της εναλλακτικής θητείας παραμένει εδώ και δεκαετίες μια έννοια άγνωστη στους Τούρκους στρατηγούς.

Είτε πρόκειται για αστέρες της ποπ μουσικής που διαβιούν στο εξωτερικό είτε για πολύτεκνους οικογενειάρχες, ή άτομα με προβλήματα αναπηρίας, ουδείς εξ αυτών δεν δικαιούται απαλλαγής των στρατιωτικών του υποχρεώσεων. Ωστόσο, υπάρχει μια και μοναδική εξαίρεση: οι ομοφυλόφιλοι, καθώς η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων εκτιμά ότι πρόκειται για ψυχικά διαταραγμένα άτομα...

Χαρακτηριστικό είναι ότι στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας εκτυλίσσονται κάθε εβδομάδα πλήθος κωμικοτραγικών σκηνών στην απεγνωσμένη προσπάθεια κάθε ομοφυλόφιλου να αποδείξει τη διαφορετικότητά του.

Ενας εξ αυτών είναι ο 28χρονος Αντνάν Οζτούρκ, ο οποίος εργάζεται σήμερα στην Αγκυρα ως μηχανικός. Πριν από μια τριετία είχε κληθεί να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, αντιμετωπίζοντας κατά τη διάρκεια αξιολόγησής του τη χλεύη και όχι μόνο από τους αρμόδιους στρατιωτικούς ψυχιάτρους.

«Κοιμάμαι με άντρες» είχε καταφέρει να ψελλίσει στην επιτροπή, ενώπιον της οποίας είχε εμφανιστεί, όπως τον είχε συμβουλέψει η δικηγόρος του, φορώντας... φούστα, κραγιόν και γυναικείο μέικ απ.

Τα προσβλητικά, γεμάτα λοιδορία, στην καλύτερη περίπτωση, σχόλια του στρατιωτικού ψυχιάτρου που ακολούθησαν απλώς δεν περιγράφονται...

Ωστόσο, ο Οζτούρκ δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα χειρότερα έπονταν.

Η περιπέτεια
Προσκόμισε φωτογραφίες αγκαλιά με τον σύντροφό του

Λίγο πριν από την κλήτευσή του, ο Οζτούρκ βρισκόταν σε δίλημμα για το εάν έπρεπε να δηλώσει ή να αποκρύψει το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο ίδιος ήξερε ότι κάθε εργοδότης απαιτούσε από τους υποψήφιους εργαζομένους την προσκόμιση του στρατιωτικού απολυτηρίου. Στην περίπτωση κατά την οποία αναγραφόταν στο στρατιωτικό έγγραφο ότι κάποιος απαλλάχθηκε από τα στρατιωτικά του καθήκοντα, δεν είχε την παραμικρή τύχη να προσληφθεί...

Πέραν αυτού, ο Οζτούρκ είχε τρομοκρατηθεί από τις φήμες που ήθελαν τους ομοφυλόφιλους να έχουν υπάρξει θύματα ξυλοδαρμού αλλά και βιασμού στα στρατόπεδα, γεγονός που τον οδήγησε στην απόφαση να δηλώσει ανοιχτά στους στρατιωτικούς ψυχιάτρους την ομοφυλοφιλία του.

Ωστόσο οι ειδικοί δεν φαίνεται να πείστηκαν από την «ομολογία» του, θεωρώντας ότι παίζει θέατρο και προσπαθεί να τους παραπλανήσει, προκειμένου να εξασφαλίσει την πολυπόθητη απαλλαγή.

Η... ετυμηγορία
Επειτα από δύο εβδομάδες παραμονής του στο στρατιωτικό ψυχιατρείο, ο αρμόδιος γιατρός απεφάνθη ότι ο Οζτούρκ δεν ήταν ομοφυλόφιλος και τον έστειλε στο σπίτι του με την εντολή να επιστρέψει έχοντας στα χέρια του τα φωτογραφικά «ντοκουμέντα» που θα αποδείκνυαν τους ισχυρισμούς του.

Μην έχοντας άλλη επιλογή, ο Οζτούρκ συναντήθηκε με τον σύντροφό του και ζήτησε από έναν τρίτο να τους φωτογραφήσει στη διάρκεια των ερωτικών τους περιπτύξεων...

Καίτοι το τουρκικό επιτελείο στρατού αρνείται κατηγορηματικά, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», ότι οι ομοφυλόφιλοι υποχρεούνται να προσκομίσουν το απαραίτητο αποδεικτικό οπτικοακουστικό ή φωτογραφικό υλικό, σχεδόν το ένα τρίτο των ομοφυλοφίλων που κλήθηκαν στον στρατό παραδέχτηκε, βάσει δημοσκόπησης της οργάνωσης ομοφυλοφίλων Lambda, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, ότι τους ζητήθηκαν τα εν λόγω αποδεικτικά στοιχεία...

Η εξαίρεση
Ο αντιρρησίας που έγινε σύμβολο

Υπάρχουν και ομοφυλόφιλοι, όπως ο 31χρονος κουρδικής καταγωγής, Μεχμέτ Ταρχάν, οι οποίοι επιλέγουν διαφορετική οδό, προκειμένου να μην υπηρετήσουν. Ο Ταρχάν επικαλέστηκε συνειδησιακούς λόγους, κάτι που είχε ως συνέπεια να του ασκηθεί δίωξη, αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο καταδίκης σε τετραετή κάθειρξη.

Η δημοσιοποίηση της υπόθεσής του οδήγησε χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους και έναν χρόνο μετά την παραμονή του στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος και σήμερα θεωρείται ο πιο διάσημος αντιρρησίας συνείδησης της Τουρκίας.

Το φαινόμενο της υποχρεωτικής προσκόμισης αποδεικτικών στοιχείων έχει αρχίσει να «θρέφει» μια ιδιόμορφη και κερδοφόρα αγορά, καθώς επαγγελματίες «αρσενικές πόρνες» προσφέρονται έναντι αδρής αμοιβής να παίξουν για λογαριασμό όσων ομοφυλόφιλων επιζητούν τη στρατιωτική απαλλαγή τον ρόλο του ερωτικού συντρόφου, είτε ποζάροντας... επί το έργον μπροστά στον φακό είτε συμμετέχοντας στα «αμαρτωλά» γυρίσματα των προσωπικών στιγμών των ενδιαφερομένων...

Κάτι ήθελε να κρύψει ο πρόεδρος Κένεντι



Μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις λένε οι Κινέζοι.

Μπορεί να αξίζει και αρκετές χιλιάδες δολάρια, όταν πρόκειται για άγνωστη φωτογραφία µε τη Μέριλιν Μονρόε, τον πρόεδρο Τζον Κένεντι και τον... αδελφό του, Ρόµπερτ – τότε υπουργό ∆ικαιοσύνης των ΗΠΑ – σε εκδήλωση για οικονοµική ενίσχυση των ∆ηµοκρατικών.

Το ενσταντανέ απαθανάτισε µε τον φωτογραφικό φακό του ο πρώτος επίσηµος φωτογράφος του Λευκού Οίκου Σέσιλ Στόουγκτον και συγκαταλέγεται στο πλουσιότατο αρχείο 12.000 φωτογραφιών αλλά και άλλων αντικειµένων που πρόκειται σήµερα να βγει σε δηµοπρασία από τον οίκο Bonhams της Νέας Υόρκης.

Στη φωτογραφία φαίνεται η σταρ του Χόλιγουντ-σύµβολο του σεξ να στέκεται ανάµεσα στους δύο Κένεντι φορώντας ένα εντυπωσιακό εφαρµοστό λευκό φόρεµα κεντηµένο µε πέρλες και ο αµερικανός πρόεδρος έχοντας σε απόσταση αναπνοής την εντυπωσιακή ξανθιά να γυρίζει πλάτη στον φακό αντιλαµβανόµενος την παρουσία του φωτογράφου.

Η ασπρόµαυρη φωτογραφία τραβήχτηκε στις 19 Μαΐου 1962, στην εκδήλωση κατά την οποία η Μέριλιν, απαστράπτουσα, εµφανίστηκε στη σκηνή του Madison Square Garden της Νέας Υόρκης και τραγούδησε όλο ηδυπάθεια «Happy birthday, mister president».

Βρίσκεται σε έναν φάκελο µε την ένδειξη «Ευαίσθητο υλικό», ο οποίος περιλαµβάνει συνολικά 29 αρνητικά και 23 εκτυπώσεις σε ζελατίνη µε σπάνιο – και άγνωστο ώς τώρα – φωτογραφικό υλικό και αναµένεται να πωληθεί, σύµφωνα µε τον οίκο δηµοπρασιών µεταξύ 4.000 και 6.000 δολαρίων (ήτοι 3.000 - 4.500 ευρώ). «Πιστεύουµε πως είναι η µοναδική φωτογραφία στην οποία εµφανίζονται και οι τρεις µαζί»,είπε ο Μάθιου Χέιλι, ειδικός ιστορικός φωτογραφιών του οίκου Μπόναµ.

Τώρα και σε gay παριοδικό!



Κάποτε πόζαρε για τα κορίτσια, σήμερα...

μπορεί να ποζάρει ελεύθερα και για εξώφυλλο gay παριοδικού! Ο λόγος για τον... Ricky Martin που είναιστο gay περιοδικό "Attitude".
Ο γνωστός σταρ κυκλοφορεί στις αρχές Φεβρουαρίου το νέο του άλμπουμ με τίτλο «MUSICA+ALMA+SEXO», το οποίο θα υπάρχει στα ράφια των δισκοπωλείων στα ισπανικά, αλλά και στα αγγλικά. Στο περιοδικό μιλά για τα επόμενα καλλιτεχνικά του βήματα και φυσικά για την προτίμησή του στους άντρες.

Τσεχία: Ρατσιστικά τεστ για τους ομοφυλόφιλους αιτούντες άσυλο



Την έντονη αντίδραση της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκάλεσαν τα τεστ... ερεθισμού που χρησιμοποιούνται στην Τσεχία για τη χορήγηση ασύλου σε ομοφυλοφίλους.


Οι αιτούντες άσυλο που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία συνδέονται με ένα μηχάνημα που μετράει τη ροή αίματος στο μόριό τους, ενώ στη συνέχεια τους επιδεικνύονται και ταινίες πορνό.

Όποιος ερεθιστεί αποκλείεται από τη διαδικασία.


Η πρακτική αυτή, όπως αναφέρει η επιτροπή, παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αφού «προσεγγίζει έναν από τους πιο προσωπικούς τομείς του ανθρώπου».

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εσωτερικών της Τσεχίας υποστηρίζει ότι τα «φαλομετρικά τεστ» χρησιμοποιήθηκαν σε λιγότερες από 10 περιπτώσεις.


zougla

Διαδικτυακή συζήτηση για το AIDS


Οι νέοι θα εκφράσουν ηλεκτρονικά τους προβληματισμούς τους
Διαδικτυακή διαδραστική συζήτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS διοργανώνει... αύριο, Παρασκευή, από τις 13.00 μέχρι τις 16.00 το μεσημέρι, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Είναι η πρώτη από μια σειρά ενημερωτικών δράσεων που θα υλοποιηθούν εντός του 2011. Με το μήνυμα «οι νέοι μιλάνε με τους νέους», μια ομάδα εθελοντών, οι Socializers, θα λειτουργήσουν σαν «πρεσβευτές» ενημέρωσης με ενέργειες που θα πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν ηλεκτρονικά τους προβληματισμούς και τις απορίες τους σχετικά με το AIDS, με στόχο την ενημέρωση για την ασφάλεια και την προστασία τους από τον ιό.

Στις ερωτήσεις θα απαντά ομάδα ειδικών επιστημόνων και εκπρόσωποι φορέων, ενώ οι συμμετέχοντες θα μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, στην Υφυπουργό Άννα Νταλάρα, και στον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς, Γιάννο Λιβανό.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί μέσα από την ιστοσελίδα www.neagenia.gr.

Κλαίγοντας σε τηλεοπτικό σόου, η Οπρα Γουίνφρεϊ διέψευσε ότι είναι λεσβία



Με δάκρυα στα μάτια, η Οπρα Γουίνφρεϊ διέψευσε ότι είναι λεσβία, λέγοντας ότι οι φήμες για τη στενή σχέση...
της με μια γυναίκα φίλη την έχουν κουράσει «επειδή σημαίνουν ότι κάποιος πρέπει να πιστεύει ότι λέω ψέματα».

Η βασίλισσα των τοκ σόου μίλησε για τη φύση της 20χρονης σχέσης της με την Γκέιλ Κινγκ σε μία εκ βαθέων συνέντευξη στην Μπάρμπαρα Γουόλτερς του ABC.

«Είναι η μητέρα που δεν είχα ποτέ. Είναι η αδελφή που θα ήθελε να έχει ο καθένας. Είναι η φίλη που αξίζει στον καθένα. Δεν ξέρω κανέναν καλύτερο άνθρωπο»,

είπε συγκινημένη η Γουίνφρεϊ.

«Με κάνει να κλαίω επειδή σκέφτομαι ότι μάλλον δεν της τα έχω πει ποτέ όλα αυτά. Ενα χαρτομάντιλο, παρακαλώ»,

είπε.

Η Κινγκ και η 56χρονη Οπρα γνωρίστηκαν όταν δούλευαν και οι δύο σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Βαλτιμόρης στη δεκαετία του 1980. Είναι αχώριστες, στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή, κάτι που έχει ρίξει λάδι στη φωτιά της φημολογίας ότι είναι λεσβίες.
tovima.gr