Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Αν Χάθαγουεϊ Αρνήθηκε τον καθολικισμό για χάρη του ομοφυλόφιλου αδερφού της

Hathaway

Σύσσωμη η οικογένεια Χάθαγουεϊ φέρεται να έχει εγκαταλείψει τους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας προς χάριν του μεγαλύτερου στην οικογένεια αδερφού, μετά τη δημοσιοποίηση των ομοφυλοφιλικών προτιμήσεων του τελευταίου, και τη μετέπειτα αποδοκιμασία που εκείνος εισέπραξε από τον κλήρο.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Αν Χάθαγουεϊ ήταν μεγαλωμένη στο Νιου Τζέρσεϊ μέσα σε ένα παραδοσιακό οικογενειακό περιβάλλον, κάτω από τις αυστηρές αρχές του καθολικισμού. Παρ' όλα αυτά, βάσει πρόσφατων δημοσιευμάτων, τόσο η ίδια η ηθοποιός, όσο και οι γονείς της Τζέραλντ και Κέιτ, καθώς και ο μικρότερος αδερφός της Τόμας αλλαξοπίστησαν στην προσπάθειά τους να στηρίξουν το μεγαλύτερο αδερφό της οικογένειας, Μάικλ, όταν εκείνος παραδέχτηκε δημόσια την ομοφυλοφιλία του.

Όπως δήλωσε η ίδια η ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της στη βρετανική έκδοση του περιοδικού «GQ», «ολόκληρη η οικογένεια προσηλυτίστηκε στην Επισκοπική Εκκλησία, αφού ο αδερφός μου αποκάλυψε την πραγματική του ταυτότητα». Λέγεται μάλιστα πως μετά την αποκάλυψη της σεξουαλικής ταυτότητας του αδερφού της, η οικογένεια αντιμετωπίστηκε από την Εκκλησία ως ανεπιθύμητη, κάνοντας έτσι τη Χάθαγουεϊ να δηλώνει: «Γιατί να συνεχίζω να υποστηρίζω μια αδελφότητα, όπως είναι η Καθολική Εκκλησία, όταν η ίδια δεν αποδέχεται και αντιμετωπίζει με αμφισβήτηση τον πολυαγαπημένο μου αδερφό;».

Μετά τα γεγονότα, η Χάθαγουεϊ παραδέχεται ανοιχτά πως μέχρι στιγμής προσπαθεί να βρει τις πραγματικές θρησκευτικές της πεποιθήσεις: «Πλέον, δεν πιστεύω πουθενά. (...) Δεν ξέρω προς ποια κατεύθυνση τείνω. Το ψάχνω ακόμα».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η διάσημη ηθοποιός είναι θερμή υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, πολύ πριν την εποχή που η ίδια πρωταγωνίστησε στην πολυβραβευμένη ταινία του Ανγκ Λι, «Το Μυστικό του Brokeback Mountain» το 2005.