Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

«Παντρεύτηκα έναν gay άντρα»: Η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που έμαθε αργά την αλήθεια

«Παντρεύτηκα έναν gay άντρα»: Η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που έμαθε αργά την αλήθεια
Η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που ήρθε αντιμέτωπη με την σκληρή αλήθεια μετά από 11 χρόνια γάμου.
Τα λόγια του γυναικολόγου μου έφεραν ναυτία. Όχι επειδή βρισκόμουν στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης μου αλλά γιατί έδωσαν μια δυνατή γροθιά στην φαινομενικά τέλεια οικογενειακή ζωή μου. «Έχεις χλαμύδια» μου είπε ο γυναικολόγος και «πρέπει να μιλήσεις με τον άντρα σου. Ήμουν σε απόλυτη άρνηση. «Αυτό είναι απίθανο», διαμαρτυρήθηκα «είμαστε μονογαμικοί και οι δύο». «Μα ποιον κοροϊδεύω;», ξανασκέφτηκα σιωπηλά. Τα σημάδια υπήρχαν από την αρχή αλλά εγώ το μόνο που έκανα ήταν να θάβω ακόμα πιο βαθιά το κεφάλι μου στην άμμο. Η εξέταση αυτή δεν μου άφηνε περιθώριο για άλλες αυταπάτες. Ο άντρας μου ήταν gay και η στιγμή για να σταθώ απέναντι στην πραγματικότητα είχε φτάσει.
Πήγα στον Πέτρο (όχι το πραγματικό του όνομα) με τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο χέρι. Αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία. «Πρέπει να είναι λάθος ή να κόλλησα κάτι από το γυμναστήριο, επέμενε. «Δεν έκανα τίποτα απολύτως». Αντί να συνεχίσουμε τον καβγά για το πώς νιώθω ή για το πώς θα αντιμετωπίσω το μεγαλύτερο θέμα που προέκυπτε, συγκεντρώθηκα σε αυτό που είχα περισσότερο ανάγκη εκείνη τη στιγμή και αυτό ήταν να πάρω τα φάρμακα που μου συνέστησε ο γιατρός. Λίγες μέρες μετά και ενώ βλέπαμε τα παιδιά μας να παίζουν στο σαλόνι του σπιτιού μου αποκάλυψε περισσότερα από όσα ήθελα ποτέ να μάθω. Κατά τη διάρκεια του γάμου μας είχε ερωτικές συνευρέσεις με άντρες. «Ήταν κυρίως στοματικό σεξ με άγνωστους άντρες, απλά συμβαίνει στα gaybars που πηγαίνω». Ένα κύμα ανατριχίλας και ναυτίας με κατέκλυσε καθώς συνέχισε την αγωνιώδη απολογία του.
Ήμουν 30 χρονών όταν έγιναν όλα αυτά και παντρεμένη για 11 χρόνια. Ήμασταν η τέλεια οικογένεια στις φωτογραφίες που βγάζαμε κάθε χρόνο με τα παιδιά μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Συνειδητοποίησα όμως ότι η οικογενειακή ζωή μου –εκτός από τα παιδιά μας που τα αγαπάμε και οι δύο πολύ - βασίστηκε σε ένα απαίσιο ψέμα.Υπάρχουν τόσα πολλά ερωτήματα για μια σύζυγο σαν και εμένα: Δεν το είχα καταλάβει ότι ο άντρας μου ήταν gay; Είχα αγνοήσει τα σημάδια; Και αν είχα υποψίες γιατί δεν τον αντιμετώπισα νωρίτερα; Υποθέτω ότι πάντα είχα υποψίες αλλά ήμουν σε άρνηση.
Ήμουν μια 19χρονη κοπέλα που σπούδαζε στην Κρήτη όταν τον γνώρισα. Εκείνος ήταν 23 χρονών και ένας ταλαντούχος μουσικός που τραγουδούσε, έπαιζε keyboards και ξύλινα, πνευστά όργανα. Πριν από εκείνον δεν είχα άλλη σχέση και αισθάνθηκα κολακευμένη όταν αυτό το δημοφιλές και πολύ ωραίο αγόρι μου ζήτησε να βγούμε. Στο πρώτο μας ραντεβού συνέβησαν δύο πολύ ασυνήθιστα πράγματα. Μόλις είδαμε την πρώτη μας ταινία στο dvd μου είπε: Θα μπορούσα να σε παντρευτώ. Ζούσα μια ερωτική ιστορία όπως αυτές που διαβάζεις στα βιβλία. Μου έκανε πρόταση γάμου στους 9 μήνες. Όσο αρραβωνιαστήκαμε, του είπα ότι θέλω να ολοκληρώσουμε τη σχέση μας. Αρνήθηκε λέγοντάς μου ότι με σέβεται πολύ και ότι το σεξ κατέστρεψε τις προηγούμενες του σχέσεις. Ήμουν λοιπόν μια 20χρονη παρθένα την ημέρα του γάμου μας και μια απογοητευμένη νύφη όταν ο Πέτρος δεν είχε στύση την πρώτη νύχτα του γάμου μας. Έμεινα στη δική μου πλευρά του κρεβατιού και έκλαιγα όλη νύχτα απορημένη αν έτσι θα είναι η υπόλοιπη ζωή μου. Το επόμενο πρωινό πήγαμε στην εκκλησία και το απόγευμα κάναμε έρωτα. Δεν ήταν τόσο παθιασμένο όσο φανταζόμουν αλλά για ακόμα μια φορά κατάφερα να με πείσω ότι όλα θα πάνε καλά.
Ο γάμος μας τώρα βρίσκονταν σε τεντωμένο σκοινί. Θα πάρουμε διαζύγιο, θα πάμε σε σύμβουλο γάμου; Μου απαντούσε πάντα ότι ήταν αφοσιωμένος στην οικογένειά του. Γιατί δεν μπορούσε να αποδεχτεί την σεξουαλικότητά του; Ο παράγοντας αμαρτία ήταν ποτισμένος μέσα του από πολύ μικρή ηλικία. Η ομοφυλοφιλία όχι μόνο θα έθετε σε κίνδυνο την δουλειά του (ήταν στο στρατό) και την οικογενειακή του ζωή αλλά θα του στοίχιζε τη σχέση με τους γονείς του, την εκκλησία και τον Θεό. Ο σύμβουλος που πήγαμε είπε ότι ο γάμος μας δεν είχε ελπίδες αλλά εγώ είχα αποφασίσει να μείνω μαζί του αν και εκείνος αποφάσιζε να μην είναι gay. Έμεινα έγκυος για δεύτερη φορά. Μετά ακολούθησε η επίσκεψη μου στον γυναικολόγο. Εκεί συνειδητοποίησα ότι είχα τελειώσει με αυτό το γάμο αν και φροντίσαμε να δίνουμε την εικόνα μια φυσιολογικής οικογένειας μέχρι να βγει το διαζύγιο. Πέταξα την βέρα μου, ασχολήθηκα μόνο με τα παιδιά μας αν και κάθε μέρα ένιωθα κάτι μέσα μου να πέθαινε. Ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής μου. Το μόνο πράγμα που με κρατούσε λογική εκείνο το διάστημα ήταν η συμμετοχή μου σε ένα grouptherapy. Στις συνεδρίες αυτές ένιωθα ότι δεν ήμουν η μόνη στον κόσμο που περνά κάτι σκληρό. Εκεί γνώρισα και έναν υπέροχο σύντροφο. Ξεκινήσαμε να βγαίνουμε και προς μεγάλη μου έκπληξη ο Πέτρος ενοχλήθηκε πολύ. Κάθε φορά που επέστρεφα σπίτι έπρεπε να υποστώ τις ατελείωτες σκηνές του. Ήταν πλέον αδύνατο να συζητήσω μαζί του.
ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ
Παντρεύτηκα τον άντρα που γνώρισα στο group therapy ένα χρόνο αφού εκδόθηκαν τα διαζύγιά μας. Η σχέση μου με τον Πέτρο είναι όσο καλές γίνεται δεδομένου των συνθηκών. Παραμένει στο σπίτι που μέναμε με τον νέο του σύντροφό πλέον.
Ο γάμος μου με έναν gay άντρα άλλαξε τη ζωή και τις αξίες μου με έναν τρόπο που δεν φανταζόμουν ποτέ. Τώρα ξέρω ότι μπορείς να ξεπεράσεις μία εμπειρία που ταρακουνά την ίδια σου τη ταυτότητά. Όλοι έχουν δικαίωμα να είναι αυτοί που είναι γιατί πιστεύω ότι ο φόβος για την ομοφυλοφιλία έβαλε εμένα και την οικογένεια μου σε αυτή την κόλαση.
Προσεύχομαι όλοι οι άνθρωποι να γίνουν περισσότερο δεκτικοί στους gay. Ίσως τότε οι ομοφυλόφιλοι δεν θα χρειάζονται να προσποιηθούν ότι είναι straight και να παντρεύονται για να το αποδείξουν σε όλους τους άλλους.