Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

MARILYN MONROE | 10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ (ΙΣΩΣ) ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΠΟΤΕ!

Marilyn-Monroe.jpg
Όπως αποδεικνύει και η ταινία My Week With Marilyn , η πλειοψηφία της κοινής γνώμης ακόμα ενδιαφέρεται να μάθει στοιχεία για τη ζωή, τους έρωτες αλλά και το θάνατο της Norma Jean Baker. Αν και πρόκειται για μια σταρ που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της σύντομης ζωής της κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας σε διεθνές επίπεδο, υπάρχουν ακόμα πολλές πλευρές της ζωής της που παραμένουν μυστήριο. Αν και δεν θα σας αποκαλύψουμε κάποιο μεγάλο μυστικό (ποιοι είμαστε άλλωστε; το FBI;), φέρνουμε στο φως μερικά πράγματα που μάλλον δεν γνωρίζατε για το απόλυτο ξανθό είδωλο….


1.
Η Monroe άλλαξε περισσότερα ονόματα απ’ ότι συζύγους. Γεννήθηκε ως Norma Jeane Mortenson αλλά βαπτίστηκε Norma Jeane Baker. Όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στο modeling, χρησιμοποιούσε τα ονόματα Norma Jeane Dougherty και Jean Norman. Όταν αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο με την 20th Century Fox, χρησιμοποίησε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα το όνομα Carol Lind και άρχισε και πειραματίζεται με το Jeane Monroe και το Jean Monroe πριν καταλήξει στο Marilyn Monroe. Παντρεύτηκε τρεις φορές: τον James Dougherty, τον Joe DiMaggio και τον Arthur Miller.


2.
Η Monroe ήταν η πρώτη επιλογή του συγγραφέα Truman Capote (πριν την Audrey Hepburn) για το ρόλο της θρυλικής Holly Golightly, στην ταινία Breakfast At Tiffany’s. Φαίνεται ότι η Marilyn δεν δέχτηκε το ρόλο καθώς η Paula Strasberg, η καθηγήτρια υποκριτικής με την οποία συνεργαζόταν εκείνη την περίοδο, της υπέδειξε ότι θα ήταν επιζήμιο για την εικόνα της να υποδυθεί ένα call girl. Παρόλο που για την Hepburn ήταν ο πιο σημαντικός ρόλος της καριέρας της, δήλωνε ότι πάντα αισθανόταν πως είχε έρθει δεύτερη.


3.
Η Marilyn φιγουράρισε στο εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης του Playboy το Δεκέμβριο του 1953. Για την ακρίβεια, η περίφημη αυτή γυμνή φωτογράφιση είχε γίνει έξι χρόνια πριν, το 1947, αλλά χρειάστηκε πρώτα να αποκτήσει ο Hugh Hefner τα δικαιώματα χρήσης των φωτογραφιών για $500 προκειμένου να γίνει η Monroe η πρώτη Sweetheart Of The Month (τίτλος που μετονομάστηκε αργότερα σε Playmate Of The Month). Μάλιστα, φαίνεται ότι ο Hef ήταν τόσο μεγάλος fan της Ξανθιάς Σεξοβόμβας, που αγόρασε τάφο δίπλα σ’ αυτόν της Marilyn στο Westwood Memorial Park in Los Angeles και σκοπεύει να ταφεί εκεί.

4.
Παρά το υψηλό IQ της, που έφτανε το 168 (αισθητά υψηλότερο από το 129 του John F. Kennedy), ήταν γνωστή για το γεγονός ότι ξεχνούσε τις ατάκες της. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του επιτυχημένου «Μερικοί το προτιμούν καυτό (1959)», χρειάστηκε να πει 47 φορές την ατάκα «It's me, Sugar», προκειμένου να την πετύχει, καθώς χρησιμοποιούσε παραλλαγές όπως «Sugar, it's me» και «It's Sugar, me», μέχρι που ο σκηνοθέτης Billy Wilder αναγκάστηκε να γράψει την ατάκα σ΄ έναν πίνακα.


5.
Μιας και μιλάμε για τον JFK, το διαφανές, στο χρώμα του δέρματος, φόρεμα που φορούσε η Marilyn όταν τραγούδησε το γνωστό Happy Birthday Mr. President στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης, τον Μάιο του 1962, ήταν στολισμένα με 2.500 στρας και ήταν τόσο στενό σαν να το είχαν ράψει πάνω της. Το φόρεμα πουλήθηκε αργότερα για το απίστευτο ποσό των $1.267.500, που σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Guinness, αποτέλεσε το υψηλότερο ποσό που δόθηκε ποτέ για ρούχο.


6.
Παρά το γεγονός ότι αποτέλεσε το μεγαλύτερο σύμβολο του sex του 20ου αιώνα, η Marilyn υποστήριξε ότι δεν είχε ποτέ οργασμό. Την απίστευτη αυτή αποκάλυψη έκανε η ίδια στον ψυχίατρό της Dr. Ralph Greenson και φέρεται να είπε: «Γιατρέ, όλα αυτά τα χρόνια δεν είχα ποτέ οργασμό. Τι χαμένα χρόνια!».


7.
Στην ταινία My Week With Marilyn, παρουσιάζεται πώς η Monroe πήγε στην Αγγλία το 1957 για τα γυρίσματα της ταινίας The Prince And The Showgirl μετά την απόκτηση των δικαιωμάτων για το έργο αυτό του Terence Rattigan (συμπτωματικά, το έργο είχε αρχικά σχεδιαστεί ως musical μέχρι που ο σύζυγός της εκείνη την περίοδο, Arthur Miller, την έπεισε να κόψει τα τραγούδια). Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, η συμπεριφορά της ήταν τόσο άσχημη ώστε εκνεύρισε το σκηνοθέτη και συμπρωταγωνιστή της Laurence Olivier σε τέτοιο βαθμό, που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τη σκηνοθεσία για 13 χρόνια, επιστρέφοντας μόλις το 1970 σκηνοθετώντας την επιτυχία Three Sisters.




8.

8.Η περιπέτεια της Monroe με τον JFK και η μεγάλη δημοσιότητα που προκλήθηκε, οδήγησαν το FBI να διεξάγει σχετική έρευνα. Θεωρώντας ότι ήταν υπέρ του κομμουνισμού, μετά την αίτησή της για απόκτηση visa προκειμένου να επισκεφθεί την ΕΣΣΔ, οι εκπρόσωποι του FBI έφτασαν σε σημείο να συντάξουν μια έκθεση 34 σελίδων για τη Marilyn (ρίξε εδώ μια ματιά) και αργότερα αποκαλύφθηκε ότι στο σπίτι της είχε τοποθετηθεί ένα τόσο προηγμένο σύστημα παρακολούθησης, που η αφαίρεσή του από τους μετέπειτα ιδιοκτήτες κόστισε $100.000.


9.
9.Μετά τον τραγικό θάνατο της το 1962, σε ηλικία 36 ετών, η Marilyn άφησε περιουσία ύψους $1,6. Στη διαθήκη της άφησε το 75% των περιουσιακών της στοιχείων στην καθηγήτρια υποκριτικής Paula Strasberg και το 25% στην ψυχαναλύτριά της Dr. Marianne Kris. Όταν το 1980 απεβίωσε η Dr. Kris, το κληροδότημα πέρασε στο Κέντρο Anna Freud, ένα ψυχιατρικό ινστιτούτο για παιδιά στο Λονδίνο.


10.
10.Παρά τον δύσκολο και ενδεχομένως βίαιο δεύτερο γάμο της, με το αστέρι του baseball, Joe DiMaggio, η Marilyn τον έβαλε να της υποσχεθεί ότι σε περίπτωση που πέθαινε πρώτα εκείνη, θα της άφηνε λουλούδια στο μνήμα της κάθε εβδομάδα. Εκείνος κράτησε την υπόσχεσή του και της έμεινε πιστός μέχρι το θάνατό του, ενώ λέγεται ότι οι τελευταίες λέξεις του ήταν «Επιτέλους θα συναντήσω την Marilyn».

Ομοφυλοφιλία - ροζ βίβλος - διάσημοι γκέι



η φύση δεν είναι τέλεια, γιατί όχι και το πιό "τέλειό"  της δημιούργημα,
ο άνθρωπος...
GEIpososta
  άντρες με  ροζ αποχρώσεις... 
Οι ομοφυλόφιλοι όλου του κόσμου αποτελούν  το 3 ως 5 % του πληθυσμού του, σύμφωνα με διεθνή στοιχεία. Ο αριθμός τους δηλαδή μπορεί να φτά­νει και τα 250 εκατομμύρια. Πάν­τως, ακριβή νούμερα δεν υπάρχουν. Μόνο οι Η ΠΑ, που έχουν αδυναμία στις στατιστικές, στις σφυγμομετρή­σεις και στους κομπιούτερς — γιατί απαξάπαντα τα εμπορεύονται — δια­θέτουν  πάνω από είκοσι εκατομμύρια ομοφυ­λόφιλους, που κατανέμονται σε φα­νατικούς του είδους, αλλά και σε αμφισεξουαλικούς. Οι τελευταίοι όχι μόνο έρχονται σ' επαφή με το αντί­θετο φύλο, αλλά κάνουν οικογένεια κι αποκτούν παιδιά.
Το  Εϊτζ, που την δεκαετία του 80 έφερε  πανικό και τρόμο για κάθε ομοφυλόφιλο, τώρα έχει καταλαγιάσει, αλλά θεριεύει στην Αφρική και σε άλλες υπανάπτυκτες περιοχές.  Φέρνει στην επικαιρό­τητα αυτό το πανάρχαιο πάθος που κατείχε ακόμη θεούς και αυτοκράτο­ρες, διανοούμενους, πολέμαρχους και κυρίως  καλλιτέ­χνες. Στατιστικές αναφέρουν ότι χτυπάει  73%  ομοφυλόφιλους και  17% τοξικομανείς. «Οι καμπάνες της α­μαρτίας χτυπάνε πένθιμα για όλους όσους πήγανε κόντρα στη φύση», είχε πει  πάστορας από τον άμβωνα εκκλησίας ομοφυλόφιλων, που ως γνωστόν πέρα από τον Ατλαντικό έχουν ιδρύσει και πολιτική παράταξη... Νεαρός καθηγητής της φιλοσοφίας είχε διακόψει τον πάστορα, απορώντας «γιατί η εκδίκηση χτύπησε με καθυ­στέρηση τριών χιλιάδων χρόνων, α­φού η ομοφυλοφιλία από Διός άρξαται;»...  Ως γνωστόν, ο Δίας απήγαγε το  νεαρό καλλονό Γανυμήδη, γιό του Τρώα και της Καλλιρόης, για να τον κάνει   οινοχόο του στον Όλυμπο...
Κι΄όταν η Παξινού είχε ρωτήσει χαριτολογώντας  τον Ωνάση, τί  κάνουν ο γαμψομύτης  Νιάρχος με τον κούκλο  Νουρέγιεφ στη Κρεολή, ο Σμυρνιός  είχε πει: Κατίνα μου τίποτα, γιατί γίνονται κι΄οι δυό στουπί στο μεθύσι...
Όσο για τον εξ Αλεξανδρείας χορευτή κι΄αργότερα συλλέκτη έργων τέχνης ονόματι Κουτσούδη, που είχε ρθει στην Αθήνα με συστατική επιστολή του ποιητή Καβάφη είχε διαλέξει το όνομα Αλέξανδρος Ιόλας. Ο τελευταίος υπήρξε οινοχόος του Μεγάλου Αλεξάνδρου...Αλλά και ο Μάνος Χατζιδάκις είχε αφαιρέσει από το επώνυμό του τα δύο άκομψα, όπως έλεγε, ήτα...
XantsonR5
ο γόης  Ροκ Χάντσον  έπλεκε
το πουλόβερ του εραστή του
Το 1967 είχα βρεθεί στα στούντιο της Παραμάουντ στο Χόλιγουντ και την ώρα της διακοπής, που ηθοποιοί και τεχνικοί βρισκόντουσαν στο εστιατόρια και στα καμαρίνια τους, δεν ξέρω πως βρέθηκα σ΄ένα πλατό, όπου είδα σε μιά πολυθρόνα ένα άντρα να πλέκει...   Σε μιά στιγμή του έφυγε φαίνεται κάποια στραβοβελονιά, στρίγκλισε νευρια­σμένος και αναφώνησε γεμάτος α­πόγνωση «ω μάμι...»! Ξαφνικά ορμήσανε δύο αντροβούβαλα  και σχεδόν με βγάλανε καροτσάκι από το πλατό... Μόλις βρήκα τους φίλους μου τους είπα τι μου συνέβη κι ενώ η Κορίνα με το Νίκο είχανε ξεκαρδι­στεί στα γέλια, μου αποκάλυψαν ότι ο άντρας που έπλεκε ήταν ο Ροκ Χάντσον! Αυτό το επεισόδιο το έχω διηγη­θεί από τότε σε αρκετούς φίλους μου και ιδίως φίλες, που υποστηρίζανε τον R Scotακραιφνή ανδρισμό του δημοφιλέστατου εραστή της οθό­νης... Τα φαινόμενα εξαπατούν, όπως στις  περιπτώσεις  του σκληρού κάου μπόι Ράντολφ Σκοτ, του αρρενωπού Γάλλου πρωταγωνιστή Ζαν Μαρέ , του  δυναμικου Σογκούν Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν ή κάποιων σε ρόλους ακατανίκητων αρρενωπών εραστών στο σινεμά και στη τηλεόραση... Οι μεγάλες εταιρίες του Χόλιγουντ είχαν σπέσιαλ δημοσιοσχεσίτες για την έξωθεν καλή παρουσίαση των  σταρ-ινδαλμάτων  και σωματοφύλακες, για να τους  προστατεύουν από τις σεξουαλικές αδυναμίες τους... Ο  Ροκ Χάντσον, αυτό το ιδανικό αρσενι­κό για εκατομμύρια γυναίκες, είχε μυστική ζωή, που με κάθε θυσία, έμενε στο σκοτάδι, ενώ στο φως των προβολέων έλαμπε ο ηθοποιός-σταρ.  Τρεις σχεδόν δεκαετίες τα στούντιο προστάτευαν τον "ανδρισμό" του, με φτιαχτά ειδύλλια και ψεύτικους αρ­ραβώνες, ώσπου του έκαναν και γάμο με τη Φίλις Γκέιτς, γραμματέα του ατζέντη του, που κράτησε πλα­σματικά τρία χρόνια.. Εκείνος όμως συζούσε ιεροκρυφίως πάνω από τριάντα χρόνια με το γραμματέα του Μαρκ Μίλερ... Και γι' αυτόν έπλεκε το πουλόβερ.  
Gei6
  Αντιγράφω από το δημοσίευμα (1985) του περιοδικού "Εικόνες" :
 Στη παγκόσμια ροζ πινακοθήκη, περιλαμβάνονται και τα πορτρέτα των: Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 1805-1875, ο γνωστός Δανός παραμυθάς. Λεονάρντο Νταβίντσι 1452-1519,ο μέγας Ιταλός ζωγράφος, γλύπτης και εφευρέτης. Ανρί Ντινάν 1828-1910, ο Ελβετός ιδρυτής του Ερυθρού Σταυρού, που καταδικάστηκε για παιδεραστία. Ζαν Κοκτό 1892-1963, ο Γάλλος συγγραφέας και ακαδημαικός, που ερωτεύτηκε και έναν Έλληνα. Αντρέ Ζιντ 1869-1951, ο Γάλλος νομπελίστας που ομολόγησε την ομοφυλοφιλία του. Όσκαρ Ουάιλντ 1856-1900, ο διάσημος Άγγλος συγγραφέας και ευφυολόγος, που καταδικάστηκε για ομοφυλοφιλία και πέθανε σωματικό και ψυχικό ερείπιο.
Gei8Αυτή η πινακοθήκη των οκτώ διασήμων ανδρών, που πρόσκεινται στην ομοφυλοφιλία, με ποσοστό 100% ( Ρούντολφ Νουρέγιεφ) ως μηδαμινό (Ρόμπερτ  Βάγκνερ) δημοσιεύτηκε το 1985. Περιλάμβανε ακόμη και τον Μάρλον Μπράντο, που σύναψε δεσμούς με γυναίκες, παντρεύτηκε  και έδωσε στο γιό του το όνομα του εραστή του, κατά τα γραφόμενα της εποχής. 
 Στη πινακοθήκη των διασήμων γκέι υπάρχουν: Ροδόλφο Βαλεντίνο, ο μεγαλύτερος valedino300κινηματογραφικός εραστής και είδωλο των γυναικών  όλων των εποχών! Ρόμπερτ Βάγκνερ, που τον παντρεύτηκε  η Νάταλι Γουντ, χώρισαν και ξαναπαντρεύτηκαν. Άντονι Πέρκινς, παντρεύτηκε, απόκτησε παιδιά, προσπάθησε να απαλλαγεί από το πάθος του, αλλά τελικά πέθανε από έιτζ...  Μάικλ Τζάκσον, ο διάσημος τραγουδιστής, που τον είχαν πάρει χαμπάρι από τότε για τις παιδεραστικές προτιμήσεις του. Τρούμαν Καπότε, nureyev2Αμερικανός  δημοσιογράφος-συγγραφέας, ο πιό χυδαίος γκέι, που μπαινόβγαινε στα σαλόνια της "υψηλής κοινωνίας" ακόμη και στον Λευκό Οίκο. Ντερκ Μπόγκαρτ, ο σπουδαίος Άγγλος ηθοποιός, πρωταγωνιστής και στη ταινία "Θάνατος στη Βενετία". Τζ. Τσάμπερλεν, ο πρωταγωνιστής του "Σογκούν" και του "Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας". Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο διάσημος χορευτής.    
   
GeiTheatherΤην δεκαετία του 60, ομοφυλόφιλοι ηθοποιοί και χορευτές είχαν ιδρύσει στις ΗΠΑ το "γυναικείο" τους θέατρο, που έδρευε κυρίως στη Νέα Υόρκη , γιατί σε κάποιες άλλες πολιτείες σύλλογοι πουριτανών τους ανάγκαζαν να φύγουν...    



Αξέχαστες ερμηνείες: Οι 7 καλύτεροι ρόλοι gay στην TV!


Αξέχαστες ερμηνείες: Οι 7 καλύτεροι ρόλοι gay στην TV!
Εισέβαλαν στην ελληνική τηλεόραση και έφεραν τα πάνω-κάτω...

Όλοι τους αγάπησαν και έπαιξαν το ρόλο του gay, χωρίς ταμπού και έκαναν επιτυχία. Θαυμάστε τους!

Στην ελληνική τηλεόραση έχουμε δει άπειρες σειρές με πρωταγωνιστές ήρωες, σε ρόλο ζεν πρεμιέ, σε ρόλους κωμικούς, ρόλους δολοφόνων κ.α.

Μετρημένοι στα δάκτυλα, αλλά χαρακτηριστικοί είναι οι ρόλοι gay, που τόλμησαν να ερμηνεύσουν διακεκριμένοι ηθοποιοί, οι οποίοι όμως όχι μόνο δεν σόκαραν τους τηλεθεατές, στην πρωτη τους εμφάνιση, αλλά και μερικοί από αυτούς ήταν τόσο επιτυχημένοι, που έμειναν στην ιστορία, ως κλασικοί χαρακτήρες και πολύ βασικοί, συμβάλλοντας κατά-πολύ στην επιτυχία ενός σήριαλ.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τους πιο αγαπημένους gay της ελληνικής tv.

Γιάννης Μπέζος


Ένας "απαράδεκτος" συγκάτοικος, σχεδιαστής μόδας και θηλυπρεπής ομοφυλόφιλος που αποτελούσε το τέταρτο μέλος της παρέας των "Απαράδεκτων". Τον αγαπήσαμε, τον λατρέψαμε. Μια διαφορετικότητα που μας έκανε να γονατίζουμε από τα γέλια, ένας άνθρωπος με τις ανησυχίες του, τις ευαισθησίες, τα ξεσπάσματα και την αισιοδοξία ή την κατήφεια που χαρακτηρίζει όλους μας.


Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος







Ένας επιτυχημένος ρόλος που το τηλεοπτικό κοινό επίσης αγάπησε πολύ στους «10 μικρούς Μήτσους».
Άλλη μία σειρά σταθμός στην ελληνική τηλεόραση. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν άλλο μη θηλυπρεπή gay, τον ταλαντούχο ηθοποιό Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, στο ρόλο του γιού της χήρας Μήτσης, που η παραδοχή του πως ήταν ομοφυλόφιλος έφερνε απανωτά εγκεφαλικά στην μητέρα του, που δεν μπορούσε να παραδεχτεί πως ο γιός της όχι μόνο πήγαινε με άντρες, αλλά τους έφερνε και μέσα στο σπίτι.
Ήταν ένας ομοφυλόφιλος που ήθελε να ζήσει αυτό που ήταν, μορφωμένος και συνειδητοποιημένος.
Ο έξοχος Βασίλης είναι ο Τίμης, ο εντελώς gey κομμωτής με την "πούλιες και φτερά" ενδυμασία και την εξωφρενική ομιλία.


Χρήστος Λούλης - Κώστας Κάππας



Στο «Κλείσε τα μάτια μέρες μόνο» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη η σκηνή με το φιλί ανάμεσα στο Χρήστο και Κώστα ήταν το πιο πολυσυζητημένο φιλί της τηλεοπτικής ιστορίας. Πάντα πρωτοπόρος ο Χριστόφορος βάζοντας τους δύο ήρωές του, που υποδύονται ο Κωνσταντίνος Κάππας και ο Χρήστος Λούλης, να ανταλλάσσουν το πρώτο φιλί μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στην ελληνική τηλεόραση κατάφερε να κλέψει την παράσταση, αλλά την προσοχή του ΕΣΡ, που το... τιμωρεί με πρόστιμο 100.000 ευρώ, ποινή που αργότερα ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αλλά και στην επόμενη σειρά του, στο «Δυο μέρες μόνο», παρουσίασε το πρώτο ομοφυλόφιλο ζευγάρι γυναικών. Η Βίκυ (Σοφία Φαραζή) κι η Κατερίνα (Αλεξία Καλτσίκη) συζούν, μεγαλώνουν μαζί το μωρό της Βίκυς, αλλά χωρίς φιλί.


Γιώργος Πυρπασόπουλος



Ένα από τα πολύ ταλαντούχα παιδιά της νέας γενιάς ο Γιώργος έγινε gay για τα μάτια της σειράς 30+ δίπλα στην Μυρτώ Αλικάκη στο ρόλο του Μπίλι. Οι τρεις φίλοι της σειράς ήταν εργένηδες του 30+ και ο ηθοποιός ομολογουμένως ήταν πειστικότατος στο ρόλο του.
Είναι γεγονός ότι όλες οι σειρές είχαν ένα ρεαλισμό, πολύ καλά κείμενα και κυρίως οι πρωταγωνιστές τους είχαν την καλύτερη στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία.
Κανείς τους δεν φοβήθηκε γιατί για όλους ήταν ένας ρόλος πρόκληση.


Χάρης Ασημακόπουλος και Νίκος Πουρσανίδης



Το πρώτο gay ζευγάρι που συζεί στην περίφημη «Πολυκατοικία» του Mega. Ο Νίκος Πουρσανίδης δικηγόρος κλάσης και το "αμόρε" του Χάρης Ασημακόπουλος αγαπιούνται και ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Ένα ζευγάρι που εκδηλώνει τη διαφορετικότητά του πολύ τρυφερά και αστεία.


Αλέξανδρος Ρήγας στους "Δύο Ξένους"



Ο Αλέξανδρος Ρήγας υποδύεται τον Τόλη, τον γκέι αρχισυντάκτη του πρωινάδικου που παρουσιάζει η Κουντουρά και φέρνει τα πάνω-κάτω, όταν... ερωτεύεται μια τραγουδίστρια σκυλάδικων, την οποία υποδύθηκε πολύ πετυχημένα η Δέσποινα Βανδή.


Πρόδρομος Τοσουνίδης στην "Μαρία την Άσχημη"



Ο στυλίστας του οίκου μόδας όπου συμβαίνουν όλα, είναι υστερικός, υπερβολικός και εντελώς θηλυπρεπής. Ένας ρόλος αρκετά προβλέψιμος αλλά εξ ίσου επιτυχημένος.


Μιχάλης Μαρίνος



Στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 "O Κύριος και η κυρία Πελς) με τους Μιχάλη Μαρίνο & Άντα Λιβιτσάνου.
Νομίζαμε ότι ήταν το τέλειο ζευγάρι, στη ζωή και στην τηλεόραση. Εκτός από μία λεπτομέρεια: μισούνταν παράφορα! Μόλις τελειώνε το δελτίο ειδήσεων και έβγαιναν από το στούντιο, ο καθένας πήγαινε σε άλλο κρεβάτι και σε άλλη αγκαλιά...Μόνο που εκείνος είναι γκέι και μάλιστα ζευγάρι με το γιο του καναλάρχη, για τον οποίον εργάζονται και οι δύο.

Είναι γεγονός ότι όλες οι σειρές είχαν ένα ρεαλισμό, πολύ καλά κείμενα και κυρίως οι πρωταγωνιστές τους είχαν την καλύτερη στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία. Κανείς τους δεν φοβήθηκε γιατί για όλους ήταν ένας ρόλος πρόκληση. οϋτως ή άλλως το να σε χαρακτηρίσει κάποιος gay μπορεί να γίνει χωρίς να κάνεις ένα τέτοιο ρόλο. Το φλερτ υπάρχει παντού!


Οι τρεις κλασικοί πρώτοι που έγραψαν ιστορία στον κινηματογράφο

Σταύρος Παράβας: Άφησε εποχή ως «Φίφης ο αχτύπητος» στην ομώνυμη ταινία




Χρόνης Εξαρχάκος: Η ερμηνεία του στην «Παριζιάνα» ήταν πρωτοποριακή για την εποχή.





Μιχάλης Μανιάτης: Ως «Αγγελος» στην ομώνυμη ταινία κέρδισε κοινό και κριτικούς.



tsekouratoi20133.blogspot.com

Gay ο Κριστιάνο Ρονάλντο;;; Η φωτογραφία στο ΚΟΤΕΡΟ και οι φήμες..


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ! Gay ο Κριστιάνο Ρονάλντο;;; Η φωτογραφία στο ΚΟΤΕΡΟ και οι φήμες..
Ηλιοθεραπεία με κολλητό μαγιό και με ανταύγειες στα μαλλιά
Λένε πώς κάποιος γίνεται πραγματικά διάσημος, μόλις αρχίζουν να ακούγονται gay φήμες γύρω από το όνομά του. Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται η Samantha από το Sex and the City. Αν αυτό ισχύει, τότε ο Ronaldo είναι τεράστιος super star.
Οι φήμες για τη σεξουαλικότητά του δεν είναι κάτι καινούργιο για τον 28χρονο ποδοσφαιριστή. Κάτι οι τσάντες χειρός που φροντίζει να κρατάει στις δημόσιες εξόδους του, κάτι τα καυτά σορτσάκια του, η ολική αποτρίχωση, τα μικροσκοπικά μαγιό, η μανία του με το μαύρισμα και άλλες λεπτομέρειες, τον έβαλαν στο στόχαστρο.
Η φημολογία δεν εξαντλείται στο διαδίκτυο, αλλά και στο γήπεδο, στο οποίο οι φίλαθλοι δεν είναι και οι πιο διακριτικοί άνθρωποι στον κόσμο σε τέτοια ζητήματα. Κάθε διαφορετική εμφάνιση του ποδοσφαιριστή γίνεται και σύνθημα και ο ίδιος κάνει ότι μπορεί για να τροφοδοτεί ανάλογα δημοσιεύματα.
Πρόσφατα ο ίδιος και οι κολλητοί του βρέθηκαν για διακοπές στο Miami και οι φωτογραφίες του να κάνει ηλιοθεραπεία με το κολλητό κίτρινο μαγιό, το μαυρισμένο σώμα και τις νέες του ξανθές ανταύγειες στα μαλλιά έριξαν κι άλλο καύσιμο στις φήμες που σιγοκαίνε εδώ και κάμποσο καιρό.
Αλλά ποιος νοιάζεται; Αν σου πετύχει η ηλιοθεραπεία, τύφλα να χουν τα δημοσιεύματα.
Πηγή: Queen.gr

Ανακαλύφθηκε gay ανθρωπος 5000 ετών!


Ανακαλύφθηκε gay ανθρωπος 5000 ετών!
5.000 χρόνια αφότου πέθανε, ο σκελετός του πρώτου γνωστού ομοφυλόφιλου ανθρώπου των σπηλαίων ήρθε στην επιφάνεια, μετά από ανασκαφές στην Τσεχία και συγκεκριμένα κοντά στην Πράγα.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο τρόπος που ήταν θαμμένος δείχνει ότι είχε διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις.
Εκείνη την περίοδο, μεταξύ 2900 και 2500 π.Χ., οι άνδρες κατά την παράδοση θάβονταν στην δεξιά τους πλευρά με το κεφάλι να βλέπει δυτικά, ενώ οι γυναίκες ακριβώς το αντίθετο. Άλλο ένα στοιχείο που ενισχύει την άποψη των αρχαιολόγων, είναι το γεγονός ότι στους τάφους των ανδρών οι άνθρωποι της εποχής τοποθετούσαν όπλα, σφυριά και μαχαίρια, ενώ τις γυναίκες συνόδευαν στην τελευταία τους κατοικία κοσμήματα και αμφορείς.

Ο ομοφυλόφιλος άνθρωπος των σπηλαίων βρέθηκε τοποθετημένος με την αριστερή του πλευρά κοιτώντας προς την δύση, και είχε γύρω του οικιακούς αμφορείς, κάτι που συνιστά ότι ήταν είτε ομοφυλόφιλος ή τρανσέξουαλ.
Οι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται για λάθος ή σύμπτωση, καθώς οι άνθρωποι της συγκεκριμένης περιόδου έδιναν εξαιρετικά μεγάλη βαρύτητα στην ταφή των νεκρών.

www.otherside.gr

Ο Michael Douglas μιλά για τις gay περιπέτειές του!!! Τι ένοιωσε όταν φίλησε τον Matt Damon;;;!!! (PHOTOS)


Ο Michael Douglas μιλά για τις gay περιπέτειές του!!! Τι ένοιωσε όταν φίλησε τον Matt Damon;;;!!! (PHOTOS)
Τι και αν έφτασε στα 69 του χρόνια και αν πέρασε πολλές περιπέτειες με τη υγεία του που λίγο κόντεψε να τον στείλει στον άλλο κόσμο, ο Michael Douglas έχει ακόμη τη διάθεση και την όρεξη νέου ανθρώπου.
Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του Νew York με το ένα μάτι βαμμένο ως αναφορά στο νέο του ρόλο που υποδύεται μια θρυλική και εκκεντρική persona της αμερικανής showbiz τον Liberace, o οποίος μεσουράνησε για τέσσερις δεκαετίες και απασχόλησε τα Media για το εκκεντρικό lifestyle.
Αν και ό ίδιος δεν παραδέχτηκε ποτέ ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του εν τούτοις πολλές ιστορίες από τις σεξουαλικές του περιπέτειες έχουν διαρρεύσει. Μια από αυτές αφορά τη ζωή με τον σύντροφό του που στην τηλεταινία (η οποία κάνει πρεμιέρα στις 26 Μάιου) τον υποδύεται ο Matt Damon.
Μπορεί πολλές γυναίκες να έχουν σαν όνειρο ζωής να φιλήσουν τον Matt Damon, όμως εκείνος που τα κατορθώνει είναι ο Michael Douglas, ο οποίος μιλάει για αυτό: «Μόλις δοκιμάσεις το πρώτο φιλί εξοικειώνεσαι. Ο Matt και εγώ δεν κάναμε πρόβες τις ερωτικές σκηνές, αλλά διαβάσαμε το σενάριο». Εκείνο όμως που ενοχλεί τον ηθοποιό δεν είναι το φιλί αλλά η κρίση του κοινού το οποίο επειδή κάνει σεξ νομίζει ότι μπορεί να έχει άποψη.
Στην ίδια συνέντευξη, o Douglas μιλάει για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, αλλά και για τον γιό του Cameron που εκτίει ποινή φυλάκισης 5 ετών επειδή προσπάθησε να πουλήσει ένα πολύ ισχυρό ναρκωτικό, το crystal meth.
www.queen.gr

Δήλωση ΒΟΜΒΑ της Rihanna: "Ο Christiano Ronaldo είναι GAY"!!!


Δήλωση ΒΟΜΒΑ της Rihanna:
Πολυτάλαντη και... πολύξερη μας προέκυψε η Rihanna, η οποία ανακοίνωσε σε συνέντευξή της πως ο Cristiano Ronaldo είναι ομοφυλόφιλος!

«Έχω πολλούς φίλους gay και σέβομαι την σεξουαλική διαφορετικότητα», ήταν η απάντηση της RiRi σε ερώτηση του ισπανικού περιοδικού «Vanitatis» για την φιλία της με τον γνωστό ποδοσφαιριστή.

Πώς το ξέρει η τραγουδίστρια δεν το αποκάλυψε, ωστόσο, η δήλωσή της προκάλεσε σάλο και κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς η φημολογία για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Ronaldo δεν λέει να κοπάσει εδώ και πολλούς μήνες.

Πάντως, ο ποδοσφαιριστής ήταν εκείνος που επιδίωξε να γνωρίσει την τραγουδίστρια, τον Μάιο που μας πέρασε, μετά από συναυλία της στην Πορτογαλία. Μάλιστα, «ανέβασε» στο Facebook φωτογραφίες από την συνάντησή τους στα παρασκήνια, κάνοντας πολλά σκανδαλοθηρικά έντυπα να...οργιάσουν για όσα επακολούθησαν μεταξύ τους!

Να δεις που τότε δεν συνέβη τίποτα...
πηγή: star.gr

"Έφυγε" σε ηλικία 30 ετών ο GAY πορνοστάρ Erik Rhodes...ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ;;;


Ο Erik Rhodes άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 30 ετών. Ο gay πορνοστάρ πέθανε στον ύπνο του!
Ο θάνατός του προήλθε από καρδιακή προσβολή, η οποία ενδεχομένως σχετίζεται με τη χρήση στεροειδών ουσιών. Ο ίδιος μάλιστα μέσω του προσωπικού του blog είχε αναφερθεί στη μάχη που έδινε με τις ουσίες. «Περιμένω να εκραγώ. Ή να με εγκαταλείψει το συκώτι μου. Ό,τι έρθει πρώτο» είχε γράψει πριν πέντε μέρες

Είναι GAY ο Κώστας Μαρτάκης;;; Τι απαντά ο ίδιος;


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Είναι GAY ο Κώστας Μαρτάκης;;; Τι απαντά ο ίδιος;
Είναι ή όχι gay ο Κώστας Μαρτάκης;;; Ο μόνος που θα μπορούσε να δώσει την κατάλληλη απάντηση είναι ο ίδιος και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αποφάσισε να μιλήσει!!! Ο γνωστός τραγουδιστής... απαντά αρνητικά...στις φήμες που τον φέρουν να είναι ομοφυλόφιλος και στα διάφορα κακεντρεχή σχόλια που, κατά καιρούς, ακούγονται γι αυτό το θέμα.
Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Down Town, ο νεαρός τραγουδιστής λέει πως, ναι, μεν, είναι μόνος τους τελευταίους επτά μήνες, αλλά δεν τίθεται θέμα να είναι gay.
Έτσι κι αλλιώς, αν και είναι μόνος το τελευταίο διάστημα, θέλει πολύ να βρει μια κοπέλα που να τον καταλαβαίνει και να κάνει μαζί της οικογένεια.
Μάλιστα, τολμά να δηλώσει πως, αν ήταν ομοφυλόφιλος, πιθανόν να το έλεγε ο ίδιος. Άλλωστε, τα διάφορα κακοπροαίρετα σχόλια που κυκλοφορούν, λέει πως δεν τον αγγίζουν, καθώς από τότε που ξεκίνησε, ακούγονται διάφορα γι αυτόν και την προσωπική του ζωή.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! Κώστας Ταχτσής: Δολοφονήθηκε ή αυτοκτόνησε ο mister Best Seller;;; Διαβάστε όλη τη συγκλονιστική ιστορία!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! Κώστας Ταχτσής: Δολοφονήθηκε ή αυτοκτόνησε ο mister Best Seller;;; Διαβάστε όλη τη συγκλονιστική ιστορία!!!
Τον σκότωσε ο εραστής του γιατί ανακάλυψε στο... κρεβάτι πως δεν ήταν γυναίκα αλλά άντρας; Αποφάσισε ο ίδιος να πληρώσει επαγγελματία εκτελεστή και να δώσει τέλος στη ζωή του; Το κλεμμένο βίντεο, ο τελευταίος «πελάτης», ωκεανοί αλκοόλ, ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις... Όλα μπλεγμένα σε ένα κουβάρι που κανείς δεν έχει καταφέρει να ξετυλίξει μέχρι σήμερα. Ο «μίτος της Αριάδνης» του εγκλήματος. Ένας λαβύρινθος -χωρίς υπερβολή- είναι η ιστορία του Κώστα Ταχτσή, του συγγραφέα best-sellers (από τα πιο κλασικά πονήματά του, «Το τρίτο στεφάνι), τον οποίο η αδελφή του βρήκε νεκρό στο διαμέρισμά του στον Κολωνό στις 27 Αυγούστου 1988. Η καλλιτεχνική και ευρύτερη πολιτιστική σκηνή της χώρας στο άκουσμα του τέλους του πάγωσε. Το πανελλήνιο συγκλονίστηκε με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που ξεπήδησαν κατά την απόπειρα εξιχνίασης της υπόθεσης...
Της ΝΤΟΝΑΤΕΛΛΑΣ ΑΔΑΜΟΥ
Η ιατροδικαστική έκθεση σαφής: «Το πτώμα είναι δύο ημερών. Πέθανε στις 25 Αυγούστου. Αιτία θανάτου: Στραγγαλισμός. Την ώρα της δολοφονίας βρισκόταν υπό την επήρεια βαριάς μέθης, με αποτέλεσμα να είναι έρμαιο στα χέρια του δολοφόνου». Τέλος!
Από 'κει και πέρα ξεκινά ένα γαϊτανάκι διαπλεκόμενων σεναρίων για το πώς τελικά «κατέληξε» ο Κώστας Ταχτσής. Ο πολυγραφότατος, πολυσχιδής λόγιος για τον οποίο, παρά την ιατροδικαστική έκθεση, ορισμένοι είκασαν πως είχε αυτοκτονήσει.
Η Αστυνομία δεν μπόρεσε ποτέ να διαλευκάνει το έγκλημα. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε μόνον ότι ο θάνατος είχε επέλθει από στραγγαλισμό περί τα δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα.
Ποιος όπλισε το χέρι του φονιά;
Η άγρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου (από τον Γεωργιανό δράστη) δεν ήταν η πρώτη υπόθεση που είχε τρία κοινά συστατικά -το αίμα, το σεξ και τη διασημότητα- και φιλοξενούνταν συνεχώς στα πρωτοσέλιδα του Τύπου. Από το '88, μετά το τέλος-σοκ του δημοφιλέστατου συγγραφέα, οποιοδήποτε νέο στοιχείο, οποιαδήποτε εξέλιξη ανέκυπτε σχετικά με την υπόθεση πήγαιναν καρφωτά -αν όχι για cover story- έστω για «χτύπημα» στα εξώφυλλα των εντύπων. Εκατοντάδες άρθρα, σχόλια, εκδοχές για το πώς έφυγε. Πολύ μελάνι χύθηκε παράλληλα και για τη «συνήθεια του γνωστού συγγραφέα να αναζητεί ερωτικούς συντρόφους της μιας νύχτας». Ο ρόλος της Αστυνομίας; Παρά τις καταθέσεις φίλων, οικείων και γειτόνων -και δεν ήταν λίγες, το αντίθετο- αδυνατούν μέχρι σήμερα να φτάσουν στο τέλος του τούνελ. Δεν είναι σε θέση να βρουν ούτε ένα ίχνος από τον δολοφόνο. Ήταν όμως 100% δολοφονία; Πολλοί αργότερα διατυμπάνιζαν, πεπεισμένοι πως είχαν δίκιο, ότι «ήταν κατεστραμμένη προσωπικότητα. Ήταν θέμα χρόνου να δώσει τέρμα στη ζωή του».
Μετά από ατελέσφορες προσπάθειες των Αρχών να εντοπίσουν έστω ενδείξεις, ο φάκελος μπαίνει στο αρχείο. Και λίγα χρόνια αργότερα (αρχές της δεκαετίας του '90 πια) ακούγεται έντονα η φημολογία πως ο Κώστας Ταχτσής δεν δολοφονήθηκε αλλά αυτοκτόνησε. Το σενάριο της αυτοκτονίας φουντώνει. Οι φήμες οργιάζουν. Ο συγγραφέας, όπως υποστηρίζουν γνωστοί του, «ήταν σε προσωπικό αδιέξοδο και επέλεξε, ακόμα και παρά το ότι απεχθανόταν τους σκηνοθέτες, να σκηνοθετήσει τη δολοφονία του». Μήπως τελικά το ίδιο το θύμα όπλισε το χέρι του δολοφόνου του; Ήταν τελικά (και) τόσο καλός σκηνοθέτης; Άραγε είχε προπληρώσει επαγγελματία για να τον εκτελέσει και να ρίξει -αντί για εκείνον- τους τίτλους τέλους στο έργο της ζωής του; Όλα τα σενάρια εξακολουθούν να παραμένουν ανοικτά.

Ο τελευταίος «πελάτης» του
Την ανεξιχνίαστη υπόθεση του τέλους του Κώστα Ταχτσή (10/10/1927-25/8/1988) ξαναθύμισε το 2008 ο Κώστας Τσαρούχας. Καλός του φίλος, ο πολύ γνωστός δημοσιογράφος επιχείρησε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του «Η δολοφονία του συγγραφέα» να απαντήσει σε τρία ερωτήματα. Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στον υπότιτλο: «Ποιος, πώς και γιατί σκότωσε τον Κώστα Ταχτσή». Τόσο απλά φαινομενικά αλλά στην ουσία τόσο ακανθώδη και περίπλοκα ερωτήματα. Το βιβλίο ασφαλώς και είναι προϊόν ενδελεχούς δημοσιογραφικής έρευνας. Μάλιστα με την κυκλοφορία του είχαν ξεπηδήσει και νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση Ταχτσή: Ένα από αυτά συνίστατο στην αλληλογραφία του Κώστα Ταχτσή με τον εξάδελφό του Γιώργο Αλβανόπουλο (λέγεται πως έπαιζε ρόλο-κλειδί στην υπόθεση), την ιατροδικαστική έκθεση, τις εκθέσεις αυτοψίας και νεκροψίας-νεκροτομής, τον κατάλογο μαρτύρων. (Για την ιστορία, η έκδοση συμπληρωνόταν με σύντομη ιστορία της ομοφυλοφιλίας και χρονικό των σεξουαλικών εγκλημάτων με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο, όπως καταγράφηκαν στο αστυνομικό δελτίο: Από τη δολοφονία του εφοπλιστή Ζαννή Σιφναίου, τον Ιανουάριο του 1978, μέχρι αυτή του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, τον Ιούνιο του 2008.)
«Πέταξα ένα γαρίφαλο στον τάφο του και του 'πα: "Γεια Κώστα! Γιατί ρε Κώστα;"», έλεγε ο Κώστας Τσαρούχας πριν μερικά χρόνια σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», δίνοντας την υπόσχεση στον εαυτό του να αποκαταστήσει, αν μη τι άλλο, τη μνήμη του αείμνηστου φίλου του. Μίλησε με ανθρώπους του περιβάλλοντός του και έκανε εκτενή έρευνα σε φακέλους, έγγραφα, εκθέσεις και αρχεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Γι' αυτό ζήτησε το βιβλίο του ν' αντιμετωπιστεί αποκλειστικά και μόνον ως δημοσιογραφική έρευνα: «Δεν είμαι Αστυνομία. Οι Αρχές έχουν το λόγο. Δουλειά του δημοσιογράφου δεν είναι να συλλαμβάνει αλλά να δίνει στοιχεία», εξηγούσε στην ίδια συνέντευξη.
Και χωρίς να κατονομάζει ή να «φωτογραφίζει» με την περιγραφή του κανέναν, συνέχιζε: «Τον άνθρωπο με τα τόσα χαρίσματα και τις εξαιρετικά παρακινδυνευμένες επιλογές σε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής που είχε επιλέξει τον σκότωσε ο τελευταίος πελάτης του, στο διαμέρισμα της οδού Τυρνάβου. Τον στραγγάλισε όταν διαπίστωσε πως στο κρεβάτι δεν βρισκόταν με μια γυναίκα αλλά με άντρα».
«Μια ειδική ζώνη έκρυβε τα γεννητικά του όργανα»
Ακολούθως, περιέγραφε τα σύνεργα μεταμόρφωσης που χρησιμοποιούσε ο Κώστας Ταχτσής για να «αλιεύει» πελάτες ως τραβεστί: «Είχε μια ειδική ζώνη στο χρώμα του σώματος με την οποία έκρυβε τα γεννητικά του όργανα. Είχε κάνει πλήρη αφαίρεση των τριχών. Είχε προβεί σε ειδική εγχείρηση στήθους στο Μιλάνο. Με ειδική κολλητική ταινία τραβούσε προς τα πάνω το πρόσωπό του προτού βάλει περούκα. Χρησιμοποιούσε μια δική του τεχνική στον έρωτα, που κατάφερνε να ξεγελάει τους πελάτες και να τους μένει η εντύπωση ότι έχουν πάει με γυναίκα».
«Πολλές φορές ζήτησε τη βοήθειά μου», συνεχίζει. «Τον είχα συνοδεύσει καταματωμένο στο νοσοκομείο, όταν τον έδερνε ο "Αλόμας" και άλλοι τραβεστί, γιατί τους έκλεβε τη δουλειά. Του είχα πει: "Κώστα, πρόσεχε! Αν κάποιος αντιληφθεί ότι δεν έχει να κάνει με γυναίκα αλλά με άντρα θα σε σκοτώσει. Και αυτός αντιδρούσε λέγοντάς μου: "Μη φοβάσαι, ανήσυχε ρεπόρτερ, κανείς δεν πρόκειται να το καταλάβει"».
Τι συνέβη, όμως, εκείνη τη νύχτα; Όπως εξηγούσε ο ρεπόρτερ στην ίδια συνέντευξη -και σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει- «εκείνο το βράδυ πήρε τρεις πελάτες, τους οποίους δεν πήγε στο ξενοδοχείο "Εστία" αλλά στο σπίτι του, στην οδό Τυρνάβου στον Κολωνό. Ο Κώστας Ταχτσής ήταν τύφλα στο μεθύσι. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το αίμα και τα ούρα παρουσίαζαν υψηλή συγκέντρωση οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα να έχει καταστεί άθυρμα στις διαθέσεις του πελάτη του. Κάποια στιγμή που ο νεαρός αντιλήφθηκε ότι έχει μπροστά του έναν άντρα τον έπνιξε».
Ο δολοφόνος, σύμφωνα με όσα γράφει ο Κώστας Τσαρούχας στο βιβλίο για τον αγαπημένο του φίλο, αφού τον σκότωσε, έκλεψε ένα μηχάνημα βίντεο. Ο ξάδελφος του Κώστα Ταχτσή, ο αρχιτέκτονας Γιώργος Αλβανόπουλος, έδωσε τον κωδικό αριθμό του μηχανήματος στην Αστυνομία. «Η Αστυνομία αντί να κρατήσει μυστικό τον κωδικό τον έδωσε στη δημοσιότητα, για να δείξει ότι έκανε κάτι. Σε μια εποχή που τα σύνορα ακόμα δεν είχαν ανοίξει, με οδηγό το στοιχείο αυτό η έρευνα των αστυνομικών γινόταν πιο βατή, στοχευμένη και πιο εύκολη». Ο ίδιος πάντως πριν και πάνω απ' όλα λάτρεψε το μυαλό, τη σκέψη και το γράψιμό του. Και φυσικά θεωρεί ότι το «Τρίτο στεφάνι» είναι το μεγαλύτερο δημιούργημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Από ναύτης μέχρι βοηθός μάνατζερ
Ο πατέρας τού Κώστα Ταχτσή, Γρηγόρης, και η μητέρα του Έλλη Ζάχου κατάγονταν από την Ανατολική Ρωμυλία. Σε ηλικία επτά ετών, μετά το χωρισμό των γονιών του, αναγκάστηκε να πάει στην Αθήνα για να ζήσει με τη γιαγιά του. Παιδί των γραμμάτων, αποφάσισε να γραφτεί στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όμως δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του.
Το 1947 κλήθηκε να υπηρετήσει τη «μαμά- πατρίδα», από όπου απολύθηκε με τον βαθμό του εφέδρου ανθυπολοχαγού. Το 1951 προσλήφθηκε ως βοηθός του Αμερικανού διευθυντή στα έργα για το φράγμα του Λούρου. Πολυταξιδεμένος, από τις αρχές του 1954 έως το τέλος του 1964 ταξίδεψε και έζησε σε διάφορες χώρες της δυτικής Ευρώπης, στην Αφρική, την Αυστραλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κάνοντας διάφορα επαγγέλματα: Από ναύτης έως βοηθός μάνατζερ στην κουζίνα εστιατορίου. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα προσπάθησε να επιβιώσει ως ξεναγός, μεταφραστής και τελικά ο τόσο έμπειρος αυτός άνθρωπος θριάμβευσε ως συγγραφέας. Ειλικρινής και απερίφραστος, έζησε την έχθρα και τη φιλία πολλών. Κατά την περίοδο της Δικτατορίας βρέθηκε αντιμέτωπος πολλές φορές με την Ασφάλεια, ενώ κατά τη Μεταπολίτευση πάλεψε για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων - δεδηλωμένος ομοφυλόφιλος και ο ίδιος... Το πώς «έφυγε», 25 χρόνια μετά, παραμένει αδιευκρίνιστο. Σίγουρα όμως ήταν χορτασμένος από τόσες -πολλές και ποικίλες- εμπειρίες που άλλοι θα ήθελαν δέκα ζωές για να βιώσουν...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υπάρχουν GAY ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ και στην Ελλάδα! Ποιοι είναι και που παίζουν... μπάλα;;;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υπάρχουν GAY ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ και στην Ελλάδα! Ποιοι είναι και που παίζουν... μπάλα;;;
Ο ένας έπαιζε... μονό με τον συγκάτοικό του, ο άλλος πιάστηκε επ' αυτοφώρω από τη γυναίκα του την ώρα που «έβαζε γκολ» σε παλιό συμπαίκτη του, ο τρίτος «ψώνιζε» αγόρια από σχετικό πρακτορείο. Όπως και να' χει οι ποδοσφαιριστές που επέλεξαν να πνίξουν τη μοναξιά τους ο ένας στην αγκαλιά του άλλου δεν είναι λίγοι και όπως αποκαλύπτεται παίζουν και στην Ελλάδα.

Ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν ντοπέ λόγω... υπερβολικής τεστοστερόνης έχουμε συναντήσει. Ποδοσφαιριστές, όμως, που να λατρεύουν -μετά τους αγώνες- το ντουζ λόγω της αδυναμίας τους στο ίδιο φύλο, όχι!
Κι όμως! Η ομοφυλοφιλία θεωρείται ακόμα αυστηρά απαγορευμένη στο χώρο του ποδοσφαίρου. Και αυτό ισχύει και στο εξωτερικό αλλά και στην πιο συντηρητική Ελλάδα, όπου κατά καιρούς αποκαλύπτονται πικάντικες και... ροζ ιστορίες.
Υπάρχουν γκέι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα; Ναι, ασφαλώς, και το κρύβουν με διάφορους τρόπους.

Φλερτάρει με γυναίκα για «ξεκάρφωμα»
Ποδοσφαιριστής γύρω στα 25, μέλος μιας εκ των κορυφαίων ομάδων της χώρας, άρχισε να φλερτάρει θηλυκή υπάλληλο του γραφείου Τύπου για να... ξεκαρφωθεί, αλλά δεν φαίνεται να τα κατάφερε με μεγάλη επιτυχία. Την ίδια ώρα παντρεμένος (και με παιδί) ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν σε ομάδα της Αθήνας, όταν η ομάδα του αποσυρόταν στο ξενοδοχείο φρόντιζε να... παίζει μονό με τον συγκάτοικό του, αλλά τους έπιασε στα πράσα ένας τρίτος! Επ' αυτοφώρω πιάστηκε από τη γυναίκα του και ποδοσφαιριστής υπεράνω πάσης υποψίας, και με τη φήμη του γυναικά, την ώρα που έβαζε... γκολ σε παλιό συμπαίκτη του, που δεν είχε την ίδια εξέλιξη με αυτόν.
«Ψώνια» σε πρακτορείο
Και τα παραδείγματα δεν σταματούν... Ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε μεγάλη ομάδα της Super League, με μακροχρόνιο δεσμό με γυναίκα, δεν χάνει ευκαιρία όταν μένει μόνος του να διασκεδάζει «ψωνίζοντας» αγόρια από σχετικό πρακτορείο! Ένας άλλος εκβιάζεται με DVD από γνωστό κύριο της νύχτας, επειδή αποφάσισε να τον χωρίσει για να μη γίνει... βούκινο! Συνάδελφός του «εξυπηρέτησε» γκέι μάνατζερ κοριτσιών για να του πασάρει ένα από τα «προϊόντα» του, ενώ υπάρχουν και ιστορίες με ξένους «μπαλαδόρους» που επέλεξαν να πνίξουν τη μοναξιά τους ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Δύο εξ' αυτών έπαιζαν σε ομάδα της Αθήνας, ενώ ένα άλλο ζευγάρι συνέπεσε σε μεγαλύτερη ομάδα της Super League. Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε, απλούστατα γιατί δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις και οι μηνύσεις είναι δεδομένες.
«Παίζω θέατρο κάθε μέρα»
Η «έχω γνώμη για όλους και για όλα» Άνγκελα Μέρκελ προ(σ)κάλεσε πρόσφατα τους γκέι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο γερμανικό πρωτάθλημα να αποκαλυφθούν, υποστηρίζοντας ότι θα βγουν κερδισμένοι από μια τέτοια ενέργεια. Η αλήθεια, όμως, δεν είναι εύκολη, ακόμα κι αν έχεις πιο προχωρημένες αντιλήψεις όπως αυτές των Γερμανών, και ας πάρουμε ως παράδειγμα τον δηλωμένο ομοφυλόφιλο πρόεδρο της Σεντ Πάουλι, Κόρνι Λίτμαν. «Χρειάστηκε να πληρώσω πολύ υψηλό τίμημα για να ζήσω το όνειρό μου, να παίξω δηλαδή στην Μπουντεσλίγκα» εξομολογήθηκε γκέι ποδοσφαιριστής στον δημοσιογράφο του περιοδικού «Fluter», Άντριαν Μπέχτολντ. «Πρέπει κάθε μέρα να παίζω θέατρο και να απαρνούμαι την πραγματική μου ταυτότητα» συνεχίζει ο παίκτης, που κράτησε την ανωνυμία του, απαράβατος όρος για να παραχωρήσει τη συγκεκριμένη συνέντευξη. Ο ποδοσφαιριστής αποκαλύπτει πως γνωρίζει και άλλους ομοφυλόφιλους που παίζουν στην Μπουντεσλίγκα και ότι δεν πληρώνει γυναίκες για να κάνουν δημόσιες εμφανίσεις μαζί του, γιατί απλούστατα έχει φίλες που τον βοηθούν αφιλοκερδώς.
«Κατέστρεψα την καριέρα μου»
Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στη Γερμανία που αποκάλυψε δημοσίως τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, αφού όμως πρώτα είχε κρεμάσει τα παπούτσια του, ήταν ο Μάρκους Ούρμπαν. Μέλος της Ροτ Βάις Έρφουρτ (δεύτερης κατηγορίας) τη δεκαετία του ‘90, υποστήριξε ότι διάβαζε βιβλία ψυχολογίας για να αντιμετωπίσει το καθημερινό δράμα του, ενώ μέσα στο γήπεδο φρόντιζε πολλές φορές να είναι ιδιαίτερα δυναμικός, ώστε να κρύβει τεχνηέντως την ομοφυλοφιλία του.
Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν μόλις τρία παραδείγματα ποδοσφαιριστών που τόλμησαν να... βγουν από την ντουλάπα. Κανένας τους δεν παίζει πλέον ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο, απλούστατα επειδή τους έκαναν στην άκρη, με τη στάση τους, παράγοντες, ομάδες και συμπαίκτες.«Όταν αποκαλύφθηκα δεν ήξερα αν θα συνέχισα να παίζω, αλλά γνώριζα ότι δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να παίζω κάτω από τις ίδιες συνθήκες» λέει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αμερικανός Ντέιβιντ Τέστο, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2011 είδε την καριέρα του να τελειώνει πρόωρα, όταν αποκάλυψε ότι είναι γκέι. Η Μόντρεαλ Ίμπακτ, ομάδα που μετέχει στο επαγγελματικό αμερικανικό πρωτάθλημα (MLS), τον άφησε ελεύθερο και ο Τέστο, μεγαλωμένος σε μια βαθιά θρησκευόμενη οικογένεια, ήξερε ότι αυτό ήταν το τέλος. «Σχεδόν μισούσα τον εαυτό μου! Όταν σου λένε ότι οι γκέι είναι αμαρτωλοί που θα καούν σε μια αιώνια κόλαση και είσαι παιδί πώς υποτίθεται ότι πρέπει να νιώσεις;» συνεχίζει ο Ντέιβιντ, ο οποίος στο γυμνάσιο ήταν το αστέρι της ποδοσφαιρικής ομάδας και έβγαινε με τσιρλίντερς, πριν ανακαλύψει την πραγματική (σεξουαλική) ταυτότητά του. Πλέον εργάζεται ως καθηγητής γιόγκα.
Ο Ντέιβιντ Τέστο
«Απειλές για τη ζωή μου»
Παρόμοια αρνητική αντιμετώπιση είχε ο Γιοάν Λεμέρ, Γάλλος ποδοσφαιριστής σε ομάδες τοπικών κατηγοριών, που αποκάλυψε την ομοφυλοφιλία του το 2005. «Υπήρξα θύμα της ομοφοβίας. Συμπαίκτες μου με έβριζαν, ακόμα και μπροστά στις κάμερες, αλλά κανείς τους δεν τιμωρήθηκε ποτέ, γιατί στον πρόεδρο της ομάδας (σ.σ. Σουζ) φαινόταν κάτι φυσιολογικό και όχι μια διάκριση» εξηγεί ο Λεμέρ, ο οποίος δέχθηκε μέχρι και απειλές για τη ζωή του απλώς και μόνο επειδή είναι ομοφυλόφιλος. Ο 30χρονος Λεμέρ, ο οποίος βρήκε εντέλει καταφύγιο σε άλλη ομάδα, έγραψε το 2009 ένα βιβλίο με τίτλο «Είμαι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής γκέι». Δεν είναι ο μοναδικός, όμως, που έχει εκδηλωθεί, αφού το Μάρτιο του 2011 ο Σουηδός Άντον Χισέν έκανε το μεγάλο βήμα. Γιος του άλλοτε ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, Γκλεν, ο Άντον είναι μόλις 22 ετών και παρότι ήταν ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο, ελέω των τραυματισμών του, κατέληξε να παίζει στην τρίτη κατηγορία με την άσημη Ούτσικτενς, στην οποία είναι προπονητής ο πατέρας του. Όμως ήταν μόνο οι τραυματισμοί που έβαλαν (ουσιαστικά) πρόωρο τέλος στην καριέρα του; Ο ίδιος υποστηρίζει πως ναι. «Με εξέπληξε ο ντόρος που προκλήθηκε, αλλά έκτοτε προέκυψαν πολλές ευκαιρίες για δουλειά αλλά και η δυνατότητα να μιλήσω σε πολύ κόσμο και να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να αποκαλυφθούν», λέει ο Χισέν ο οποίος εκτός από καλός ποδοσφαιριστής είναι και εξαίρετος χορευτής. Τον Ιούνιο, βλέπετε, ήταν ο νικητής στο «Let's dance», τη σουηδική εκδοχή του «Dancing with the stars», όπου συμμετείχε και η Έλενα Παπαρίζου!
Ο Σουηδός Άντον Χισέν
Απαγχονισμένος σε γκαράζ
Και αν ο Χισέν ζει μια φυσιολογική ζωή στην (πιο προχωρημένη σε τέτοια ζητήματα) Σουηδία, δεν θα μπορούσε κάποιος να πει το ίδιο για τον Τζάστιν Φάσανου. Τον πρώτο εν ενεργεία ποδοσφαιριστή που αποκάλυψε ότι είναι γκέι και έφτασε στο σημείο να βάλει τέλος στη ζωή του γιατί δεν άντεξε τη δημόσια κατακραυγή! Ο Φάσανου, μεγάλο ταλέντο στα νιάτα του, ήταν από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που πρωταγωνίστησαν σε μεταγραφή ενός εκατομμυρίου λιρών. Ήταν το 1981 και για χάρη του τα ξόδεψε η πανίσχυρη τότε Νότιγχαμ Φόρεστ. «Όταν θέλεις μια φραντζόλα ψωμί πού πας; Στον φούρναρη, υποθέτω. Αν θέλεις ένα μπούτι αρνιού, στον χασάπη. Τότε γιατί συνεχίζεις να πηγαίνεις σε αυτά τα καταραμένα κλαμπ πούστηδων;» είπε κάποτε στον Φάσανου ο «θρυλικός» προπονητής Μπράιαν Κλαφ, όπως αποκάλυπτε ο τελευταίος στη βιογραφία του. Ο Κλαφ έφτασε στο σημείο να αφήσει εκτός ομάδας τον Φάσανου, ο οποίος περιπλανήθηκε σε ομάδες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά πριν επιστρέψει στην Αγγλία για λογαριασμό των Μάντσεστερ Σίτι, Γουέστ Χαμ και Λέιτον Όριεντ κατά σειρά. Όταν ήταν παίκτης της τελευταίας προχώρησε στη μεγάλη αποκάλυψη, μέσω συνέντευξής του στην «Sun», όπου μάλιστα υποστήριξε πως είχε δεσμό για ένα διάστημα με παντρεμένο βουλευτή των Συντηρητικών! Από τότε η ζωή του έγινε μαρτύριο! Ο ίδιος ο αδελφός του, Τζον, τον απαρνήθηκε, λέγοντας ότι «είναι ένα παράσιτο». Στα γήπεδα οι ύβρεις ήταν συνεχείς και τον οδήγησαν και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες αναζητώντας ανωνυμία. Το 1998, όμως, ένας 17χρονος ποδοσφαιριστής τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση. Δεν συνελήφθη αλλά φοβούμενος τυχόν περιπέτειες επέστρεψε στην Αγγλία. Έναν μήνα μετά, και έχοντας πέσει σε βαθιά κατάθλιψη, ο Τζάστιν Φάσανου έβαλε τέλος στη ζωή του. Βρέθηκε απαγχονισμένος σε ένα εγκαταλειμμένο γκαράζ με ένα σημείωμα δίπλα του. «Διαπίστωσα ότι έχω ήδη κριθεί ένοχος! Δεν θέλω να στενοχωρώ άλλο την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Ελπίζω ότι ο Ιησούς που αγαπώ θα με καλωσορίσει. Στο τέλος θα βρω την ειρήνη», έγραφε. Η αγγλική Αστυνομία πληροφορήθηκε λίγες μέρες αργότερα ότι οι αρμόδιες Αρχές στις ΗΠΑ είχαν βάλει την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στο αρχείο λόγω έλλειψης στοιχείων...
Ο Τζάστιν Φάσανου
Παραλίγο στον Άρη!
Το καλοκαίρι, και πριν αποκτήσει τον Νταβίντ Αγκάνθο, ο Άρης «φλέρταρε» έντονα με έναν άλλο Ισπανό ποδοσφαιριστή. Ο λόγος για τον Φρανθίσκο Χιμένεθ Τεχάδα, πιο γνωστό ως «Σίσκο». Ο επιθετικός που ανήκει στη Νιούκαστλ ποστάρει στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που γεννούν πολλά ερωτηματικά για τη σεξουαλικότητά του. Ο ίδιος δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια, αλλά τα αγγλικά ταμπλόιντ έχουν γράψει ξεκάθαρα για τον «πρώτο γκέι ποδοσφαιριστή της Πρέμιερ Λιγκ που το παραδέχεται, αφού με τις φωτογραφίες του το δείχνει ανοιχτά». Ευτυχώς, πάντως, που η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε, γιατί με τους οπαδούς πολλών από τις ομάδες που θα αντιμετώπιζε ο Άρης, ο 26χρονος ποδοσφαιριστής θα περνούσε σίγουρα εφιαλτικές βραδιές...
Ο Φρανθίσκο Χιμένεθ Τεχάδα, πιο γνωστός ως «Σίσκο»
Γκουαρδιόλα και Λαμ
Θεωρείται (και είναι) ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, της οποίας υπήρξε «σημαία» και ως ποδοσφαιριστής, ξεκινώντας τη σταδιοδρομία του στην ομάδα της Βαρκελώνης με την ιδιότητα του «ball boy». Παρόλα αυτά τον Απρίλιο του 2001 έβαλε πρόωρο τέλος στην παρουσία του στην Μπάρτσα. Ο λόγος; Όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του «Σχεδόν όλη η αλήθεια», ο πρώην μάνατζερ αλλά και παράγοντας της Μπαρτσελόνα, Τζουσέπ Μαρία Μινγκέγια, «ο Πεπ έφυγε γιατί στο περιβάλλον του συλλόγου και στα ΜΜΕ άρχισαν να συζητούν ζητήματα της προσωπικής του ζωής και κάποιοι υποστήριξαν ότι ήταν ομοφυλόφιλος»! Η αλήθεια, πάντως, είναι πως ο Γκουαρδιόλα δεν ανήκει στον μέσο όρο των ποδοσφαιριστών, αφού λατρεύει την ποίηση, την αρχιτεκτονική και ντύνεται πάντα πολύ εκλεπτυσμένα. Μέσω της αγάπης του για τη μόδα γνώρισε και την επί μία 20ετία σύντροφό του Κριστίνα Σέρα (εργαζόταν σε κατάστημα με ρούχα που διατηρούν ακόμα οι γονείς της), με την οποία έχουν και τρία παιδιά. Στην Ιταλία ο γκέι δημοσιογράφος Πάολο Κολόμπο υποστήριξε το Σεπτέμβριο του 2010 ότι ο ίδιος είχε σχέση με ξένο ποδοσφαιριστή που έπαιξε στο Καμπιονάτο τη δεκαετία του '90, ενώ αποκάλυψε ότι στη Γιουβέντους αγωνίζεται ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής. Τα φόρουμ γέμισαν από «καρφιά» για τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα, αλλά γρήγορα οι ψίθυροι σώπασαν. Η σκιά της ομοφυλοφιλίας έπεσε βαριά και πάνω στον αρχηγό της Εθνικής Γερμανίας Φίλιπ Λαμ. Δημοσιεύματα υποστήριξαν ότι ο αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου έχει κάνει γάμο-βιτρίνα με τη σύζυγό του Κλάουντια και στην πραγματικότητα συζεί με άντρα στην Κολωνία! «Δεν έχω τίποτα εναντίον των ομοφυλόφιλων, αλλά δεν είμαι» έγραψε στο βιβλίο του «Μια λεπτή διαφορά», συμβουλεύοντας ουσιαστικά τους γκέι ποδοσφαιριστές να μην αποκαλυφθούν. Πώς; Με την εξής φράση: «Εγώ θα φοβόμουν να μην συμβεί σε κάποιον ό,τι και στον ποδοσφαιριστή Τζάστιν Φάσανου, ο οποίος αφού αποκαλύφθηκε εντέλει αυτοκτόνησε»...
Ο αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας, Φίλιπ Λαμ