Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Από Κατερίνα έγινε... Γιώργος και παντρεύτηκε στην Κρήτη την αγαπημένη του Μαρία... [photo]

Λεγόταν Κατερίνα, έγινε Γιώργος και τελικά παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Μαρία. Ο νεαρός Ηρακλειώτης,
πέρυσι το Μάρτιο, προχώρησε στην πολυπόθητη αλλαγή φύλου, έγινε άντρας - και μάλιστα με απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου - και άνοιξε τα φτερά του στη νέα του ζωή. Στο πλευρό του όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν η Μαρία, η γυναίκα που ήταν δίπλα του στα δύσκολα και πλέον στάθηκε πλάι του, ενώνοντας τη ζωή της μαζί του ... κι επισήμως!

Όπως σημειώνει το Cretalive (από εκεί και η φωτογραφία) ο Γιώργος και η Μαρία, με την παρουσία γονιών, συγγενών και φίλων, παντρεύτηκαν χθες στη Λότζια από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Αεράκη, ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση τέλεσε τον πολιτικό γάμο των δύο αυτών ανθρώπων που μετά από το Γολγοθά που ανέβηκαν, ήρθε η ώρα να απολαύσουν την ευτυχία τους.



Highlight της ημέρας; Ο παππούς του Γιώργου που κατέφθασε στο δημαρχείο μισή ώρα νωρίτερα για να παραστεί στη χαρά του εγγονού του, αλλά και η μητέρα του γαμπρού που όπως είπε, στηρίζει τις επιλογές του παιδιού της.

Ο 27χρονος, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου στα τέλη του 2012, αφού προηγουμένως πέρασε ένα διάστημα υπό ψυχιατρική παρακολούθηση -όπως προβλέπεται - προκειμένου να αποσαφηνιστεί από τους ειδικούς ότι όντως επρόκειτο για μία συνειδητοποιημένη απόφαση και όχι για μία παρόρμηση ή κάποια ψυχιατρική διαταραχή. Στην περίπτωση του Γιώργου υπήρξε ψυχιατρική παρότρυνση για να προχωρήσει τις διαδικασίες αφού ήταν ξεκάθαρο ότι σε όλη του την ζωή ένιωθε και συμπεριφερόταν ως άνδρας και η επιλογή αυτή ήταν απολύτως ώριμη.

Ο 27χρονος υποβλήθηκε σε ολική αφαίρεση των ατροφικών γυναικείων γονάδων, σε φαλοπλαστική και προσθετική όρχεων, αποκτώντας πλέον τα ανατομικά χαρακτηριστικά του άρρενος φύλου. Ακολούθως, με την νομική υποστήριξη του δικηγόρου του, Απόλλωνα Καλογερόπουλου, έκανε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εκδοθεί δικαστική απόφαση βεβαίωσης αλλαγής φύλου και να δηλωθεί καταρχήν στο ληξιαρχείο του δήμου Ηρακλείου ως άρρεν και με ανδρικό όνομα.