Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Σας παρουσιάζουμε 9 μέρη στην Αθήνα που η θέα κόβει την ανάσα!!!!

Σας παρουσιαζουμε 9 μερη στην Αθηνα που η θεα κοβει την ανασα!!!!

Η Αττική διαθέτει πολλά μέρη για να απολαύσει κανείς υπέροχη θέα. Έτσι, μετά από καθολική απαίτηση - δική σας και της φωνής της συνείδησής μας- επιστρέφουμε για να αποκαταστήσουμε την τάξη με άλλα δέκα μέρη, αυτή τη φορά εκτός αθηναϊκού κέντρου, που μπορούν να σας κόψουν την ανάσα με την θέα τους προς τα τέσσερα σημεία του αττικού ορίζοντα.
Σούνιο - Ναός του Ποσειδώνα

Καθώς απομακρύνεστε από τον «πολιτισμό» των νοτίων προαστίων και εγκαταλείπετε τη Σαρωνίδα και την Ανάβυσσο, η θάλασσα γίνεται μόνιμα... συνοδηγός σας, μέχρι να φτάσετε στο Σούνιο, και να σταθείτε μπροστά στον επιβλητικό Ναό του Ποσειδώνα, από όπου ομολογουμένως μπορείτε να απολαύσετε το καλύτερο ηλιοβασίλεμα της Αττικής να ιριδίζει στα νερά, όπως φαίνονται ανάμεσα από τις αρχαίες κολώνες του χρυσού αιώνα της πόλης.
*Λίμνη Βουλιαγμένης

Η φύση έχει στήσει ένα ιδιαίτερο, σχεδόν μυστικιστικό σκηνικό πλάι στον Σαρωνικό, τοποθετώντας μια λίμνη ανάμεσα στα απόκοσμα βράχια, τα οποία συνοδεύονται από πολλούς θρύλους - εσείς μπορείτε απλώς να αρκεστείτε στο να φωτογραφίσετε (νοητά ή κυριολεκτικά) το υπέροχο τοπίο, ή και να βουτήξετε στα ζεστά νερά της λίμνης. Η είσοδος στοιχίζει 8€ και επιτρέπεται μέχρι τις 20.00
*Πεντέλη
(φωτό: Στάθης Χιονίδης) Το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αττικής προσφέρει απεριόριστη θέα προς κάθε κατεύθυνση. Όπως κάθε αξιοσημείωτη περιοχή, έτσι και οι πλαγιές της Πεντέλης συνοδεύονται από θρύλους, όπως τα «μυστήρια φώτα» που αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, καθώς και η περίφημη σπηλιά του Νταβέλη, σημείο από όπου μπορείτε να απολαύσετε θέα προς τον Υμηττό, την Πάρνηθα, μέχρι και τη θάλασσα.
*Υμηττός
Ο Υμηττός διαθέτει 38 πεζοπορικές διαδρομές και δεκάδες μονοπάτια, καθένα από τα οποία αποκαλύπτει και μια νέα ενδιαφέρουσα θέα, από πλαγιές με φουντωτά πεύκα μέχρι την αντίθεση του πράσινου της φύσης με το μπετόν της Αττικής στο βάθος. Οι δύο πιο βολικές είσοδοι στον «κόσμο» της φαντασμαγορικής θέας του Υμηττού είναι από τη Λ. Αναστάσεως στου Παπάγου και από την Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, από όπου μπορείτε να ανεβείτε προς την Μονή Καισαριανής για στάση ή να κατευθυνθείτε για φαγητό στους υπαίθριους πάγκους της «Καλοπούλας», όπως είναι ευρύτερα γνωστό το αναψυκτήριο της Καισαριανής. Στα πιο «χαμηλά», στις παρυφές του Υμηττού στην περιοχή της Ηλιούπολης που ονομάζεται «Αστυνομικά» κοντά στον προφήτη Ηλία (οι κάτοικοι αποκαλούν το σημείο «Θέα» για ευνόητους λόγους), αξίζει επίσης να κάνετε μια στάση για να απολαύσετε την Αθήνα «στο πιάτο».
*Προφήτης Ηλίας Κερατέας
Το ολόλευκο εκκλησάκι με το γαλάζιο τρούλο είναι χτισμένα σε έναν λοφίσκο... μέσα στην θάλασσα, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή (όχι μόνο για γάμο αλλά και) για να καθίσετε στον περίβολό της και να ατενίσετε το υπέροχο γαλαζοπράσινο τοπίο της Αττικής.
*Σχιστό Κορυδαλλού
(φωτό: flickr user - Karpidis) Μπορεί το όρος Αιγάλεω να διαθέτει λιγότερο πράσινο από τα άλλα βουνά της Αθήνας, αλλά δεν στερείται φαντασμαγορικής θέας. Από το σημείο που είναι γνωστό στους κατοίκους της περιοχής ως «Πυροβολεία» και κοντά στην σπηλιά του Σχιστού μπορείτε να ατενίσετε ολόκληρες τις εργατουπόλεις του Πειραιά και τις ακτές του επίνειου τηςΑθήνας μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Λίγο πιο μακριά, εκεί που το όρος Αιγάλεω συναντά το Πέραμα άλλωστε λέγεται πως ο Ξέρξης κάθισε για να παρακολουθήσει από μακριά την ναυμαχία της Σαλαμίνας.
*Πετρούπολη
Δεν μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε την περιοχή της Αθήνας που έχει το προνόμιο της υπέροχης θέας της πόλης στο «πιάτο» της, που εκ παραδρομής δεν μπήκε στο προηγούμενο αφιέρωμά μας για τα μέρη με την καλύτερη θέα στην Αθήνα, ενώ θα έπρεπε, όπως πολύ σωστά μας επισημάνατε με τα σχόλιά σας. Πιάστε λοιπόν θέση σε δύο από τα κορυφαία μέρη για απεριόριστη και εντυπωσιακότατη θέα στην Πετρούπολη, το Terra Petra και το Άπολις.
-Terra Petra
Εδώ θα βρείτε ένα Music Café, ένα jazz bar και ένα club restaurant, καθώς και εκδηλώσεις και χώρους που θα προσπαθήσουν (μάταια ίσως) να σας τραβήξουν την προσοχή από το φαντασμαγορικό θέαμα που απλώνεται μπροστά στα μάτια σας.
-Άπολις:
Εδώ θα βρείτε ένα all day στέκι με café, μπυραρία και χώρο για έντονα ξενύχτια. Αγαπημένη γωνιά, το καλοκαρινό Scherzo, που είναι διαμορφωμένο σαν... κυκλαδίτικη Χώρα.
*Καστέλα
Πιάστε τραπεζάκι σε κάποιο από τα café της Καστέλλας - δικό μας αγαπημένο για την ασυναγώνιστη θέα του το "Μισό-Μισό"- και χορτάστε το βλέμμα σας με την γραφικότητα του Μικρολίμανου, τα πλοιάρια που είναι δεμένα στη μαρίνα και τα φώτα της Γλυφάδας στο βάθος να τρεμοπαίζουν. Εξίσου αγαπημένη τοποθεσία για ατένισμα στον λόφο της Καστέλλας είναι ο λόφος του Προφήτη Ηλία, αλλά το Bowling Café της περιοχής που μας πρόσφερε την δυνατότητα να απολαύσουμε θέα από το μπαλκόνι του έχει δυστυχώς βάλει λουκέτο.
Πηγή: www.in2life.gr

Νομικά έγκυροι οι γάμοι ομοφυλόφιλων στο Νιου Τζέρσεϊ

Αμερικανικό δικαστήριο διέταξε την έγκριση των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση που ίσχυε είναι πλήρως αντίθετη με... την απόφαση του Ιουνίου από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η δικαστής Μαρί Γιάκομπσον διέταξε έτσι ότι οι γάμοι αυτού του είδους μπορεί να επαναληφθούν από τις 21 Οκτωβρίου. Στην απόφασή η δικαστής εξηγεί πως τα «ζευγάρια του ιδίου φύλου θα πρέπει να επιτρέπεται να παντρεύονται και να λαμβάνουν τις ίδιες προστασίες ( με τα ετερόφυλα ζευγάρια ), σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που ισχύει στην συγκεκριμένη πολιτεία

Δεκατρείς αμερικανικές πολιτείες καθώς επίσης και η πόλη της Ουάσιγκτον έως τώρα έχουν επιτρέψει το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Καθημερινή