Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010

"Οι γκέι δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο"


"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ... ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ"

Σε μια δήλωση που θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις προχώρησε ο πρώην προπονητής της Σάλκε, Ρούντι Ασάουερ. Ο γερμανός πρώην τεχνικός εξέφρασε την άποψη ότι οι γκέι δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο κι αποκάλυψε ότι στο παρελθόν είχε απολύσει......τον μασέρ της Βέρντερ Βρέμης όταν εργαζόταν εκεί, επειδή ήταν ομοφυλόφιλος!

"Αν κάποιος ποδοσφαιριστής μου εκμυστηρευόταν ότι είναι γκέι, θα του έλεγα: `Είσαι θαρραλέος που το παραδέχεσαι`, αλλά στη συνέχεια θα του έλεγα να αλλάξει δουλειά.

Όλοι όσοι αποκάλυψαν αυτή τους την ιδιαιτερότητα κατέληξαν δυστυχισμένοι, τους γελοιοποίησαν οι συμπαίκτες τους και οι οπαδοί. Πρέπει να τους απελευθερώσουμε από αυτό το κυνήγι μαγισσών", εξήγησε ο Ασάουερ, που ήταν στο τιμόνι της Σάλκε τη... χρυσή εποχή της ομάδας, όταν κατέκτησε το Κύπελλο UEFA το 1997 και το Κύπελλο Γερμανίας το 2001 και το 2002.

Παράλληλα, ο Ασάουερ δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι την εποχή που ήταν προπονητής της Βέρντερ Βρέμης είχε απολύσει έναν από τους μασέρ της ομάδας, επειδή ήταν γκέι: "Οταν ήμουν στη Βρέμη, άκουσα ότι ο ένας μασέρ ήταν γκέι, οπότε πήγα σε αυτόν και του είπα: `Γιέ μου, κάνε μου τη χάρη και ψάξε άλλη δουλειά`".

http://www.sport.gr/


Διαδήλωση κατά των gay στην Αλβανία


Πορεία διαμαρτυρίας κατά των ομοφυλοφίλων πραγματοποίησαν χθες, στην πόλη Λέζα, εκατοντάδες νεαροί, κυρίως άνδρες. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, ζητώντας την απομάκρυνση ενός παίκτη από το τηλεοπτικό πρόγραμμα «Big Brother», ο οποίος είχε δηλώσει δημοσίως τις ιδιαίτερες σεξουαλικές του προτιμήσεις. Οι νεαροί δήλωσαν ότι προσεβλήθησαν από τη δήλωση του συγκεκριμένου παίκτη και ένιωσαν πως «η πόλη "αντιπροσωπεύεται" από έναν ομοφυλόφιλο». Η πορεία διαμαρτυρίας έγινε λίγες εβδομάδες έπειτα από την ψήφιση του νομοσχεδίου στην αλβανική Βουλή, για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Αλβανία και τις έντονες αντιδράσεις που συνόδευσαν τη συζήτηση γι' αυτό το ζήτημα.Πηγή: Zougla