Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Νέα μάχη για τον θησαυρό του Μπίλι Μπο!


Βγαίνουν ξανά τα μαχαίρια για τη «χρυσή κληρονομιά» του Billy Bo! Ο Χρυσόστομος Βαλσάμης, γαμπρός του θρυλικού σχεδιαστή μόδας, θεωρώντας ότι είναι αδικημένος, ξεκινάει νέα μάχη εναντίον του Μάκη Τσέλιου, με σκοπό να πληροφορηθεί σε ποια χέρια βρίσκονται σήμερα όλα τα περιουσιακά στοιχεία του κουνιάδου του. Παρ' ότι έχουν περάσει είκοσι έξι χρόνια από τον θάνατο του Billy Bo, όλα δείχνουν ότι ο πόλεμος για τη μυθική περιουσία του δεν έχει τελειωμό. «Θέλω να μάθω πού πήγαν τα λεφτά του κουνιάδου μου και σε ποια χέρια βρίσκονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία του» λέει σε έντονο ύφος στην «Espresso» o Χρυσόστομος Βαλσάμης που ήταν παντρεμένος με την Αννα Κουρκουμέλη, αδελφή του Billy Bo, η οποία έφυγε από τη ζωή λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του αδελφού της. Ο κληρονόμος του Βilly Bo και ο γιος του, ο 35χρονος Νίκος Βαλσάμης (είναι και βαφτιστήρι του αείμνηστου σχεδιαστή και έχει δικαιώματα στη κληρονομιά του θείου του και νονού του), υποστηρίζουν: «Ο Μάκης Τσέλιος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να δώσει απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματά μας και αν δεν το κάνει άμεσα, θα ξεκινήσουμε μαζί του νέο δικαστικό αγώνα».
Θολό τοπίο
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Βαλσάμης, υπάρχει θολό τοπίο γύρω από τα χρήματα που άφησε ο Billy Bo σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και για τα άλλα περιουσιακά στοιχεία του, όπως είναι τα μαγαζιά, τα σπίτια του, αλλά και όλα τα αντικείμενα αξίας, τα οποία διέθετε ως άνθρωπος που ζούσε χλιδάτη ζωή, ενώ είναι γνωστό ότι υπήρξε και συλλέκτης αντικειμένων μεγάλης αξίας. «Ξέρω ότι ο γαμπρός μου διέθετε λογαριασμό σε τράπεζα της Ελβετίας, γιατί όταν ζούσε μας είχε στείλει ένα τσεκ από εκεί, υπάρχει ακόμη η απόδειξη» λέει ο Χρυσόστομος Βαλσάμης και συνεχίζει: «Ο Βilly Bo, ο οποίος πίστευε πολύ στον Θεό, ήταν συλλέκτης εικόνων μεγάλης αξίας και θέλω να μου πει ο κ. Τσέλιος, που χειρίστηκε το θέμα της περιουσίας του, ποιος τις έχει πάρει. Επίσης πού βρίσκονται το χρυσό Rolex, τα χρυσά δαχτυλίδια του, οι συλλεκτικές καμπάνες που είχε, ακόμη και οι περίφημες μπότες του και τα άλλα ρούχα του, τα οποία για εμάς έχουν και συναισθηματική αξία. Ποιος τα έχει πάρει όλα αυτά τα πράγματα; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν βρίσκονται σε κάποιο μουσειακό χώρο για τον Billy Bo, κάτι που εδώ που τα λέμε θα μπορούσαν να το είχαν κάνει όλοι εκείνοι που λένε ότι τον αγαπούσαν και -στην τελική- έγιναν μεγάλοι και τρανοί από τη σχέση τους μαζί του».
«Ριγμένοι»
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως όταν μοιράστηκε η κληρονομιά του Billy Bo, ο Χρυσόστομος Βαλσάμης έλαβε -ως μερίδιο της γυναίκας του- 11.000.000 δραχμές, ποσό το οποίο θεωρεί ότι είναι... σταγόνα μπροστά σε αυτό που θα έπρεπε να του δοθεί. «Εγώ και ο γιος μου είμαστε ριγμένοι. Ο γαμπρός μου είχε μια μεζονέτα στο Πασαλιμάνι, μαγαζιά στο Κολωνάκι, στη Μύκονο, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Νέα Υόρκη, που έλεγαν ότι του είχε κοστίσει μισό εκατομμύριο δολάρια. Τι γίνανε όλα αυτά; Ο Μάκης Τσέλιος μπορεί να μας πει με αποδείξεις ποιο ήταν ακριβώς το οικονομικό ύψος της “χρυσής κληρονομιάς” του Billy Bo και πού πήγαν όλα αυτά τα χρήματα και τα πράγματά του;» διερωτάται ο συγγενής του αξέχαστου designer και καλλονού. Οπως μας μάλιστα αποκάλυψε, σε λίγες μέρες ξεκινάει νέα δικαστική μάχη για τη δικαίωσή του.
Αυτή η κόντρα κρατάει χρόνια...
Το λαμπερό αστέρι του Billy Bo (κατά κόσμον Βασίλης Κουρκουμέλης) έσβησε στις 12 Ιουνίου 1987, όταν ο σχεδιαστής μόδας έφυγε από τη ζωή προσβεβλημένος από τον ιό του AIDS. Τότε οι δύο από τις τρεις αδελφές του Billy Bo, η Μαρία και η Ευδοξία, ξεκινούν δικαστικό αγώνα κατά του Μάκη Τσέλιου, διεκδικώντας το μερίδιό τους, όχι μόνο για τη θρυλική βίλα της Μυκόνου, αλλά και για την εταιρεία που είχε συστήσει ο πρόωρα χαμένος σχεδιαστής με τον τότε συνέταιρό του. Η διένεξη παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης εκείνης της εποχής, αλλά έπειτα από απανωτές δίκες η υπόθεση κλείνει το 1991 με συμβιβασμό, χωρίς να γίνουν γνωστές πολλές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, οι δύο αδελφές πήραν τελικά μεγάλο μέρος από το μερίδιό τους και η υπόθεση φαινόταν πως είχε κλείσει οριστικά. Ομως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Στα τέλη της δεκαετίας του '90, ο Χριστόφορος Βαλσάμης επιστρέφει στην Ελλάδα από το εξωτερικό όπου ζούσε και μπαίνει δυναμικά στη διεκδίκηση του δικού του μεριδίου από τη λεγόμενη «χρυσή κληρονομιά».
Με λοστό
Το 2006 η κόντρα του με τον Μάκη Τσέλιο πήρε... πολεμικές διαστάσεις, καθώς πήγε να συναντήσει τον αντίδικό του στη Μύκονο και όπως λέει ο ίδιος, «ο Τσέλιος, με την παρουσία ενός “φουσκωτού” με απείλησε με λοστό. Είναι δυνατόν να πηγαίνεις να ζητήσεις τα λεφτά που δικαιούσαι και να κινδυνεύει η ζωή σου;» είχε πει ο ίδιος τότε στην «Espresso». Εκείνη την εποχή η εφημερίδα είχε αναφερθεί στο εν λόγω περιστατικό, χωρίς φυσικά ποτέ να πάρει θέση σε αυτή την κόντρα. Μάλιστα, τότε είχαμε δημοσιεύσει το αντίγραφο της Αστυνομίας για την έγκληση του Βαλσάμη εις βάρος του Τσέλιου, αλλά και τη γνώμη του σχεδιαστή για τις κατηγορίες που του απηύθυνε ο αντίδικός του.
Ο σχεδιαστής τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο άνθρωπος προσπαθεί να του δημιουργήσει προβλήματα και από τότε που πέθανε ο Billy Bo δεν του απευθύνει καν τον λόγο. Θα πρέπει να πούμε ότι ο Βilly Bo είχε δημιουργήσει τεράστιο όνομα τη δεκαετία του ’80, αφού ήταν από τα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα στον χώρο του, αλλά και στην αθηναϊκή κοσμική ζωή, με τη στήριξη του συνεταίρου και στενού του φίλου Μάκη Τσέλιου. Λέγεται, δε, ότι ο Τσέλιος ήταν εκείνος που έβαλε τα πρώτα χρήματα στην κοινή επιχείρησή τους και προτίμησε να κινεί τα νήματα της δουλειάς στα μετόπισθεν, ενώ ο Billy Bo ήταν αυτό που λέμε η «βιτρίνα».
Ο συμβιβασμός για τη βίλα στη Μύκονο
Η πανέμορφη, κατάλευκη και... ιστορική βίλα του Billy Bo στο Νησί των Ανέμων, η οποία ήταν συνυφασμένη με την ανέμελη και κοσμική ζωή του σχεδιαστή στα «χρυσά» χρόνια της καριέρας του, κυρίως τη δεκαετία του '80, ανήκει τώρα ολοκληρωτικά στον Μάκη Τσέλιο. Η πολύχρονη μάχη του Χρυσόστομου Βαλσάμη, με σκοπό τη διεκδίκηση του μεριδίου που δικαιούταν από τη βίλα, τελείωσε πέρσι, όταν ο Μάκης Τσέλιος ήρθε τελικά σε οικονομικό συμβιβασμό μαζί του. «Εγώ και ο γιος μου διεκδικούσαμε το ποσό των 150.000 ευρώ και τελικά συμβιβαστήκαμε στα 100.000 ευρώ» αποκαλύπτει στην «Espresso» o κ. Βαλσάμης. «Τα λεφτά αυτά δόθηκαν ως εξής: 50.000 ευρώ σε μετρητά και δέκα επιταγές των 5.000 ευρώ η καθεμία. Με τα χρήματα αυτά αγοράσαμε ένα μικρό σπίτι στην Καλλίπολη στον Πειραιά για να έχουμε ένα κεραμίδι να βάλουμε το κεφάλι μας. Το θέμα της βίλας έχει κλείσει οριστικά και με τον νόμο, που λένε, ανήκει πια στον κ. Τσέλιο. Σε ό,τι αφορά όμως την υπόλοιπη περιουσία του γαμπρού μου, το θέμα για εμάς παραμένει ανοιχτό, αφού είναι φως φανάρι ότι άλλοι πήραν τη μερίδα του λέοντος κι εμείς τα ψίχουλα».