Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Σχολείο απέβαλε μαθητή για συμμετοχή σε gay πορνό ...

Magnify Image

"Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Φλόριντα ο νεαρός Νοel θεωρείται ενήλικος, μπορεί να πίνει, να καπνίζει και να εργάζεται, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα επιλέξει να το κάνει σαν πρωταγωνιστής πορνό. Το gay πορνό δεν απαγορεύεται και ούτε διώκεται ποινικά. Αυτό που απαγορεύεται και είναι παράνομο είναι να κάνεις διακρίσεις και να τιμωρείς με αποβολή που θα κοστίσει λόγω του ορίου των απουσιών, την αποφοίτηση ενός μαθητή δημόσιου σχολείου. Το σχολείο έπρεπε να προστατέψει τον μαθητή ο οποίος έπεσε θύμα bullying και όχι να τον τιμωρήσει γιατί η εξωσχολική του δραστηριότητα προκάλεσε αναστάτωση στους μαθητές και δημιούργησε μικροεπεισόδια.
Magnify Image

Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή δεκάδων μαθητών αλλά και υποστηρικτών τoυ Noel o oποίος την προηγούμενη εβδομάδα τιμωρήθηκε για την συμμετοχή του σε ταινία της εταιρείας παραγωγής gay πορνό Sean Cody.   Όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα πρώτα video προξενήθηκε αρχικά σούσουρο αλλά σύντομα και όπως αναφέρει συμμαθητής του,  τα πειράγματα άρχισαν  να γίνονται όλο και πιο επιθετικά. Το θέμα έφτασε στα αυτιά της διευθύντριας μαζί με υλικό από την επαγγελματική δράση του νεαρού η οποία είχε αντιληφθεί την ένταση στο σχολείο της και προχώρησε στην παραδειγματική τιμωρία του Νοel χωρίς αντιθέτως να τον προστατέψει από τα ρατσιστικά σχόλια και τις επιθέσεις των συμμαθητών του.   Ο νεαρός κρίθηκε ένοχος για την διατάραξη της τάξης στο σχολείο και θεωρήθηκε πως αυτό που έκανε προκάλεσε και απορρύθμισε τους συμμαθητές του. Η δεκαήμερη αποβολή σήμαινε ουσιαστικά πως ο Νοel χάνει τη χρονιά και δεν θα αποφοιτήσει παρόλο που στις υποχρεώσεις του ήταν συνεπής, μιας και αυτομάτως οι απουσίες μετρώνται ως αδικαιολόγητες που ξεπερνάνε το όριο. Μετά την απόφαση αυτή και ενώ το θέμα έφτασε στα social media και τα site, δεκάδες συμμαθητές του αγνόησαν τις απειλές της διευθύντριας και διαμαρτυρήθηκαν με αποχή από τα μαθήματα ενώ το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου κατακλύστηκε με παράπονα για τη στάση αυτή. 

Magnify Image

Το σχολείο τρεις ημέρες μετά το επεισόδιο, ακόμη δεν έχει απαντήσει. Ο Νοel sto Facebook την Παρασκευή έγραψε:" To να επιστρέψω στο Cocoa High School δεν είναι το καλύτερο για μένα αυτή τη στιγμή αλλά το να προσπαθήσω και να κινηθώ νομικά για τις διακρίσεις και την παραβίαση των δικαιωμάτων μου είναι κάτι που το σκέφτομαι σοβαρά.
Magnify Image