Κυριακή 1 Απριλίου 2012

this love....

Τα είδη των φίλων που όλοι έχουμε...


Όλοι μας έχουμε τουλάχιστον ένα φίλο που ανήκει σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες...






Τρανσέξουαλ αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Κόσμος


  • 0



 Τρανσέξουαλ αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Κόσμος
Eίχε υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι είναι «φυσική γυναίκα»
H 23χρονη Καναδή (η ξανθή δεξιά), σε παλιότερη φωτογραφία από τον διαγωνισμό Μις Κόσμος 2010, μαζί με την εκπρόσωπο της Νότιας Κορέας

Μια διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία του Καναδά βγήκε από το διαγωνισμό όταν αποκαλύφθηκε ότι είναι τρανσέξουαλ. Η πανύψηλη ξανθιά Τζένα Ταλάκοβα μπορεί να έχει κερδίσει τον τίτλο της «Μις Βανκούβερ», όμως τελικά δεν θα συμμετάσχει στα διεθνή καλλιστεία για τον τίτλο Μις Κόσμος, επειδή είχε γεννηθεί… άντρας.
Η 23χρονη κοπέλα, που ξεκίνησε τη θεραπεία της με ορμόνες στην ηλικία των 14 ετών, ενώ υπεβλήθη σε εγχείριση αλλαγής φύλου στα 19 της, πέρασε στον τελικό για την ανάδειξη της Μις Καναδάς όμως οι υπεύθυνοι των καλλιστείων ανακάλυψαν πως υπήρξε άντρας και αναγκάστηκαν να την αποκλείσουν.

Στην υπεύθυνη δήλωσή της, όσον αφορά στους όρους συμμετοχής, είχε υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι είναι «φυσική γυναίκα» όμως η διευθύντρια των καλλιστείων υποψιάστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, την πίεσε να της πει την αλήθεια κι εκείνη «έσπασε», παραδεχόμενη ότι είχε γεννηθεί αγόρι. Παρά το γεγονός ότι οι κριτές περιέγραψαν την κυρία Ταλάκοβα ως «αληθινή γυναίκα», την απέκλεισαν με τον ισχυρισμό ότι οι κανονισμοί είναι σαφείς και αυστηροί.

«Μόνο όσες έχουν γεννηθεί γυναίκες μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς πολλοί κατηγορούν την επιτροπή για ρατσισμό.

Η ίδια απάντησε μέσω του λογαριασμού της στο Τwitter ότι έπεσε θύμα διάκρισης και ότι η απόφαση των υπευθύνων είναι στην ουσία αποκλεισμός απέναντι στο ίδιο το γεγονός της ύπαρξης και της ελεύθερης σεξουαλικής της επιλογής. «Θεωρώ τον εαυτό μου ως μια γυναίκα με ιστορία», είπε η ίδια η 23χρονη σε μια συνέντευξή της στο YouTube.

«Ήλπιζε ότι θα μπορούσαμε να την ξαναβάλουμε στο διαγωνισμό, αλλά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Ντένις Νταβίλα, διευθυντής του διαγωνισμού για την Μις Υφήλιο στον Καναδά.