Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΝΗΣΙ-ΑΝΤΙΟ ΚΥΡΙΑ....

Τρανσέξουαλ υποψήφια στο Σαν Φρανσίσκο


Εχει υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, έχει τελειώσει σπουδές μηχανικού και ήταν επικεφαλής επιτυχημένης επιχείρησης πώλησης σεξουαλικών παιχνιδιών. Τώρα η Τερέζα Σπαρκς είναι υποψήφια στις ενδιάμεσες εκλογές για μια θέση στο συμβούλιο ελέγχου του Σαν Φρανσίσκο. Ολα αυτά μπορεί να δείχνουν λίγο αντικρουόμενα, δεν την καθιστούν όμως αμφιλεγόμενη για ένα τέτοιο χρίσμα. Το γεγονός ωστόσο ότι μέχρι πριν από δέκα χρόνια η Τερέζα ήταν άντρας σίγουρα δεν είναι κάτι που «χωνεύεται» εύκολα από το πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ.

Αν εκλεγεί, θα είναι η πρώτη τρανσέξουαλ που εκλέγεται στο Συμβούλιο των Επιβλεπόντων, ένα νομοθετικό όργανο του Σαν Φρανσίσκο. Η συγκεκριμένη πολιτεία έχει ωστόσο παράδοση στην ανοιχτόμυαλη επιλογή αξιωματούχων. Εκεί εξελέγη το 1977 ο Χάρβεϊ Μιλκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος πολιτικός.

«Αυτή η περιοχή χρειάζεται κάποιον με σοβαρό επιχειρηματικό και οικονομικό υπόβαθρο και πραγματικά πλατύ φάσμα εμπειριών» δηλώνει στους «New York Times» η Σπαρκς, μια ψηλή γυναίκα με μεγάλες πλάτες και εύκολο χαμόγελο, που τονίζει ότι είναι η μόνη που έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε αυτήν την εκλογική μάχη. Εχει βέβαια και αρκετούς «σκελετούς» στην ντουλάπα του παρελθόντος της, αλλά κατάφερε να τους αφοπλίσει πριν τους χρησιμοποιήσουν εναντίον της οι πολιτικοί της αντίπαλοι, απλώς και μόνο μιλώντας η ίδια γι’ αυτούς. Για παράδειγμα, δεν διστάζει να αποκαλύψει τα ηλεκτροσόκ που υπέστη στο παρελθόν για να καταπολεμήσει τα ψυχολογικά της προβλήματα, τα δύο της διαζύγια αλλά και τις κακές σχέσεις που έχει με τα δύο από τα τρία της παιδιά.

Επιπλέον οι πολιτικές της τοποθετήσεις συγκινούν ακόμα και τους πιο συντηρητικούς. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κατάφερε να πάρει με το μέρος της τον Τζιμ Φλαντ, έναν παραδοσιακό ρεπουμπλικάνο, γόνο ενός από τα μεγαλύτερα «τζάκια» του Σαν Φρανσίσκο. Οπως εξομολογείται ο ίδιος στους «New York Times», όταν άκουσε την πρώτη φορά για την περίπτωσή της, δεν ήθελε καμία σχέση μαζί της. Ωστόσο εντυπωσιάστηκε από τις λογικές προτάσεις της για την πόλη, τις οποίες βέβαια κάποιοι καταγγέλλουν ως πολύ συντηρητικές.

Η άγνωστη (gay) ζωή του Τζεφιρέλι


Ο Φράνκο Τζεφιρέλι φέρνει στο φως τις λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής του. Ο θρύλος της σκηνοθεσίας μιλάει ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του, αλλά και για το πώς κατάφερε από ένα νόθο ορφανό να αναδειχθεί σε μεγάλη μορφή της τέχνης αφού σώθηκε χάρη στο... σεξ δύο φορές που βρέθηκε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα!

Ο «Ιλ Μαέστρο», με αφορμή την κυκλοφορία τον άλλο μήνα της έκδοσης «Franco Zeffirelli: Complete Works», μιας καταγραφής της ζωής και του έργου του, μίλησε στους κυριακάτικους «Τάιμς» από το σπίτι όπου ζει με τους δύο «γιους» του, τον 62χρονο Πίπο και τον 53χρονο Λουτσιάνο, δύο παλιούς εραστές του τους οποίους υιοθέτησε το 2000. Το έκανε γιατί δεν ήθελε μετά τον θάνατό του να δοθεί η περιουσία του σε μακρινούς του συγγενείς.

Εκεί, καθηλωμένος από διάφορες επεμβάσεις στο ισχίο, δουλεύει μανιωδώς. «Η δουλειά είναι ό,τι μου έχει απομείνει» λέει. Και όταν δεν δουλεύει, βλέπει τηλεόραση και μιλάει για πολιτική, ιστορία, την παιδική ηλικία, αλλά και τη φιλία του με την Κοκό Σανέλ και τη Μαρία Κάλλας, «μια προσωπικότητα που άφηνε τους πάντες με κομμένη ανάσα».

Με την ίδια ευκολία που εξυμνεί, ο Τζεφιρέλι μπορεί να ακυρώσει. Χαρακτηρίζει τον Λουκίνο Βισκόντι «καθόλου σημαντικό κινηματογραφιστή», ενώ προσθέτει ότι η ταινία του «Θάνατος στη Βενετία» ήταν τραγική. Ολα αυτά, παρά το γεγονός ότι συζούσαν ως εραστές αρκετά χρόνια, στα τέλη της δεκαετίας του '40.

«Ιδιαίτερη» σχέση όμως είχε αναπτύξει και με τους Σκωτσέζους, των οποίων υπήρξε διερμηνέας κατά τη διάρκεια του πολέμου. Θυμάται ακόμη ότι παρακολούθησε στην αγκαλιά ενός Σκωτσέζου στρατιώτη την καταστροφή του ιστορικού κέντρου της Φλωρεντίας, τον Αύγουστο του 1944, από τη Βέρμαχτ. Μάλιστα, δεν διστάζει να πει ότι «πρέπει να είναι κανείς αδίστακτος στο σεξ. Πρέπει να είναι πρόστυχος και ταυτόχρονα βίαιος. Είναι σάρκα, είναι αίμα», εξηγεί.

Εξάλλου, ο ίδιος γνώρισε από νωρίς αυτό το «άγριο παιχνίδι» αφού ήταν ο καρπός της σεξουαλικής επαφής ενός παντρεμένου με την επίσης παντρεμένη Αλαΐντε, η οποία ήταν ήδη μητέρα τριών παιδιών. Η Αλαΐντε πέθανε όταν ο Φράνκο ήταν έξι ετών και από τότε τον ανέλαβε μια ξαδέρφη του βιολογικού του πατέρα, η Λίντε Κόντι. Ο εραστής της ήταν που τον μύησε στην όπερα. Και ήταν το σεξ που τον κράτησε στη ζωή ώστε να μπορέσει να χαράξει τη λαμπρή καριέρα του.

Την πρώτη φορά που ήταν μπροστά στο απόσπασμα ως παρτιζάνος, σώθηκε τελευταία στιγμή αφού ο φασίστας που θα τον εκτελούσε αποδείχθηκε ότι ήταν καρπός της αδυναμίας του πατέρα του να κρατά το φερμουάρ του κλειστό: ήταν ετεροθαλής αδερφός του. Τη δεύτερη, που συνελήφθη ως φασίστας και θα τον εκτελούσαν οι κομμουνιστές, ο παρ’ ολίγον εκτελεστής του τον ερωτεύτηκε και τον έσωσε κρύβοντάς τον σπίτι του.

Βραζιλία: Δραματική αύξηση στις δολοφονίες ομοφυλοφίλων



Οι δολοφονίες ομοφυλόφιλων έχουν αυξηθεί σημαντικά στη Βραζιλία και το 2009 έφτασαν τις 198, ενώ σε σχέση με το 2007 η αύξηση φτάνει το 62%, σύμφωνα με την οργάνωση...
... Grupo Gay da Bahia (GGB).

Οι αμβλώσεις, οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων και η ποινικοποίηση των εγκλημάτων κατά ομοφυλόφιλων έχουν φτάσει να είναι στο κέντρο των ομιλιών των υποψηφίων για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 31 Οκτωβρίου, αλλά μόνο από την θρησκευτική τους πλευρά και όχι από την κοινωνική, καταγγέλλει η οργάνωση μέσω της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας Globo.

Το 2009 δολοφονήθηκαν στη Βραζιλία 198 ομοφυλόφιλοι (έναντι για παράδειγμα 35 στο Μεξικό) ένδεκα περισσότεροι από το 2008 και 76 περισσότεροι από το 2007, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η οργάνωση υπεράσπισης των ομοφυλόφιλων.

Από την ίδρυσή της, το 1980, η οργάνωση έχει καταγράψει μέχρι και πέρυσι, 3.196 δολοφονίες ομοφυλόφιλων δηλαδή περίπου 110 ετησίως κατά μέσο όρο.


zougla

Συγκλονιστική συνέντευξη Πανταζή στο περιοδικό ΕΓΩ. «Μου άρεσε ο Βαγγέλης που ήταν gay»



(Ο Πανταζής με τόλμη μιλάει για τα πάντα)


«Έστειλα σε ηθοποιό ένα φορτηγό λουλούδια. Δεν παντρεύτηκα ποτέ. Σκέφτηκα να πάω με gay γιατί μου την έπεφτε δίχως σταματημό. Τελικά... τα έφτιαξα με μία κοπέλα που ήταν μαζί του».

Χωρίς πλάκα, το ξέρετε ότι ο έρωτας τιμωρείται με θάνατο στο Ιράν;



(Οι gay είναι το 0,0% του πληθυσμού στο Ιράν, γιατί πολύ απλά τους σκοτώνουν)

Είναι η Λεϊλά και ο Παρχάμ. Είχαν την ατυχία να ερωτευτούν κόντρα στο θεοκρατικό Ιράν. Πρόκειται για ιστορία αγάπης στη χώρα όπου δεν τολμάς να ερωτευτείς και να έχεις διαφορετική γνώμη για το καθεστώς…
Την ιστορία τους... έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα το ΒΗΜΑ και η Ειρήνη Ψυχάρη.
Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για την ηθική στη χώρα των μουλάδων.

Τόλης Σκουλαριώτης: «Είμαι gay, δεν το κρύβω»





Ανατρεπτικός, απολαυστικός και προκλητικός ο Τόλης Σκουλαριώτης, P.R. fashion, μιλάει σε γνωστή Κυριακάτικη εφημερίδα για τη ζωή του, αλλά και την τηλεόραση. «Είμαι gay και δεν το κρύβω. Δεν είμαι ρατσιστής γενικά και μου αρέσει να συναναστρέφομαι σε αυτό το ... γκέτο. Και το διασκεδάζω πολύ. Αυτοί που είναι ανοιχτόμυαλοι και χαμογελαστοί άνθρωποι με κερδίζουν αμέσως. Η σχέση του με την τηλεόραση όμως ποια είναι; «Γιατί να ασχοληθώ, αφού με καλούν απλώς για να κάνω τζάμπα διάφορα πράγματα; Δεν μου έχει γίνει ποτέ πρόταση. Θα μου άρεσε να παρουσιάσω κάτι που να έχει σχέση με τη μόδα και το lifestyle του χώρου αυτού. Αλλά για να κουτσομπολέψω, αποκλείεται. Με αηδιάζει!»Ο ίδιος όμως μιλά για τα όνειρα του. «Να σταματήσει η κρίση αυτή που έχει κόψει στα δύο τον κόσμο. Φτάσαμε στο σημείο να δανειζόμαστε και να λέμε μακάρι να έχουμε τα βασικά για να ζήσουμε. Και εγώ στο παρελθόν είχα δανειστεί από φίλους για μια δύσκολη στιγμή και το έκανα με μεγάλη χαρά. Αλλά τώρα το φαντάζεσαι να γινόταν αυτό; Υπερβολικά μικρός, στο Αλεποχώρι, έκανα προβολή ταινιών και έβαζα εισιτήριο μία δραχμή για να μαζεύω χρήματα»
Πηγή: Espresso

“Aκατάλληλη” η Έφη Σαρρή



Η Έφη Σαρρή κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα νέο τραγούδι με θέμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, το οποίο από πολλούς... επισκέπτες θεωρήθηκε ακατάλληλο με αποτέλεσμα να χρειάζεται επιβεβαίωση της ηλικίας όσων θέλουν να το δουν. Η τραγουδίστρια κατά την διάρκεια του videoclip, ντυμένη αγιοβασιλίτσα , εμφανίζεται να ερωτοτροπεί με τους δυο παρτενέρ της. Στο τέλος όμως την σπρώχνουν και μένουν μόνο οι δύο άνδρες να αγκαλιάζονται. Το εν λόγω concept θεωρήθηκε ακατάλληλο από μια ομάδα χρηστών που κατήγγειλαν ότι προβάλλει μια ανδρική gay σχέση. Η ίδια μιλώντας σε γνωστή εφημερίδα λέει πως έχει ζήσει ανάλογο περιστατικό σο παρελθόν με αυτό που δείχνει το videoclip. «Δεν καταλαβαίνω την υποκρισία κάποιων ανθρώπων εν έτη 2010 για ένα θέμα που σε άλλες χώρες αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και σεβασμό».
Πηγή: Espresso

Δημοσίευμα ΣΟΚ! Όλα τα " gay άπλυτα " του John Travolta στην Enquirer και μάλιστα σε video!





Στο εξώφυλλο της Enquirer μπροστά μπροστά έτσι για να φαίνεται ο ηθοποιός στο μπάνιο, και με μεγάλα γράμματα στον τίτλο " Η εξωσυζυγική σχέση του John Travolta σε video "... Δεν ξέρουμε αν θα κάνει τις πωλήσεις που έκανε η Τζούλια, αλλά σίγουρα θα συζητηθεί πολύ...!!

AIDS: το 54-70% των νέων κρουσμάτων από κρυφούς φορείς


Χωρίς φόβο είμαστε, ανέμελα ή επί τούτου, επικίνδυνοι. Στους 20.000 εκτιμώνται οι «κρυφοί» οροθετικοί στην Ελλάδα, οι ανυποψίαστοι αδιάγνωστοι φορείς του ιού, λέει στην «Ε» ο Τζανέτος Αντύπας, πρόεδρος της πιο δραστήριας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για τον HIV/AIDS στη χώρα μας, PRAKSIS.
Στον αντίποδα έρχεται η καταγραφή αυξανόμενων δηλώσεων οροθετικών, σύμφωνα με τις οποίες, αν και έχουν επίγνωση ότι είναι φορείς του ιού, συνεχίζουν να κάνουν σεξ χωρίς προφύλαξη, επισημαίνει ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, διευθυντής της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Κρατικού Αθήνας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS.

«Το θέμα είναι η εξέταση για τον ιό. Οταν το 54-70% των νέων κρουσμάτων δημιουργούνται από τους "κρυφούς" οροθετικούς, η εξέταση είναι κρίσιμη. Η προφύλαξη είναι σημαντική, αλλά η εξέταση είναι ζωτικής σημασίας, όταν έχουμε να κάνουμε με άτομα που έχουν προσβληθεί, το αγνοούν και μεταδίδουν τον ιό», επισημαίνει ο Τζ. Αντύπας. Αυτό είναι και το μήνυμα-στόχος της νέας καμπάνιας που ετοιμάζει και θα παρουσιάσει στις 23 Νοεμβρίου το PRAKSIS, σε συνεργασία με το Κέντρο Ζωής, η ΜΚΟ που στηρίζει συναισθηματικά, ψυχολογικά, αλλά και πρακτικά τους οροθετικούς: «Ενημέρωση, προφύλαξη, εξέταση - Το δικό μας μότο ζωής».

«Η πλειονότητα των οροθετικών έρχεται σε προχωρημένο στάδιο, όταν έχει βγει η άμυνα του οργανισμού σε κριτικό όριο, κάτω από το οποίο δημιουργούνται πολλαπλά προβλήματα», τονίζει ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος. Γνώμη του είναι ότι «έχουν μειωθεί κατά πολύ οι προφυλάξεις του γενικού πληθυσμού και των ευπαθών ομάδων, γιατί ο HIV και το AIDS δεν φοβίζουν πια. Δεν είναι το AIDS πια συνώνυμο με τον θάνατο. Εκλείπει ο φόβος, εκλείπει και η πρόληψη».

«Αποτελεσματικές θεραπείες υπάρχουν, αλλά η προϋπόθεση είναι να διαγνωστεί κανείς για να τις λάβει και να παρατείνει τη ζωή του. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο HIV/AIDS είναι μια ασθένεια νέα, που μετρά μόνον 25 χρόνια ζωής και άρα δεν τη γνωρίζουμε απόλυτα».

Η κινητή μονάδα με το γρήγορο τεστ σάλιου της PRAKSIS που περιόδευε ανά την Ελλάδα από τον Ιούνιο, τώρα κινείται πιο στοχευμένα. Λόγω του ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά οροθετικών είναι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες (MSM), είτε είναι ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι, αναφέρει ο Τζ. Αντύπας, η κινητή μονάδα πηγαίνει σε μέρη όπου συχνάζουν: gay bar, σάουνες, cruising points (Πεδίον του Αρεως, Ζάππειο κ.ά.). Η ανταπόκριση «είναι πολύ δειλή, είτε γιατί αντιμετωπίζουν το θέμα με επιφύλαξη είτε γιατί αδιαφορούν είτε γιατί θεωρούν πως δεν τους αφορά. Λείπει η ενημέρωση», θα προσθέσει.

«Υπάρχει κενό στην ενημέρωση», συμφωνεί ο Παν. Γαργαλιάνος. «Στα σχολεία με τους ενεργούς σεξουαλικά νέους προσπαθούμε χρόνια να εισάγουμε το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής, αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει. Είναι ένα εγχείρημα από την εμπειρία μου κάθε άλλο παρά εύκολο». Κενό «έχω διαπιστώσει και στον προγεννητικό έλεγχο των γυναικών», προσθέτει.

Η εκστρατεία ενημέρωσης τη δεδομένη στιγμή του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με τον ίδιο, στοχεύει στους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες και στους μετανάστες.
http://www.enet.gr/

"ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ" ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΕ "SEX SHOP" ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΟΡΝΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ!


Εξοργισμένος για τα… ροζ σκουπίδια που πωλούσε ένα sex shop, εμφανίστηκε περίεργος πελάτης ο οποίος δε δίστασε γι’ αυτό το λόγο να κάνει γυαλιά καρφιά ολόκληρο το κατάστημα!
Ένας, λοιπόν, μάλλον οξύθυμος κύριος πήγε πριν από μερικές μέρες Gay Mystery Hall Sex Shop στην πόλη Σαιντ Πάουλι της Γερμανίας και αγόρασε μια ταινία πορνό για ομοφυλόφιλους. Αφού πήγε σπίτι και την είδε, την επόμενη μέρα επέστρεψε στο μαγαζί και ζητούσε να του δώσουν πίσω τα λεφτά του γιατί όπως είπε η ταινία ήταν χάλια και για τα...σκουπίδια. Όταν ο υπάλληλος του είπε πως αυτό δεν είναι δυνατό να συμβεί, ο απαιτητικός πελάτης άρχισε να φωνάζει και να βρίζει, να πετάει αντικείμενα στο πάτωμα μέχρι που έφυγε. Τελικά όμως δεν έφυγε για πολύ αφού επέστρεψε μετά από λίγο ακόμη πιο οργισμένος! Αφού χτύπησε τον υπάλληλο, τον έριξε κάτω και πήρε περίπου 400 ευρώ που ήταν στο ταμείο! Φεύγοντας του είπε «αυτά ως αποζημίωση για τις βλακείες ταινίες που πωλείται». Ο υπάλληλος αφού συνήλθε τηλεφώνησε στην Αστυνομία για να δηλώσει το περιστατικό. Οι Αρχές πια, αναζητούν τον δράστη έχοντας στα χέρια της εικόνες από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος.
http://ola-e-tipota.blogspot.com

Ενώπιον θανατικής ποινής λόγω… ομοφυλοφιλίας


Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή είναι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, που διώκεται για τη δολοφονία υπηρέτη του, όχι γι’ αυτήν...


καθ’ εαυτήν τη δολοφονία, αλλά λόγω των υπονοιών ότι οι δυο τους «διατηρούσαν ομοφυλοφιλική σχέση».
Ο Saud Abdul Aziz bin Nasser al Saud, 34 ετών, εγγονός του βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας, κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον Bandar Abdulaziz σε ακριβό ξενοδοχείο του Λονδίνου, αφού τον κακομεταχειριζόταν επί εβδομάδες.

Ο Abdulaziz βρέθηκε στραγγαλισμένος και με βαριά τραύματα, στο κρεβάτι δωματίου του ξενοδοχείου στο Λονδίνο, που διέμενε με τον πρίγκιπα.

Ο πρίγκιπας κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον υπηρέτη σε μια άγρια επίθεση με "σεξουαλικά στοιχεία".

Ο δικηγόρος του Σαουδάραβα διέψευσε κατηγορηματικά ότι οι δύο άνδρες είχαν ομοφυλοφιλική σχέση.

Η εισαγγελέας του δικαστηρίου του Λονδίνου, είπε στο ποινικό δικαστήριο ότι "η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη Σαουδική Αραβία κι επισύρει τη θανατική ποινή που ακόμα εφαρμόζεται. . . η χώρα στην οποία φέρονται να έγιναν οι καταγγελθείσες πράξεις λίγη σημασία θα έχει διότι το σαουδαραβικό νομικό σύστημα βασίζεται στη σαρία, η ισχύς της οποίας θεωρείται παγκόσμια".

Υπενθυμίζεται, πως ο κατηγορούμενος πρίγκιπας αρχικά υποστήριξε, ότι ο βοηθός του είχε πέσει θύμα διάρρηξης κι επίθεσης, αλλά μια κάμερα ασφαλείας σε ασανσέρ του ξενοδοχείου, είχε καταγράψει σκηνές, στις οποίες φαίνεται καθαρά ο πρίγκιπας να χτυπάει το θύμα με μανία.

Ο πρίγκηπας αρνήθηκε ότι είχε ερωτική σχέση με τον υπηρέτη του, ενώ δήλωσε ετεροφυλόφιλος.


cosmo.gr

ΗΠΑ : Κίνημα πολιτών υπέρ των ομοφυλόφιλων εφήβων


Μετά την αύξηση των αυτοκτονιών ομοφυλόφιλων εφήβων, θυμάτων ομοφοβίας, ξεκίνησε με το σύνθημα "Τα...


πράγματα θα φτιάξουν" μία εκστρατεία μέσω του YouTube, για την υποστήριξη των ομοφυλόφιλων νέων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την εκστρατεία ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων από το Σιάτλ και έκτοτε, η ροή των βίντεο έχει αυξηθεί τόσο, που αριθμεί πλέον εκατοντάδες μαρτυρίες ή μηνύματα υποστήριξης μαθητών, φοιτητών, αλλά επίσης και από εργαζομένους στη Google ή αστέρια του Μπρόντγουεϊ, ακόμη και της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

"Φανείτε δυνατοί και ζητήστε βοήθεια. Η ζωή σας είναι εξαιρετικά σημαντική", διαβεβαιώνει η υπουργός σε μήνυμά της που μεταδόθηκε την Τρίτη (19/10), παραμονή της ημέρας αφιερωμένης στους νέους - θύματα της ομοφοβίας στις ΗΠΑ.

Πρόσφατα, στις ΗΠΑ σημειώθηκαν πολλά κρούσματα αυτοκτονιών εφήβων οι οποίοι επικρίθηκαν ή χλευάστηκαν από το περιβάλλον τους επειδή ήταν ή θεωρήθηκαν ομοφυλόφιλοι.

"Σας παρακαλώ, θυμηθείτε ότι η ζωή σας είναι πολύτιμη και ότι δεν είστε μόνοι", συνεχίζει η Χίλαρι Κλίντον, η οποία ήταν η πρώτη "Πρώτη Κυρία" της χώρας που συμμετείχε στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων Gay Pride, πριν από δέκα χρόνια.

cosmo.gr

Αυστραλία- Σχολεία "ασπίδα" για τους ομοφυλόφιλους μαθητές.



Eνας συνασπισμός από 11 σχολεία "ασπίδα" για τους ομοφυλόφιλους μαθητές.

Είναι η πρώτη φορά που το εκπαιδευτικό σύστημα... προβαίνει σε παρόμοια κίνηση, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιμαχόμενες αντιδράσεις.

Τα 11 σχολεία, μεταξύ των οποίων και το «Πρίνσες Χιλ», σχηματίζουν ένα μέτωπο το οποίο παίρνει την ονομασία "Συνασπισμός Ασφαλών Σχολείων" (Safe Schools Coalition).

Στόχος και περιεχόμενο του προγράμματος είναι να ενθαρρυνθεί η καλλιέργεια καλών και πολιτισμένων σχέσεων μεταξύ ομοφυλόφιλων και μη μαθητών, να γίνει, δε, ειδική εκπαίδευση των δασκάλων ώστε να μπορούν να εντοπίσουν και να πατάξουν την ομοφυλοφοβία στην τάξη.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν όλη τη στήριξη που χρειάζονται από το εκπαιδευτικό σύστημα, ενθαρρύνονται, δε, να δημιουργήσουν αφίσες, πληροφοριακό υλικό και φόρουμ που θα προωθούν την διαφορετική σεξουαλικότητα στα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας, Μπρόνγουϊν Πάϊκ, είπε αναφορικά ότι 'ελπίζει και άλλα σχολεία να στηρίξουν αυτήν την κίνηση και να τεθούν ευνοϊκά προς την ομοφυλοφιλία, ευαισθητοποιώντας, μ' αυτόν τον τρόπο και την ευρύτερη κοινωνία στο θέμα της ομοφυλοφιλίας'.

"Αν τα παιδιά νοιώθουν απομονωμένα εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τους, αυτό θα επηρεάσει την σχολική τους απόδοση και την ψυχολογική τους ανάπτυξη", δήλωσε η υπουργός.

Η δημοσιότητα του θέματος αυτού στα σχολεία έφερε στην επιφάνεια και το γεγονός ότι η κ. Πάϊκ είναι μητέρα δεδηλωμένου ομοφυλόφιλου.

Γνωστό έγινε, επίσης, ότι το 60% των ομοφυλόφιλων μαθητών αντιμετωπίζουν λεκτικές επιθέσεις και σωματικές κακοποιήσεις, το μεγαλύτερο δε ποσοστό αυτών συμβαίνουν στο σχολείο.

Τη στάση του εκπαιδευτικού συστήματος στο θέμα των ομοφυλόφιλων μαθητών, στηρίζουν οι ψυχολόγοι και οι υποστηριχτές της ομοφυλοφιλίας, το αυστραλιανό χριστιανικό λόμπι, όμως, εκδήλωσε ανησυχία, υποστηρίζοντας ότι "με το να παρουσιάζεται η ομοφυλοφιλία ως κάτι φυσιολογικό, σ' αυτό το στάδιο δεν δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά ν' ανακαλύψουν πραγματικά τον εαυτό τους και τη σεξουαλικότητά τους και η ανησυχία μας βασίζεται στο ότι μερικά από τα προγράμματα αυτά προωθούν την ομοφυλοφιλία και δεν δίνουν το χρόνο στα παιδιά να βρούνε μόνα τους την απάντηση", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Ρομπ Γουόρντ.

Το εν λόγω πρόγραμμα επρόκειτο να παρουσιαστεί επίσημα χθες από την υπουργό Παιδείας κ. Μπρόνγουϊν Πάϊκ. Η κυβέρνηση της Βικτορίας διαθέτει $80.000 στον Συνασπισμό Ασφαλών Σχολείων και $30.000 για τη διενέργεια εκπαιδευτικού σεμιναρίου με στόχο να βοηθηθούν οι εκπαιδευτικοί στο να μπορούν να εντοπίζουν και να ελέγχουν την ομοφυλοφιλία στα σχολεία.

Ο γνωστός παιδοψυχολόγος, Μάϊκλ Κάργκρεκ, ενέκρινε το πρόγραμμα.

Το αγόρι που μεγάλωσε σαν κορίτσι…



22 Αυγούστου 1965. Σε ένα νοσοκομείο του Γουίνιπεγκ, στον Καναδά, η νεαρή Τζάνετ Ρέιμερ φέρνει στον κόσμο τα δίδυμα αγόρια της, τον Μπρους και τον Μπράιαν. Οκτώ μήνες αργότερα, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ...

εξαιτίας ενός ιατρικού λάθους, το πέος του Μπρους καταστρέφεται – και έτσι αρχίζει ο Γολγοθάς του ανθρώπου που έμελλε να μείνει στην ιστορία της Ιατρικής ως «το αγόρι που μεγάλωσε σαν κορίτσι». Όταν τα δίδυμα έγιναν 6 μηνών παρουσίασαν δυσκολίες στην ούρηση, που απεδείχθη ότι οφείλονταν σε φίμωση του πέους. Η μόνη λύση ήταν να χειρουργηθούν, αλλά ο ουρολόγος που τα ανέλαβε, αντί να ακολουθήσει κάποια συμβατική για την εποχή μέθοδο, τα υπέβαλλε σε καυτηριασμό.

Ο καυτηριασμός πετυχαίνει στον μικρούλη Μπράιαν, αλλά στον Μπρους ήταν καταστροφικός: προκαλούνται βαθιά εγκαύματα σε όλο το πέος του και ο γιατρός ανακοινώνει στους τρομοκρατημένους γονείς ότι η κατάσταση είναι αδύνατον να επιδιορθωθεί χειρουργικά.

Τους μήνες που ακολουθούν, το νεαρό ζευγάρι των αγροτών από τον Καναδά τρέχουν από γιατρό σε γιατρό για να δουν αν μπορεί κάτι να γίνει με το παιδί τους. Κανένας δεν τους δίνει ελπίδες: ο Μπρους θα πρέπει να περάσει την υπόλοιπη ζωή του με το ελάχιστο που έχει απομείνει από το πέος του.

Ένα βράδυ, οι Ρέιμερ βλέπουν στην τηλεόραση την παρουσίαση ενός αμερικανού γιατρού, ο οποίος υποστηρίζει ότι μπορεί να «επαναπροσδιοριστεί» το φύλο. Ο γιατρός λέγεται δρ Τζον Μόνεϊ, είναι καθηγητής Παιδιατρικής & Ιατρικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς στη Βαλτιμόρη, πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση του ερμαφροδιτισμού και θιασώτης της άποψης ότι τα αγόρια μπορούν να «γίνουν» κορίτσια, εάν γίνουν νωρίς οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Το πείραμα

Οι Ρέιμερ νιώθουν ελπίδα και φεύγουν από τον Καναδά για να τον επισκεφθούν στις ΗΠΑ. Ο δρ Μόνεϊ αποφασίζει ότι ο Μπρους Ρέιμερ αποτελεί τον ιδανικό υποψήφιο για να αποδείξει την αλήθεια της θεωρίας του, αφού έχει έναν πανομοιότυπο δίδυμο αδελφό με τον οποίο μπορούν να γίνονται όλες οι συγκρίσεις.

Εξηγεί στους Ρέιμερ ότι η μετατροπή του Μπρους σε κορίτσι αποτελεί την μοναδική του ευκαιρία για να έχει ετεροφυλόφιλες σχέσεις όταν μεγαλώσει και τους πείθει να επιστρέψουν σπίτι τους και να αναθρέψουν τον Μπρους ως κορίτσι, δίχως ποτέ να του πουν ότι είχε γεννηθεί αγόρι.

Εκείνοι αλλάζουν το όνομά του σε «Μπρέντα» και για τα επόμενα 10 χρόνια ακολουθούν κατά γράμμα τις συστάσεις του δρος Μόνεϊ – μεταξύ αυτών, να τον επισκέπτονται μία φορά τον χρόνο με τα παιδιά τους, για να καταγράφει την εξέλιξή τους.

Όταν η «Μπρέντα» γίνεται 21 μηνών, υποβάλλεται σε χειρουργική εκτομή των όρχεων, ενώ σταδιακά της χορηγούνται οιστρογόνα για να αποκτήσει γυναικεία χαρακτηριστικά. Ό,τι έχει απομείνει από το πέος της, αφήνεται ανέπαφο, για να μην επηρεαστεί η ουροποιητική λειτουργία της. Ο στόχος είναι όταν η «Μπρέντα» μπει στην εφηβεία, να χειρουργηθεί για να αποκτήσει λειτουργικό τεχνητό κόλπο.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70, ο δρ Μόνεϊ δημοσιεύει σε ιατρικές επιθεωρήσεις άρθρα για την επιτυχία της «υπόθεσης Τζον/Τζόαν», όπως αποκαλεί το πείραμά του. Σύμφωνα με όσα γράφει, τα δίδυμα είναι ευτυχισμένα: ο Μπράιαν μεγαλώνει ως σκληρό και ζωηρό αγόρι, και η «Μπρέντα» ως ένα ευτυχισμένο μικρό κορίτσι.

Μετά την επιτυχία της μεθόδου, αρχίζει η εφαρμογή της σε χιλιάδες αγόρια που γεννιούνται με μη αναστρέψιμες παραμορφώσεις των γεννητικών οργάνων, αλλά και σε περιπτώσεις ερμαφροδιτισμού.

Δύσκολα χρόνια

Σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα, αποκαλύπτεται μια εντελώς διαφορετική εκδοχή της ιστορίας, όταν ο δρ Μίλτον Ντάιαμοντ, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Χαβάη και μακροχρόνιος πολέμιος του δρος Μόνεϊ, συναντιέται με το πρόσωπο πίσω από την υπόθεση «Τζον/Τζόαν».

Ο δρ Ντάιαμοντ πάντοτε είχε την περιέργεια να μάθει τι απέγινε ο «Τζον/Τζόαν» για τον οποίο μυστηριωδώς ο δρ Μόνεϊ είχε πάψει να κάνει δημοσιεύσεις στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής δημοσιεύθηκαν τον Μάρτιο του 1997 στην επιθεώρηση «Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine» - και έγιναν πρωτοσέλιδο σε όλο τον πλανήτη.

Η «Μπρέντα» πέρασε τραγικά παιδικά χρόνια. Από τα 2 της χρόνια έσκιζε τα φουστανάκια της, αρνιόταν να παίξει με κούκλες και χτυπούσε τον αδελφό της για να του πάρει τα αυτοκινητάκια και τα όπλα του. Στο σχολείο ήταν ο περίγελος, επειδή ήταν πολύ ανδροπρεπής για κορίτσι, και συνεχώς παραπονιόταν στους γονείς και στους δασκάλους της ότι αισθάνεται αγόρι – για να ακούει διαρκώς την στερεότυπη απάντηση «μια φάση είναι, θα περάσει».

Όταν η «Μπρέντα» ήταν πια 9 ετών, οι γονείς της είχαν σοβαρές αμφιβολίες για το τι ακριβώς έκαναν και μέχρι να μπει στην εφηβεία - όπου δεν υπήρχε πλέον καμία αμφιβολία για την αποτυχία του πειράματος - το μαρτύριό της τους είχε καταβάλλει όλους.

Η μητέρα της, πνιγμένη από τις ενοχές, έπαθε μείζονα κατάθλιψη και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, ο πατέρας της έγινε αλκοολικός και ο παραμελημένος αδελφός της αντιμετώπιζε προβλήματα συμπεριφοράς που αργότερα τον οδήγησαν στα ναρκωτικά, σε παραβατική συμπεριφορά και τελικά σε σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές.

Στα 13 της χρόνια, η «Μπρέντα» επαναστάτησε στην επιμονή του δρος Μόνεϊ να χειρουργηθεί για να αποκτήσει τεχνητό κόλπο και δήλωσε στους γονείς της ότι θα αυτοκτονήσει, εάν την πιέσουν να τον ξαναεπισκεφτεί.

Η «αποκατάσταση»

Λίγο καιρό αργότερα, ένας τοπικός ψυχίατρος έπεισε τους γονείς της να της πουν την αλήθεια – και η «Μπρέντα» απελευθερώθηκε. «Ξαφνικά όλα απέκτησαν νόημα, ήξερα γιατί ένιωθα όπως ένιωθα, δεν ήμουν φρικιό, δεν ήμουν τρελός. Ήμουν άντρας», δήλωνε χρόνια αργότερα, όταν πια μιλούσε επωνύμως για όσα πέρασε.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες από την αποκάλυψη, η «Μπρέντα» αποφάσισε να μπει σε μια πολυετή μάχη για να ανακτήσει την χαμένη της ταυτότητα. Άλλαξε το όνομά της σε Ντέιβιντ, υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή για να απαλλαγεί από το στήθος που της είχε δημιουργήσει η ορμονοθεραπεία, και έκανε πολλαπλές εγχειρήσεις, με τοποθέτηση μοσχευμάτων και προθέσεων, για να αποκτήσει τεχνητό πέος και όρχεις. Έκανε επίσης ενέσεις τεστοστερόνης για να αποκαταστήσει τα ανδρικά χαρακτηριστικά του.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ντέιβιντ παρέμενε καταθλιπτικός, τόσο εξαιτίας των τραυμάτων της παιδικής του ηλικίας, όσο και εξαιτίας της προοπτικής – όπως πίστευε - να μην μπορέσει ποτέ να παντρευτεί και να έχει δική του οικογένεια. Μέχρι να φτάσει στα 25 του χρόνια, είχε ήδη κάνει τρεις απόπειρες αυτοκτονίας.

Λίγο πριν το τέλος

Ο Ντέιβιντ τελικά παντρεύτηκε μια νεαρή μητέρα τριών παιδιών, την Τζέιν, και ένιωθε χαρούμενος για την θετή του οικογένεια. Όμως η καταθλιπτική διάθεσή του επέμενε, τις νύχτες βασανιζόταν από εφιάλτες και οι ψυχικές διακυμάνσεις του ήταν μαρτύριο για τη γυναίκα του.

Τον δρα Ντάιαμοντ τον γνώρισε όταν ήταν σχεδόν 30 ετών και εκείνος του αποκάλυψε πως όσα του είχαν συμβεί, είχαν γίνει η βάση πάνω στην οποία άλλαζε το φύλο χιλιάδων παιδιών. Ο Ντέιβιντ έγινε έξαλλος και συμφώνησε να δημοσιοποιηθεί η ιστορία του – σε πρώτη φάση χωρίς να δημοσιευτεί το όνομά του.

Την περίοδο 1998-1999 αφηγήθηκε την ιστορία του στον αμερικανό συγγραφέα Τζον Κολαπίντο, ο οποίος δημοσίευσε ένα άρθρο στο περιοδικό Rolling Stone και έγραψε για εκείνον το βιβλίο «As Nature Made Him: The Boy Who Was Raised as a Girl». Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2000 και για μία ακόμα φορά ξέσπασε σάλος.

Την ίδια περίπου εποχή δημοσιεύθηκαν δύο μελέτες του Κέντρου Παίδων του Τζονς Χόπκινς που έδειξαν ότι η έκθεση σε ανδρικές ορμόνες πριν από την γέννηση είναι αυτή που μετατρέπει τα υγιή άρρενα βρέφη σε αγόρια. Οι μελέτες αυτές έθεσαν υπό σοβαρή αμφισβήτηση την έως τότε ισχύουσα πρακτική του επαναπροσδιορισμού του φύλου σε μερικά μωρά.

Όταν το 2002 αυτοκτόνησε ο δίδυμος αδελφός του, ο Μπράιαν, ο Ντέιβιντ βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στην κατάθλιψη – και όταν στις 2 Μαΐου 2004 η σύζυγός του, η Τζέιν, του ζήτησε να μείνουν για λίγο χώρια, κατέρρευσε.

Τρεις μέρες αργότερα, πήρε μια καραμπίνα από το σπίτι του, έκοψε την κάνη, πήγε στο πάρκινγκ ενός παρακείμενου σούπερ μάρκετ, σήκωσε το όπλο και έδωσε τέλος στο μαρτύριό του. Ήταν 39 ετών…
TA NEA