Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Τρανσέξουαλ υποψήφια στο Σαν Φρανσίσκο


Εχει υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, έχει τελειώσει σπουδές μηχανικού και ήταν επικεφαλής επιτυχημένης επιχείρησης πώλησης σεξουαλικών παιχνιδιών. Τώρα η Τερέζα Σπαρκς είναι υποψήφια στις ενδιάμεσες εκλογές για μια θέση στο συμβούλιο ελέγχου του Σαν Φρανσίσκο. Ολα αυτά μπορεί να δείχνουν λίγο αντικρουόμενα, δεν την καθιστούν όμως αμφιλεγόμενη για ένα τέτοιο χρίσμα. Το γεγονός ωστόσο ότι μέχρι πριν από δέκα χρόνια η Τερέζα ήταν άντρας σίγουρα δεν είναι κάτι που «χωνεύεται» εύκολα από το πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ.

Αν εκλεγεί, θα είναι η πρώτη τρανσέξουαλ που εκλέγεται στο Συμβούλιο των Επιβλεπόντων, ένα νομοθετικό όργανο του Σαν Φρανσίσκο. Η συγκεκριμένη πολιτεία έχει ωστόσο παράδοση στην ανοιχτόμυαλη επιλογή αξιωματούχων. Εκεί εξελέγη το 1977 ο Χάρβεϊ Μιλκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος πολιτικός.

«Αυτή η περιοχή χρειάζεται κάποιον με σοβαρό επιχειρηματικό και οικονομικό υπόβαθρο και πραγματικά πλατύ φάσμα εμπειριών» δηλώνει στους «New York Times» η Σπαρκς, μια ψηλή γυναίκα με μεγάλες πλάτες και εύκολο χαμόγελο, που τονίζει ότι είναι η μόνη που έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε αυτήν την εκλογική μάχη. Εχει βέβαια και αρκετούς «σκελετούς» στην ντουλάπα του παρελθόντος της, αλλά κατάφερε να τους αφοπλίσει πριν τους χρησιμοποιήσουν εναντίον της οι πολιτικοί της αντίπαλοι, απλώς και μόνο μιλώντας η ίδια γι’ αυτούς. Για παράδειγμα, δεν διστάζει να αποκαλύψει τα ηλεκτροσόκ που υπέστη στο παρελθόν για να καταπολεμήσει τα ψυχολογικά της προβλήματα, τα δύο της διαζύγια αλλά και τις κακές σχέσεις που έχει με τα δύο από τα τρία της παιδιά.

Επιπλέον οι πολιτικές της τοποθετήσεις συγκινούν ακόμα και τους πιο συντηρητικούς. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κατάφερε να πάρει με το μέρος της τον Τζιμ Φλαντ, έναν παραδοσιακό ρεπουμπλικάνο, γόνο ενός από τα μεγαλύτερα «τζάκια» του Σαν Φρανσίσκο. Οπως εξομολογείται ο ίδιος στους «New York Times», όταν άκουσε την πρώτη φορά για την περίπτωσή της, δεν ήθελε καμία σχέση μαζί της. Ωστόσο εντυπωσιάστηκε από τις λογικές προτάσεις της για την πόλη, τις οποίες βέβαια κάποιοι καταγγέλλουν ως πολύ συντηρητικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου