Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ζητούν περισσότερα δικαιώματα για τους ομοφυλόφιλους



Με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ζήτησε να ενταχθούν και τα ζευγάρια ομοφύλων στο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.
Μεταξύ άλλων, στην επιστολή αναφέρεται ότι το 2008, από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Σωτήρη Χατζηγάκη, η Επιτροπή είχε ζητήσει «την κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ (ΛΟΑΤ) και την κατοχύρωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους με βάση υπερ-νομοθετικούς κανόνες που επιβάλλουν την εξάλειψη των στερεότυπων και των κοινωνικών προκαταλήψεων» και είχε ταχθεί υπέρ της νομικής κατοχύρωσης της ομόφυλης συμβίωσης.

Ακόμη, αναφέρει η ΕΕΔΑ ότι ήδη από το 2004 με την απόφασή της «Διακρίσεις σε βάρος σεξουαλικών μειονοτήτων στην Ελλάδα και η επέκταση του πολιτικού γάμου σε ζευγάρια του ίδιου φύλου» είχε τονίσει την ανάγκη νομικής αναγνώρισης της ομόφυλης συμβίωσης «βάσει των αρχών του διεθνούς δικαίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αφορούν το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου και απαγορεύουν τις διακρίσεις ως προς την πλήρη απόλαυση όλων των δικαιωμάτων, πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτισμικών».

Και καταλήγει η επιστολή: «Με αφορμή δηλώσεις σας αναφορικά με τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, η οποία θα καταθέσει προτάσεις σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης ατόμων του ίδιου φύλου αλλά και δεδομένης παλαιότερης σχετικής πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ, την οποία και εσείς προσωπικά είχατε συνυπογράψει, σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην κατάρτιση σχεδίου νόμου που θα κατοχυρώνει νομικά την ομόφυλη συμβίωση».

Ήταν να μη γίνει η αρχή



Ακόμα και για τους ομοφυλόφιλους και τους τρανσέξουαλ δικαιολογείται ηθικά σε ορισμένες περιπτώσεις η χρήση προφυλακτικών ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του ιού του AIDS ανακοίνωσε το Βατικανό την Τρίτη, σε μια συνέχεια του θέματος που άνοιξε με τις δηλώσεις του Πάπα Βενέδικτου XIV.

Η διευκρίνιση δόθηκε επειδή αρχικά ο Ποντίφικας είχε κάνει λόγο για «εκδιδόμενους άνδρες», οι οποίοι θα έπρεπε να χρησιμοποιούν προφυλακτικό, επειδή, όμως, η Γερμανική, η Αγγλική και η Γαλλική έκδοση του βιβλίου του Πάπα με τίτλο «Light of the World: The Pope, the Church, and the Sign of the Times» χρησιμοποιούσε το αρσενικό γένος και η Ιταλική το θηλυκό.

Θεολόγοι, φιλελεύθεροι καθολικοί και ακτιβιστές που ασχολούνται με την καταπολέμηση του AIDS χαρακτηρίζουν έως και ιστορική την αλλαγή της στάσης της Εκκλησίας για το συγκεκριμένο θέμα.

Τι δήλωσε για το «Νησί»;



Για την επιτυχημένη σειρά το «Νησί», αλλά και για το «Just the 2 Of Us», μίλησε στην κάμερα του Star η Αντριάνα Μπάμπαλη.

«Το reality Just the 2 Of Us δεν το 'χω δει, γιατί τις Κυριακές δεν είμαι σπίτι», δήλωσε η Αντριάνα, ενώ εξήγησε γιατί δεν θα μπορούσε ποτέ να λάβει μέρος…

«Γενικά με την τηλεόραση δυσκολεύομαι. Όχι ότι μου φταίει σε κάτι, απλά δεν νιώθω άνετα. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, βέβαια».

Παρακολουθεί όμως άλλου είδους reality;

«Μ’ έχουν κουράσει. Δεν τα βλέπω, αλλά, αν κάποιους τους ευχαριστεί, είναι δικαίωμά τους».

Τέλος, αναφερόμενη στο «Νησί» είπε: «Είναι ωραίο, ωραία παραγωγή και χαιρόμαστε όλοι που έχει επιτυχία και τέτοια ανταπόκριση απ’ το κοινό».

Ήπιες αυξητικές τάσεις εμφανίζει το AIDS στη χώρα μας, σύμφωνα με τους επιστήμονες



Ήπιες αυξητικές τάσεις εμφανίζει το AIDS στη χώρα μας μετά τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε στα μέσα της τελευταίας δεκαετίας.

Εκτιμάται ότι σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν 10.450 καταγεγραμμένοι φορείς και 5.100 υπό θεραπεία.
Οι επιστήμονες μετά από πολλά χρόνια είδαν φέτος να γεννιούνται δύο παιδιά από οροθετικές μητέρες οι οποίες γνώριζαν ότι είναι φορείς του ιού και επισήμαναν την ανάγκη του προγεννητικού ελέγχου.
Αναφερόμενοι στην πορεία της επιδημίας, είπαν ότι η αίσθηση ότι το AIDS είναι χρόνια νόσος έχει συμβάλλει σημαντικά ώστε ο πληθυσμός να μην ενδιαφέρεται σημαντικά για τη νόσο αυτή

ana mpa

Η Disney δεν ήθελε τον… gay Captain Sparrow


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΒΕΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!

Η δήλωση ανήκει στον Johnny Depp και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Vanity Fair του Ιανουαρίου που θα κυκλοφορήσει την ...ερχόμενη εβδομάδα. Ο ηθοποιός απαντά στις ερωτήσεις της Patti Smith και μιλάει και για τους Πειρατές της Καραϊβικής αλλά και για τον Τουρίστα και για τα όσα τραβάει η Angelina Jolie από τους παπαράτσι. Μιλώντας για την πρώτη φορά που ο ηθοποιός εμφάνισε το πώς είχε στο μυαλό του τον Jack Sparrow στους ανθρώπους της Disney. «Κάποιος μάλιστα μου είπε εκείνη την ώρα μήπως είναι πολύ gay και βέβαια του είπα ότι όλοι οι χαρακτήρες μου είναι gay», ανέφερε ο Depp. Σχολιάζοντας και πάλι τη γνωριμία του με τη Jolie, ανέφερε ότι πριν τη δει από κοντά αναρωτιόταν εάν η ηθοποιός είχε χιούμορ κάτι που προς μεγάλη του χαρά ανακάλυψε όταν γνωρίστηκαν. «Η κακομοίρα τραβάει πολλά από τους παπαράτσι και η ίδια και ο Brad. Πολλές φορές αισθάνεσαι ότι αυτού του είδους η ζωή είναι γελοία, να βγαίνεις από το σπίτι και να βλέπεις τους παπαράτσι μπροστά σου», ανέφερε. Δεν παρέλειψε να την παρομοιάσει και με την Elizabeth Taylor, τονίζοντας ότι είχε την ευτυχία να γνωρίσει τη θρυλική ηθοποιό και πως την είχε λατρέψει.