Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Γεννήθηκε η κόρη της ομοφυλόφιλης υπουργού


  • 2



 Γεννήθηκε η κόρη της ομοφυλόφιλης υπουργού

Οταν μεγαλώσει θα μάθει για τον πραγματικό πατέρα της-δότη σπέρματος, αλλά το όνομά του δεν θα δημοσιοποιηθεί, ανακοίνωσε η ΥΠΟΙΚ της χώρας.

H υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας Πένι Γουόγκ και η σύντροφός της Σόφη Αλουίσε απέκτησαν το πρώτο τους παιδί. Η Σόφι Αλουίσε έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι στο νοσοκομείο Γυναικών της Αδελαΐδα.

Στο νεογέννητο δόθηκε το όνομα Αλεξάνδρα.

Η σύλληψη του παιδιού έγινε με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης IVF. Δότης του σπέρματος ήταν ένας φίλος της Αυστραλής υπουργού, η οποία δήλωσε πως η Αλεξάνδρα θα ενημερωθεί όταν ενηλικιωθεί για τον βιολογικό της πατέρα, αλλά το όνομά του δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Η γέννηση του παιδιού έγινε μετά την απόφαση του Εργατικού κόμματος να ταχθεί υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων των ομοφυλόφιλων, μιας απόφασης που προκαλεί αναταράξεις σε όλα τα κόμματα.

Το θέμα θα τεθεί στην αυστραλιανή βουλή το 21012 και οι Εργατικοί βουλευτές έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν "κατά συνείδηση". Αντιθέτως οι βουλευτές του Συνασπισμού Φιλελευθέρων-Εθνικών τάσσονται κατά της νομιμοποίησης των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Στο μεταξύ η αδελφή του υπουργού Εξωτερικών Κέβιν Ραντ, Λόρι Ραντ, ανακοίνωσε την παραίτησή της από το Εργατικό κόμμα επειδή διαφωνεί με τη νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλόφιλων. Την ίδια στιγμή ο αδελφός του συντηρητικού βουλευτή Μπομπ Κάτερ δήλωσε πως ο ίδιος είναι ομοφυλόφιλος. "Λεσβία και ευτυχισμένη" δήλωσε και η αδελφή του Άντριου Μπολτ, του συντηρητικού σχολιαστή που αγωνίζεται κατά της αναγνώρισης των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου