Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!


  • 1477



 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!

Ιστορίες της «ύπουλης» ασθένειας που σοκάρουν…

Συνήθως τα αδέρφια συναγωνίζονται το ένα το άλλο σε κάτι καλό. Ωστόσο, οι δύο κοπέλες που βλέπετε στη φωτογραφία παρακάτω αποφάσισαν να πάνε κόντρα μεταξύ τους σε κάτι που θα μπορούσε να τους στοιχίσει και την ίδια τη ζωή τους.

Οι δύο δίδυμες αδερφές αν και γιατροί στο επάγγελμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να γνωρίζουν πολύ καλά τους κινδύνους της νευρικής ανορεξίας, πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της εφηβείας τους αλλά και της ενηλικίωσης του μέσα σε κλινικές προσπαθώντας να νικήσουν τη μάστιγα.

 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!

Κι ακόμα και σήμερα ο εφιάλτης παραμένει. Τα σώματα τους είναι παιδικά και καχεκτικά και οι δίδυμες αδερφές θα πρέπει να νοσηλευτούν εκ νέου για μερικούς μήνες. Με τη διαφορά ότι τώρα δηλώνουν αποφασισμένες να νικήσουν.

Το μοντέλο που πέθανε από νευρική ανορεξία

Ο Jeremy Gillitzer εργαζόταν κάποτε ως μοντέλο και το γυμνασμένο του σώμα θα ζήλευε ο οποιοσδήποτε. Πολύ σύντομα όμως έγινε σκιά του εαυτού του δίνοντας μάχη με την ανορεξία και τη βουλιμία. Όταν πέθανε σε ηλικία 38 ετών το 2010, ζύγιζε μόλις 33 κιλά.

 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!



Η ανορεξική μητέρα που χωράει στα ρούχα της επτάχρονης κόρης της

Βλέποντας τες τη μία δίπλα στην άλλη θα μπορούσε κανείς να νομίσει ότι η Rebecca και η Maisy Jones είναι ακόμη και αδερφές. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια μητέρα και κόρη που μοιράζονται τα ίδια ρούχα. Η 26χρονη μητέρα πάσχει από νευρική ανορεξία τη μισή της ζωή και όχι μόνο χωράει στα ρούχα της 7χρονης κόρης της αλλά ζυγίζει και λιγότερο από εκείνη παρά το γεγονός ότι είναι ψηλότερη.

 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!

Περπατούσε δώδεκα ώρες την ημέρα για να χάσει βάρος

Η Lauren Bailey είχε φτάσει να ζυγίζει όσο ένα πεντάχρονο περπατώντας ακόμη και δώδεκα ώρες την ημέρα για να χάσει βάρος. Η 26χρονη που έπαιρνε τους δρόμους από τις έξι το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα πέρασε 18 μήνες σε νοσοκομείο μέχρι να καταφέρει να ξεπεράσει την ασθένεια. Έπειτα από μάχη που έδωσε για δέκα συνεχόμενα χρόνια η Lauren έχει επανέλθει στα φυσιολογικά της κιλά.

 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!

Η μητέρα που έκανε την κόρη της να νικήσει την ανορεξία χάνοντας η ίδια 18 κιλά

Η Dolly Jenkinson είναι η μητέρα ενός ανορεξικού κοριτσιού. Δεν θυμάται πότε ακριβώς η 17χρονη κόρη της εμφάνισε τη διατροφική διαταραχή που παραλίγο να την σκοτώσει. Αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η 44χρονη Dolly από το Essex της Βρετανίας αποφάσισε να είναι δίπλα στην κόρη της και να παίξει το παιχνίδι της χάνοντας και η ίδια 18 κιλά. Το αποτέλεσμα ήταν η κόρη να αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβαινε και να πάρει αρκετά κιλά αν και έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της.

 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!

Το ανορεξικό μοντέλο που φωτογραφήθηκε γυμνό για διαφημιστική εκστρατεία κατά της ανορεξίας

Πολλοί θα θυμάστε την Isabelle Caro, το γενναίο μοντέλο που φωτογραφήθηκε γυμνό σε μια διαφημιστική καμπάνια κατά της νευρικής ανορεξίας που σόκαρε και που απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες. Η Isabelle έχασε τη μάχη τον Νοέμβριο του 2010 σε ηλικία 28 ετών από οξεία αναπνευστικά προβλήματα.

 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!

Η Caro υπέφερε από νευρική ανορεξία από την ηλικία των 13 ετών. Το 2007, είχε μιλήσει σε συνέντευξη της στο CBS για τους λόγους που την έκαναν να ποζάρει.

«Αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα χρόνια που υπέφερα για καλό σκοπό τότε όλο αυτό δεν θα είναι ανούσιο. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η φωτογραφία σοκάρει και θέλω να σοκάρει. Είναι μια προειδοποίηση ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ασθένεια».

Η γυναίκα που νίκησε την ανορεξία για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της να γίνει μητέρα

Με την ανορεξία πάλευε και η Hayley Wilde η οποία έφτασε σε σημείο να έχει τόσο σκελετωμένο σώμα που οι γιατροί της έδιναν μόλις μια εβδομάδα ζωής.

Δίνοντας μάχη με την ασθένεια για οκτώ χρόνια από την ηλικία των 11, είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές και έφτασε να είναι διασωληνωμένη για μήνες στο νοσοκομείο. Είχε χάσει σχεδόν όλα της τα μαλλιά και η περίοδος της είχε διακοπεί για τέσσερα χρόνια. Έχοντας όμως στο πλευρό της τους γονείς της και το σύντροφο της κατάφερε να βγει νικήτρια και να γεννήσει ένα υγιέστατο αγοράκι.

 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!

Οι αδερφές μοντέλα από την Ουρουγουάη πέθαναν με διαφορά έξι μηνών

Αίσθηση είχε προκαλέσει στον κόσμο της μόδας ο θάνατος δύο αδερφών, της Eliana και της Luisel από την Ουρουγουάη, που πέθαναν με διαφορά έξι μηνών μεταξύ τους. Η Luisel πέθανε αφού κατέβηκε από την πασαρέλα σε επίδειξη μόδας στο Μοντεβιδέο στο φινάλε της οποίας επρόκειτο να εμφανιστεί με την αδερφή της αλλά δεν πρόλαβε. Έξι μήνες μετά η αδερφή της Eliana βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της. Οι ιατροδικαστές ανακοίνωσαν ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή.

 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!

Νίκησε την ανορεξία για να χωρέσει στο νυφικό που της αγόρασε ο αρραβωνιαστικός της

Η κάποτε ανορεξική Kate Puncher ξεπέρασε την ασθένεια με αφορμή το δύο νούμερα μεγαλύτερο νυφικό που της αγόρασε ο αρραβωνιαστικός της. Προκειμένου να χωρέσει σε αυτό, άρχισε να τρώει τρία γεύματα την ημέρα για να πάτει τελικά 30 κιλά.

 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!

Η Κate είχε αρρωστήσει όταν ο προηγούμενος σύντροφος της την απείλησε ότι θα την χώριζε αν έπαιρνε κιλά. Οι γιατροί της είχαν πει ότι η ζημιά στο σώμα της ήταν τόσο μεγάλη που δεν θα μπορούσε να αποκτήσει ποτέ παιδιά. Κι όμως… η Kate και ο σύζυγος της που παντρεύτηκαν το 2009 στην Κούβα απέκτησαν μια υγιέστατη κόρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου