Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ιταλός επίσκοπος κατά της μετάληψης και της κηδείας


Ο Επίσκοπος της ιταλικής πόλης Tursi, Francesco Nolè, δήλωσε σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα pontifex.roma.it ότι θα πρέπει να απαγορευτεί στους «μη-κανονικούς», όπως είναι οι εγκληματίες και οι ομοφυλόφιλοι, να μεταλαμβάνουν ή να τους γίνεται κηδεία. Αυτό, όπως ανέφερε, δεν έχει να κάνει με θέματα διακρίσεων αλλά είναι η «υγιής θεραπευτική αγωγή» που μπορεί να εφαρμόσει ο κόσμος που βρίσκεται κοντά στον «αμαρτωλό»: «Μπορεί η συμπεριφορά μας να φαίνεται άτεγκτη, αλλά οδηγεί μακροπρόθεσμα στην εξυγίανση και στον ευαγγελισμό».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι: «Οφείλουμε να δείχνουμε κουράγιο και διακριτικότητα και να ενημερώνουμε το ίδιο το άτομο ότι δεν έχει δικαίωμα στην Θεία Μετάληψη ή την οικογένεια του, σε περίπτωση που έχει αποβιώσει, ότι είναι αδύνατον να του γίνει κηδεία. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για την σωτηρία της ψυχής του».

Βέβαια, οι δηλώσεις αυτές έγιναν μερικές μέρες αφότου δημοσιοποιήθηκε ότι δύο μέλη του Βατικανού συμμετείχαν σε κύκλωμα πορνείας και δεν γίνεται η παραμικρή μνεία σε τρανσέξουαλ και λεσβίες (να υποθέσουμε ότι δεν περιλαμβάνονται στις απαγορεύσεις;)

Στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρονται και οι δηλώσεις του υπεύθυνου της χορωδίας του Παρεκκλησίου της Σιστίνας, Domenico Bartolucci, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες για το παραπάνω σκάνδαλο στην «έλλειψη πειθαρχίας»: «Το πάθος και η ευσπλαχνία, που δείχνει η Εκκλησία, την αναγκάζει σε υποχωρήσεις. Χρησιμοποιεί για τα ζευγάρια του ίδιου φύλου, ή για τον κόσμο που έχει πάρει διαζύγιο και έχει ξαναπαντρευτεί τον όρο «μη-κανονικοί/ές» αντί για τον όρο «δημόσιοι/ες αμαρτωλοί/ές», με αποτέλεσμα η έννοια της αμαρτίας να πηγαίνει στον κάλαθο των αχρήστων».

«Τίποτα δεν μου προκαλεί κατάπληξη πλέον. Η ομοφυλοφιλία – που θεωρείται αρρώστια – έχει γίνει κάτι το συνηθισμένο. Ξεφυτρώνουν σαν δηλητηριώδη μανιτάρια και αντί να αισθάνονται αιδώ τείνουν να πανηγυρίζουν για αυτήν την μάστιγα και η ίδια η Εκκλησία αμβλύνει σημαντικά την σοβαρότητα τέτοιων αμαρτημάτων. Η ομοφυλοφιλία, αυτό καθ’ αυτό, παύει να θεωρείται αμάρτημα και οι αμαρτωλοί παραμένουν ατιμώρητοι. Και συμβαίνει αυτό όταν οι απεχθείς πράξεις γίνονται καθημερινή πρακτική. Αυτό κι αν δεν είναι ελεεινό και τρισάθλιο!»

Πηγή: http://news.pinkpaper.com/NewsStory.aspx?id=2601

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου