Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Ισπανόφωνος ομοφυλόφιλος πρόεδρος της βουλής της Καλιφόρνια

Ο 41χρονος Τζον Πέρεζ ο οποίος έχει δηλώσει δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος, θα αναλάβει καθήκοντα πρόεδρου της βουλής της Καλιφόρνιας, από τον επόμενο Ιανουάριο.

Η ανάδειξη του νέου βουλευτή στη θέση του προέδρου της Πολιτειακής Συνέλευσης της Καλιφόρνιας, τον καθιστά έναν από τους ομοφυλόφιλους πολιτικούς που έχουν αναλάβει πολύ σημαντικά ανώτατα αξιώματα και στελέχη της κοινότητας των ομοφυλοφίλων, περιέγραψαν την κίνηση ως μία ιστορική στιγμή για τις ΗΠΑ.

"Νομίζω ότι αυτό λέει περισσότερα για την Καλιφόρνια παρά για μένα, σημαίνει ότι η Καλιφόρνια είναι ένα μέρος που ο καθένας μπορεί να έχει μία θέση στο τραπέζι", είπε ο Πέρεζ, πρώην στέλεχος των εργατικών συνδικάτων.

"Είναι ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος έγχρωμος που εκλέγεται στη βουλή", είπε στέλεχος της οργάνωσης "Ισότητα Καλιφόρνια", ο οποίος προσέθεσε ότι το να έχει έναν ισπανόφωνο ανοιχτά ομοφυλόφιλο που ηγείται του μεγαλύτερου νομοθετικού Σώματος, που εκπροσωπεί τους περισσότερους ανθρώπους στην χώρα, πρόκειται από μόνο του να έχει μία σημαντική επίδραση στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων".

Πηγή: www.enet.gr
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου