Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Πώς αυξάνουν το ΠΑΧΟΣ του ΠΕΟΥΣ;;; ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!


Πώς αυξάνουν το ΠΑΧΟΣ του ΠΕΟΥΣ;;; ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!
Και φυσικά δεν είναι μόνο ότι διαβάσατε στον τίτλο. Σήμερα τα βλαστικά κύτταρα χρησιμοποιούνται από τους χειρουργούς ουρολόγους σε διάφορες παθήσεις της ουρολογίας και της ανδρολογίας, και όχι μόνο στη φαλλοπλαστική. Στο επιστημονικό κείμενο που θα διαβάσετε θα ενημερωθείτε πλήρως σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται βλαστικά κύτταρα και για ποιες παθήσεις του ουροποιητικού.

Τα μεσεγχυματικά βλαστικά κύτταρα (MSCs), και ειδικότερα αυτά που προέρχονται από το λιπώδη ιστό (ADSC), είναι ένας πολλά υποσχόμενος τύπος κυττάρων, για κλινικές εφαρμογές, λόγω της ευκολίας απομόνωσης τους από μια άφθονη πηγή ιστού στον οργανισμό.
Με τη βοήθεια βιοσυνθετικών υλικών που αποτελούν το ¨ ικρίωμα¨ ( τη σκαλωσιά), και αυξητικών παραγόντων, αποτελούν ως στρωματικά κύτταρα, το ιδανικό υπόστρωμα για ανάπτυξη ,είτε των παρακείμενων κυττάρων του ιστού ¨στόχου ¨,(αυτόλογων κυττάρων), είτε επιθηλιακών κυττάρων παραπλήσιων ιδιοτήτων, με τα οποία έχουμε εμπλουτίσει το ικρίωμα (scaffold).
Ειδικότερα στην ουρολογία και ανδρολογία, η χρήση των εμπλουτισμένων με ADSC (μεσεγχυματικά βλαστικά κύτταρα από λιπώδη ιστό), κυττάρων δοκιμάζεται στην νόσο Peyronie, στα στενώματα ουρήθρας,στις ταινίες ακράτειας ούρων, και στην αυξητική φαλλοπλαστική.
Για τη νόσο Peyronie, δοκιμάζονται επίπεδα scaffolds με στρωματικά κύτταρα ADSC, με ή χωρίς εμπλουτισμό με κύτταρα της περιτονίας των σηραγγωδών σωμάτων, και με πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τη χρήση των μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενων αλλογενών μοσχευμάτων,όπως το βόειο περικάρδιο, ουρητήρας χοίρου κ.λ.π.
Στην αποκατάσταση στενωμάτων και ελειμμάτων ουρήθρας, δοκιμάζονται επίπεδα ή σωληνοποιημένα ικριώματα (scaffolds), με υπόστρωμα ADSC, με ή χωρίς εμπλουτισμό με επιθηλιακά κύτταρα από κυστικό βλεννογόνο,ουρήθρα, ή βλεννογόνο στόματος.
Την πλέον δοκιμασμένη χρήση των ικριωμάτων (scaffolds), στην ανδρολογία (πάνω από 5ετία), αποτελεί η αυξητική φαλλοπλαστική με τη μέθοδο " Sava Perovic", στην οποία χρησιμοποιούνται κυλινδρικά scaffolds με υπόστρωμα ADSC κυττάρων ή εναλλακτικά πλασματοκυττάρων, εμπλουτισμένων με αυξητικούς παράγοντες , με ή χωρίς καλλιέργεια κυττάρων από το δαρτό χιτώνα του πέους του ίδιου ασθενούς. Τα ικριώματα τοποθετούνται κάτω από το δέρμα του πέους αυξάνοντας τη διάμετρό του (πάχος).
Η αλματώδης ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας και της μηχανικής ιστών μας γεμίζει αισιοδοξία στην προσπάθεια αποκατάστασης παθήσεων που παλαιότερα ταλαιπωρούσαν επί χρόνια τους ασθενείς και τους υπέβαλλαν σε πολλαπλές επεμβάσεις.
http://www.iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου