Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Γιατί σου λέει ψέματα;


Η ειλικρίνεια είναι ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά μιας επιτυχήμενης σχέσης. Η ειλικρίνεια, και από τις δύο πλευρές, βοηθά στην δημιουργία εμπιστοσύνης στο ζευγάρι και στη βελτίωση της σχέσης. Τα ψέματα μπορεί να προκαλέσουν αρνητικά συναισθήματα και κακή επικοινωνία. Το πιο σημαντικό ερώτημα δεν είναι "αν ο σύντροφός σας σας λέει ψέματα; " αλλά "γιατί λέει ψέματα;" Αν νομίζετε ότι ο σύντροφός σας σας λέει ψέματα, θα πρέπει πρώτα να προσπαθήσετε να τον καταλάβετε. Υπάρχουν πέντε βασικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι λένε ψέματα στις σχέσεις τους.

1.Πολλοί πιστεύουν πως με αυτόν τον τροπο θα αποφύγουν προβλήματα
Αν κρίνετε το σύντροφό σας συνεχώς για τις πράξεις του, τότε εκείνος για να αποφύγει διενέξεις και προβλήματα μπορεί να πει ψέματα. Μπορεί να φοβάται ότι θα του προκαλέσετε προβλήματα, αν σας πει την αλήθεια. Θα πρέπει να είστε υποστηρικτική με τον συντρόφο σας. Αυτός ο τύπος "ψεύτη" είναι εν μέρει δικό σας λάθος και όχι του συντρόφου σας. Θα πρέπει να κάνετε μια προσπάθεια για να σας εμπιστευτεί ξανά και με το χρόνο θα σταματήσει να λέει ψέματα.

2. Δε θέλουν να σας πληγώσουν
Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν λένε την αλήθεια, επειδή φοβούνται ότι θα πληγώσουν κάποιον. Με αυτό τον τρόπο ο σύντροφός σας ίσως προσπαθεί να σας προστατέψει. Σας λέει ψέματα για το καλό σας, για να μην σας πληγώσει επειδή σας αγαπάει πολύ. Αυτή είναι η δικαιολογία του. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να δείξετε στο σύντροφό σας ότι είστε αρκετά δυνατή για να αντιμετωπίσετε ό, τι έχει να σας πει. Όταν μιλάτε μαζί προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα συναισθήματά σας, προσπαθήστε να μη φαίνεστε πολύ αδύναμες για να τον βοηθήσετε να εκφραστεί.

3. Σας λέει ψέματα για να γίνει αποδεκτός
Ο σύντροφος σας μπορεί να αισθάνεται ότι αν σας πει την αλήθεια, δεν θα σας αρέσει ή δεν θα τον δεχτείτε γι' αυτό που είναι. Τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να μεγαλοποιούν την επιτυχία τους ή να κρύβουν πράγματα, όπως τις αποτυχίες από το παρελθόν τους. Εάν ο σύντροφός σας δεν είναι έτοιμος να μοιραστεί το παρελθόν του μαζί σας, τότε θα πρέπει να του δώσετε χρόνο με τον καιρό θα ανοιχτεί και θα μπορεί να μοιραστεί πράγματα μαζί σας.

4. Ντρέπεται για τα συναισθήματά του
Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να μιλάνε για τα συναισθήματά τους. Για αυτούς είναι πιο εύκολο να πουν ψέματα αντί να εκφράσουν τα αληθινά τους συναισθήματά. Θεωρούν ότι αν μοιραστούν τα συναισθήματά τους, θα πληγωθούν. Θα πρέπει να περιμένετε και να αφήσετε τη σχέση σας μαζί τους να δυναμώσει.

5. Είναι παθολογικός ψεύτης
Λένε ψέματα γιατί είναι η συνήθεια τους. Μερικές φορές, τα ψέματα μπορεί να είναι μικρά και ασήμαντα άλλες φορές όμως διηγούνται υπερβολικές ιστορίες, λένε ψέματα για πολύ σοβαρά ζητήματα. Η σχέση με έναν παθολογικό ψεύτη είναι δύσκολη. Θα πρέπει να αυξήσετε την αυτοεκτίμησή τους και να τους κάνετε να αισθάνονται ασφαλείς. Τα άτομα αυτά χρειάζονται συνεχή επιβεβαίωση της αγάπης σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου