Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Βρετανοί ομοφυλόφιλοι -ξανά-παντρεύτηκαν στην Κρήτη!


Η πρώτη -αν και άτυπη νομικά- γαμήλια τελετή

Η πρώτη -αν και άτυπη νομικά- γαμήλια τελετή ανάμεσα σε ζευγάρι ομοφυλοφίλων στην Κρήτη, έγινε το απόγευμα της Παρασκευης σε ξενοδοχείο στο Μάλεμε Χανίων...

Όπως αναφέρει το flashnews.gr δύο Βρετανοί, 38 και 44 ετών, οι οποίοι είχαν παντευτεί με πολιτικό γάμο στο Μάνσεστερ πριν απο τρείς μήνες, επανέλαβαν την γαμήλια τελετή στα Χανιά με αφορμή και την δεξίωση που έκαναν για συγγενείς και φίλους.

Το ζευγάρι έφτασε στον χώρο του ξενοδοχείου με αυτοκίνητο διακοσμημένο, άκουσε τις ευχές από τους γονείς, που διάβασαν το κείμενο που αφορά τους πολιτικούς γάμους, αντάλλαξαν δακτυλίδια με τους κουμπάρους και στη συνέχεια υπέγραψαν το χαρτί του γάμου.

Μετά τις γαμήλιες φωτογραφίες στην παραλία του Μάλεμε ακολούθησε δεξίωση με αγγλική και κρητική μουσική, ενώ στους καλεσμένους προσφέρθηκαν παραδοσιακά πιάτα όπως καλιτσούνια, ντολμαδάκια, ποικιλία κρεατικών κ.ά.

Οι δύο άντρες, ο 44χρονος Ίαν και ο 38χρονος Πωλ, διατηρούσαν σχέση εδώ και 10 χρόνια και τα τελευταία καλοκαίρια έρχονταν διαρκώς στην Κρήτη.

"Τα παιδιά ήθελαν να κάνουν τον γάμο τους στην Κρήτη αλλά επειδή το θέμα με τους γάμους ομοφυλοφίλων δεν έχει ξεκαθαρίσει, έκαναν την τελετή στο Μάντσεστερ, την επανέλαβαν στην Κρήτη και ακολούθησε πάρτι" ανάφερε ο κ. Μάρτιν Σόοζ πατέρας του Πωλ.

Ο ίδιος επισήμανε πως "είμαστε ενθουσιασμένοι από το ξενοδοχείο και τους ανθρώπους του που είναι σαν δεύτερη οικογένεια για τα παιδιά που έρχονται συνέχεια εδώ".

Η μητέρα του Πωλ, Μάργκαρετ Σόοζ, επισήμανε από την πλευρά της πως "οι γάμοι μεταξύ gay ζευγαριών αποτελούν μια πραγματικότητα που πρέπει να την αποδεχθούμε. Είμαι σίγουρη ότι αν μπορούσαν να γίνονταν κανονικά γάμοι σε όλα τα Δημαρχεία της χώρας πάρα πολλά gay ζευγάρια θα επέλεγαν την Ελλάδα για τους γάμους τους και αυτό θα βοηθούσε πολύ τον τουρισμό σας".

Στην τελετή και στην δεξίωση παρευρέθησαν και άλλοι τουρίστες που διεμένουν αυτή την περίοδο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου