Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Tρανσέξουαλ τενίστρια


H Αντρεα Παρέδες είναι μία τενίστρια από τη Χιλή. Λείπει μία λέξη για να γίνει η πληροφορία… ενδιαφέρουσα. Η Αντρεα Παρέδες είναι μία τρανσέξουαλ τενίστρια από τη Χιλή!

Η 37χρονη έγινε η δεύτερη τρανσέξουαλ στην ιστορία του τένις που συμμετείχε σε διεθνές τουρνουά. Εξασφάλισε κάρτα ελεύθερης συμμετοχής στο τουρνουά της σειράς Futures στο Μπουένος Αϊρες.

Ομως η συμμετοχή της διήρκεσε μόλις 31 λεπτά, καθώς τόσο χρόνο χρειάστηκε η Σκωτσέζα αντίπαλος της, Νίκολα Σλέιτερ για να νικήσει με 6-0, 6-0 σε μία από τις… γρηγορότερες νίκες στην ιστορία του σπορ.

Η 24χρονη Σλέιτερ που προπονείται υπό τις οδηγίες της μητέρας του Αντι Μάρεϊ, Τζούντι αρχικά σοκαρίστηκε όταν πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο να αντιμετωπίσει μία αντίπαλο που στο παρελθόν υπήρξε άντρας!

Ηταν η πρώτη που μίλησε για την Παρέδες λέγοντας «με πληροφόρησε ότιπαίζει στην Αργεντινή γιατί εδώ την αποδέχονται. Το σώμα της είναιαρκετά μυώδες, όμως νομίζω ότι υποτίμησε τη δύναμη στο γυναικείο τένις.Προπονείται σκληρά από το 2004, αλλά δεν ήταν έτοιμη για το σερβίς μου».

Το τουρνουά τελείωσε νωρίς για την Παρέδες, αλλά ο κόσμος ήταν διψασμένος για να μάθει την ιστορία της.
Τον Απρίλιο του 1971 η οικογένεια Παρέδες καλωσόρισε στον κόσμο τον Ερνέστο.

Ο πατέρας του τον σύστησε στον κόσμο του τένις και ο μικρός Ερνέστο πουένιωθε διαφορετικός, ονειρευόταν να γίνει σαν τον (θρυλικό τενίστα)Γκιγιέρμο Βίλας όταν θα μεγάλωνε.

Συνειδητοποίησε ότι ήταν ένα κορίτσι παγιδευμένο στο σώμα ενός αγοριούκαι το 2000 με τη στήριξη της οικογένειας του, προχώρησε σε επέμβασηαλλαγής φύλου. Συνέχισε να εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος καιαργότερα απέκτησε τη δική της εταιρεία.

Το 2004 ζήτησε από την ομοσπονδία της Χιλής να τη βοηθήσει να λάβειμέρος σε τουρνουά και εισέπραξε αρνητική απάντηση. Ζήτησε τη συνδρομήτης παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις (ITF) και αφού τον περασμένο Νοέμβριοπέρασε με επιτυχία τα απαραίτητα τεστ, της επετράπη να αγωνιστεί.

Οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι δωροδόκησε για να εξασφαλίσει μία θέσηστο κυρίως ταμπλό του αργεντίνικου τουρνουά. Λίγη σημασία έχει.

Τα όνειρα της δεν σταματούν εδώ «Θέλω να κερδίσω ένα τουρνουά και ναφτάσω στην πρώτη 50άδα της παγκόσμιας κατάταξης. Δεν βιάζομαι,βρίσκομαι στην αρχή της καριέρας μου», υπογράμμισε η Παρέδες.

Η ηλικία της δεν την απασχολεί αφού «είμαι 37, βιολογικά αισθάνομαι 27.Δούλεψα πολύ και αθόρυβα τα δύο τελευταία χρόνια». Αργότερα… ξέφυγε καιεπισήμανε ότι «μου λένε ότι μοιάζω με τον Τσίνο Ρίος, γιατί είμαιαριστερόχειρας και τα χτυπήματα μου είναι φλατ δίχως μεγάληπεριστροφή».

Ο Χιλιανός Μαρσέλο Ρίος επονομαζόμενος και Τσίνο δηλαδή Κινέζος«γκρέμισε» τον Πιτ Σάμπρας από την κορυφή του παγκοσμίου τένις το 1998,αλλά ο εκκεντρικός του χαρακτήρας τον οδήγησε σε πρόωρη συνταξιοδότησηστα 27 του χρόνια. Οσο αισθάνεται ότι είναι και η Παρέδες.

Η Αμερικανίδα Ρενέ Ρίτσαρντς έγινε η πρώτη τρανσέξουαλ τενίστρια πουσυμμετείχε σε τουρνουά και μάλιστα γκραν σλαμ το 1977 στο αμερικάνικοόπεν (στο Φόρεστ Χιλς).

Αργότερα έγινε προπονήτρια της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και είδε τη ζωή τηςνα μεταφέρεται στην τηλεόραση με πρωταγωνίστρια τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Πάντως το διασημότερο παράδειγμα είναι ο Καναδός Μάικλ Νταφ πουεγκατέλειψε μία καριέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας για ναξαναρχίσει τη ζωή του ως Μισέλ Αν Νταφ.

ΠΗΓΗ: http://www.sport24.gr/html/ent/361/ent.293361.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου