Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Σπουδές για την ομοφυλοφιλία!


Το ονομαστό Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ καθιερώνει έδρα ομοφυλοφιλικών σπουδών, με σκοπό την εντρύφηση στις ιδιαιτερότητες και τη βαθύτερη μελέτη της συμπεριφοράς των γκέι, λεσβιών, αμφιφυλόφιλων και πάσης φύσεως ατόμων με ιδιόμορφη σεξουαλική συμπεριφορά. Η στροφή ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος με παγκόσμια ακτινοβολία προς τις ονομαζόμενες «αλλόκοτες σπουδές» προκάλεσε ρίγη συγκινήσεων στις ομοφυλοφιλικές οργανώσεις. Ήταν κάτι που περίμεναν από καιρό..

Η καινοτομία αυτή αποτελεί κρίσιμη καμπή στην ιστορία του πανεπιστημίου. Όπως δήλωσε ο καθηγητής Φιλοσοφίας Γουόρεν Γκόλντφαρμπ, εκ των ιδρυτών του Συνδέσμου Γκέι και Λεσβιών του Χάρβαρντ, «επί 25 χρόνια βρισκόμαστε σε αντιδικία με το πανεπιστήμιο, διεκδικώντας την αναγνώριση των δικαιωμάτων των λεσβιών και των γκέι. Η θέσπιση της έδρας είναι μια νέα αρχή».

Προκειμένου να στηρίξουν την έδρα, τα 4.600 μέλη του Συνδέσμου δώρισαν 1,5 εκατομμύριο δολάρια και ανέλαβαν να καλύπτουν τα έξοδα ενός επισκέπτη καθηγητή αναγνωρισμένης αξίας. Η έδρα φέρει το όνομα του Φ.Ο. Μάτιεσεν, μεγάλου φιλολόγου που δίδαξε στο Χάρβαρντ, έχοντας ξεκινήσει από την Οξφόρδη. Στη δεκαετία του 1920, μετά τον διάπλου του Ατλαντικού, γνώρισε τον Αμερικανό ζωγράφο Ράσελ Τσένι. Ο φλογερός έρωτάς τους αποτελούσε κοινό μυστικό στη Βοστώνη, όπου έζησαν μαζί επί 23 χρόνια.



Πηγή : http://www.sigmalive.com/simerini/world/epikairotita/160525

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου