Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Δ. Παπαϊωάνου: “Το gay δεν είναι ιδιότητα, προτέρημα ή παράσημο!”



Ο γνωστός καλλιτέχνης μιλά για το έργο του, την ομοφυλοφιλία και τον Καβάφη...
Μια μοναδική συνέντευξη που θα συζητηθεί πολύ, έδωσε ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους των τεχνών... στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου. Ο γνωστός καλλιτέχνης μίλησε για το έργο του, την ομοφυλοφιλία και τον Καβάφη.


Ο Δημήτρης Παπαϊωάνου είχε δηλώσει από την αρχή απερίφραστα ότι είναι ανοιχτός στην ομοφυλοφιλία, χωρίς να φοβάται μήπως χάσει τη θέση του από την ελληνική showbiz. “Εγώ το έσκασα από το σπίτι μου στα 18, για να μην χρειαστεί ποτέ να κρυφτώ. Είμαι από τους τυχερούς γιατί ο τομέας μου είναι η τέχνη και όπως όλοι γνωρίζουμε, στην τέχνη υπάρχουν άνθρωποι ανοιχτοί σ' αυτό. Αυτό που ήταν δύσκολο ήταν να χαρακτηριστώ ως gay καλλιτέχνης”, ανέφερε σε συνέντευξή του στο “People”.

Παράλληλα, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι για πολλούς το γεγονός πως ήταν ανοιχτός με την ομοφυλοφιλία τους οδηγούσε στο να κατηγοριοποιούν τη δουλειά του. “Δεν το ήθελα αυτό, αλλά δεν ήθελα και να παίζω κρυφτούλι, ειδικά μετά τη διασημότητα που ξέσπασε πάνω μου”, σημείωσε.

Ακόμη, μιλώντας για το πως έχει εξελιχθεί η έννοια του gay και πως την εκλαμβάνουν πια στη χώρα μας, ο γνωστός καλλιτέχνης είπε το εξής: “Το gay δεν είναι ιδιότητα, προτέρημα ή παράσημο. Το gay είναι η ερωτική σου επιλογή. Δεν σημαίνει κάτι αξιόλογο για τον άνθρωπο. Είναι δυνατόν να είναι μέτρο αξιολόγησης το τι κάνεις στο κρεβάτι σου; Εμείς δεν αγωνιζόμαστε για να αναγνωριστεί το gay ως προτέρημα, αλλά για να μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, από τη στιγμή που δεν ενοχλεί τον άλλον.”


Διάβασε περισσότερα στο "People" που κυκλοφορεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου