Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

«Ελεύθερα, καταθλιπτικοί ή gay»


Η αυτοκτονία του Ρόμπερτ Ένκε επειδή έπασχε από κατάθλιψη επανέφερε στην επικαιρότητα τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Με το μοιραίο να έχει ήδη συμβεί, αυτό που θέλουν πλέον οι αρμόδιοι είναι να...



...αποτρέψουν το ενδεχόμενο να γίνει ξανά κάτι τέτοιο και ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τέο Σβάντσιγκερ, τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές που είναι καταθλιπτικοί ή gay δε θα πρέπει να νιώθουν καμία πίεση πλέον.


«Οπως είπε η Τερέζα Ένκε, ο Ρόμπερτ ένιωθε έντονη πίεση επειδή υπέφερε από κατάθλιψη και φοβόταν ότι αν γίνει γνωστό αυτό, ο κόσμος θα το εκλάβει ως αδυναμία. Φοβόταν τόσο πολύ, που πίστευε ότι θα εξαφανιζόταν από το ποδόσφαιρο, το οποίο αγαπούσε πολύ. Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι θα πρέπει να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές πλέον ότι δε θα πρέπει να φοβούνται. Δε θα πρέπει να υπάρχουν ταμπού για όσους έχουν ψυχολογικά προβλήματα, ή για όσους είναι ομοφυλόφιλοι. Κι αυτοί νιώθουν αυτή την πίεση και δε θα πρέπει. Το μόνο που θα πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι είναι ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια», τόνισε ο Σβάντσιγκερ.

http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου