Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η Σερβία δεν είναι φιλόξενη για τους ομοφυλόφιλους


Με αφορμή την πραγματοποίηση Παρέλασης Υπερηφάνειας ομοφυλόφιλων (Gay Pride Parade) στις 28 Σεπτεμβρίου στο Βελιγράδι, ο πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι δεν μπορεί...να αποδεχθεί την ομοφυλοφιλία ως κάτι κανονικό και φυσικό και κάλεσε τη μειοψηφία να μην προσβάλει τα αισθήματα της πλειοψηφίας.

«Τον περασμένο χρόνο οργάνωσαν μία έκθεση στην οποία παρουσίασαν τον Ιησού Χριστό ως ομοφυλόφιλο. Και αναμένουν κάποιοι τώρα να τους υποδεχθούν με χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς;» αναρωτήθηκε κ.Ντάτσιτς, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στη διάρκεια χθεσινής επίσκεψης στο αεροδρόμιο της πόλης Νις.

Ακόμη, δεν έχει βγει απόφαση απαγόρευσης της παρέλασης αλλά η κυβέρνηση της Σερβίας τάσσεται σαφώς αρνητικά στην πραγματοποίησή της, παρά τις συνεχείς οχλήσεις από την ΕΕ και διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Γνωρίζω ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα να εκφράζεται η διαφορετικότητα, αλλά δικαίωμά μου είναι μην πάω. Πρέπει να γίνω γκέι για να είμαι φιλοευρωπαίος;» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό B92.

Και εξέφρασε την ενόχλησή του για τις πιέσεις που ασκεί η ΕΕ προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παρέλαση στο Βελιγράδι.

Πριν από τρία χρόνια, στην ίδια εκδήλωση, προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια. Αντιδρούν εξτρεμιστικές ομάδες, σύνδεσμοι φιλάθλων ποδοσφαιρικών ομάδων και η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Αλλά δεν μπορείτε να λέτε ότι είναι φυσιολογικό, όταν δεν είναι φυσικό. Και δεν μπορεί να λέει κάποιος ότι αυτό είναι πρότυπο για να εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας» είπε μεταξύ άλλων ο Σέρβος πρωθυπουργός.
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου