Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Διάσημοι που χτυπήθηκαν από το AIDS


Αρκετοί είναι οι διάσημοι, που χτυπήθηκαν από τον ιό του AIDS, και δεν κατάφεραν να τον πολεμήσουν. Ο τραγουδιστής των QUEEN, Freddie Mercury, oι Αμερικανοί ηθοποιοί, Anthony Perkins και Rock Hudson... ο διάσημος χορευτής, Rudolf Nureyev, ο γνωστός δημοσιογράφος του ABC, Max Robinson, o κιθαρίστας και μουσικός, Thomas Richard, ο βραβευμένος Αμερικανός ποιητής, James Ingram Merill, ο ιδιοκτήτης της γνωστής disco STUDIO 54, Steve Rubell, ενώ στην Ελλάδα, ο πρώτος θάνατος που συγκλόνισε ήταν του γνωστού σχεδιαστή Billy Bo στη δεκαετία του 80.

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ AIDS
ΓΚΡΕΓΚ ΛΟΥΓΚΑΝΙΣ
Το 1988 έμαθε για πρώτη φορά ότι ήταν φορέας του AIDS. Ήθελε να κλειστεί μέσα στο σπίτι του και περίμενε το θάνατο. Ο πέντε φορές ολυμπιονίκης, Γκρεγκ Λουγκάνις, ο καλύτερος αθλητής καταδύσεων όλων των εποχών, 23 χρόνια μετά, στα 51 του χρόνια είναι ακόμη ζωντανός, νιώθει υγιής και ζει με το σύντροφό του στο Μαλιμπού .

ΜΑΤΖΙΚ ΤΖΟΝΣΟΝ
΄΄Προσβλήθηκα , αλλά δεν είμαι άρρωστος. Θα συνεχίσω κανονικά τη ζωή μου , σαν ένας κανονικός άνθρωπος΄΄. Αυτές ήταν οι πρώτες του κουβέντες, που είπε ο 32χρονος, τότε παίκτης του μπάσκετ, Μάτζικ Τζόνσον, στη συνέντευξη τύπου, που είχε οργανώσει στο Ίνγκλουντ της Καλιφόρνια, στο σπίτι των Λος Άντζελες Λέικερς. 20 χρόνια πέρασαν από τότε, που ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας έμαθε ότι είναι φορέας του AIDS. ΄΄ Ακόμη και σε μένα, το Μάτζικ Τζόνσον, συνέβη΄΄. Το ΄΄μαγικό΄΄ παιδί του μπάσκετ μετράει 20 χρόνια ως φορέας και συνεχίζει κανονικά τη ζωή του. Ο θρύλος του NBA και έμβλημα του αγώνα κατά του AIDS θα συμμετέχει σε λίγες ημέρες σε αγώνα επιλέκτων, στις 12 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της καμπάνιας για την επανεκλογή του Μπάρακ Ομπάμπα στην προεδρία των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου