Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Gay Ιταλός περιφερειάρχης πάει για πρωθυπουργός



Στο επίκεντρο των ιταλικών Μέσων είναι σήμερα η ομολογία του αριστερού περιφερειάρχη της Απουλίας, Νίκι Βέντολα, ότι είναι ομοφυλόφιλος και προτίθεται να διεκδικήσει το χρίσμα...
... του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροαριστεράς.

Ο Βέντολα, στη συνέντευξή του σε σατιρική εκπομπή του τηλεοπτικού ομίλου Mediaset (ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι), σημείωσε ότι, σε περίπτωση εκλογής του, η κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησής του θα είναι η απάλειψη των διαφόρων μορφών έκτακτης απασχόλησης.

Σε ερώτηση αν από τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας των τελευταίων 60 χρόνων ήταν κάποιος ομοφυλόφιλος, ο περιφερειάρχης της Απουλίας απάντησε «ασφαλώς και υπήρξε gay πρωθυπουργός, χριστιανοδημοκρατικής ταυτότητας, αλλά δεν εννοώ σε καμία περίπτωση να αποκαλύψω το όνομά του».

Ο 52χρονος επικεφαλής του μικρού αριστερού κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία» επανεξελέγη περιφερειάρχης της Απουλίας, της νότιας ιταλικής περιφέρειας με πρωτεύουσα το Μπάρι.

Τώρα ζητεί να διεξαχθούν σύντομα εκλογές για την ανάδειξη υποψήφιου πρωθυπουργού όλης της κεντροαριστεράς και δηλώνει βέβαιος ότι μπορεί να τις κερδίσει.

Σε ερώτηση του παρουσιαστή της εκπομπής αν, για να κερδίσει τις εκλογές, θα ήταν διατεθειμένος να βγάλει το μικρό σκουλαρίκι που φορά στο αριστερό του αυτί, ο Βέντολα απάντησε «όχι, διότι κάτι τέτοιο θα αλλοίωνε την ταυτότητά μου με ένα είδος περίεργου καμουφλάζ. Είμαι το κομμάτι που λείπει, για να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πάζλ της κεντροαριστεράς».

zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου