Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Αντιδράσεις στην καμπάνα «ηθικής» για το «Straight story»


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να ρίξει καμπάνα 30.000 ευρώ στο Μega για την προβολή της ταινίας «Straight story» με ήρωες ένα ζευγάρι ανδρών (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης) σε έναν γκέι κόσμο όπου το στρέιτ είναι απαγορευμένο- με σήμανση «απαραίτητη η γονική συναίνεση» και πριν από τις 22.30. Σε εποχή που....

η τηλεόραση βρίθει υποπροϊόντων, το συμβούλιο, υποδυόμενο τον «φύλακα της ηθικής», εξάντλησε την αυστηρότητά του στη «λανθασμένη σήμανση» που θα έπρεπε κατά τη γνώμη του να είναι «κατάλληλο άνω των 15 ετών».
Ο λόγος για μια ταινία που είδαν πάνω από 400.000 θεατές στις κινηματογραφικές αίθουσες πριν από μερικά χρόνια με ένδειξη από την επιτροπή που αποφασίζει τη σήμανση των κινηματογραφικών ταινιών «κατάλληλο για τους άνω των 17 ετών», κάτι που συνηθίζει η επιτροπή για όλες τις ταινίες με «ομοφυλοφιλική κατεύθυνση», σύμφωνα με αιθουσάρχες.
«Σε μια κοινωνία που βουλιάζει, η υποκρισία περισσεύει. Όταν προβλήθηκε στο σινεμά, την είδαν πολλά παιδιά» σχολίασε στα «ΝΕΑ» την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ο πρωταγωνιστής του «Straight story» Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, θυμίζοντας ότι όταν είχε προβληθεί η ταινία στις αίθουσες την είχαν δει ως νεανική κωμωδία και πολλά παιδιά.
Το ΕΣΡ δεν είναι η πρώτη φορά που ρίχνει καμπάνες για οπτικοακουστικά προϊόντα με θέμα την ομοφυλοφιλία. Σχετικά πρόσφατα είχε «τιμωρήσει» το σίριαλ «Κλείσε τα μάτια» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για ένα φιλί μεταξύ ανδρών σε μια σκηνή του. Πολύ πρόσφατα, έριξε καμπάνα και στο νέο σίριαλ «4» του ιδίου, επειδή εμφάνιζε μια τραβεστί!
http://digital.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου