Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ουρές από γκέι για άδειες γάμου




Ουρές από γκέι ζευγάρια σχηματίστηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο στην Ουάσινγκτον, για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες που θα τους επιτρέψουν να παντρευτούν. Προηγήθηκε απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία απέρριψε αίτημα για να εμποδιστούν οι γάμοι ομοφυλοφίλων στην πρωτεύουσα.
«Είμαι υπερήφανος που η πρωτεύουσα του έθνους μας μάς αναγνωρίζει ως ανθρώπινα όντα, που αξίζουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους», δήλωσε ο 48χρονος Μάικλ Μακ Μπράιντ, την ώρα που περίμενε για την άδεια γάμου του με τον επί 18 έτη σύντροφό του.
«Αυτό σημαίνει ότι επιτέλους η οικογένειά μας είναι μία οικογένεια όπως και κάθε άλλη και αυτό είναι σημαντικό για εμάς», ανέφερε ο 50χρονος Ρόκι Γκάλογουεϊ. Από σήμερα το μεσημέρι έχουν εκδοθεί περίπου 80 άδειες γάμου.
Την περασμένη Τρίτη, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε αίτηση που κατέθεσαν αντίπαλοι των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και με την οποία ζήτησαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Έντονες ήταν, βέβαια, και οι αντιδράσεις έξω από το δικαστικό μέγαρο της Ουάσινγκτον, όπου μερικοί αντιτιθέμενοι στο γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων κυμάτιζαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα εναντίον της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.
Ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων επιτρέπεται ήδη στις πολιτείες της Αϊόβα, του Κονέκτικατ, της Μασαχουσέτης, του Νιου Χάμσαϊρ και του Βερμόντ.

Πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/world/epikairotita/244985

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου