Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Δολοφονίες τρανσέξουαλ και ομοφυλόφιλων στην Τουρκία


Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν με επιστολή που απηύθυναν προς την Τουρκική κυβέρνηση το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και πολλές οργανώσεις υπεράσπισης των ομοφυλοφίλων και των τρανσέξουαλ...

Αιτία για την επιστολή και τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν στάθηκαν οι πρόσφατες δολοφονίες δύο τρανσέξουαλ μέσα στον Φεβρουάριο στην Κωνσταντινούπολη και στην Αττάλεια.

Στην επιστολή αναφέρεται πως "Αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε τις προσπάθειες της αστυνομίας για την επίλυση αυτών των εγκλημάτων. Είναι όμως πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι τα κρούσματα δολοφονιών και βίας κατά των ομοφυλοφίλων, των λεσβιών, των αμφισεξουαλικών και των τρανσέξουαλ στην Τουρκία συνεχίζονται".

Ακόμη γίνεται λόγος για την βία και την κακοποίηση που υφίστανται από τους αστυνομικούς μέσα στα αστυνομικά τμήματα οι συλληφθέντες ομοφυλόφιλοι και στις διακρίσεις εις βάρος τους που πλέον αποτελούν καθημερινότητα.

Τέλος να σημειώσουμε πως οι δολοφονίες ομοφυλόφιλων και τρανσέξουαλ έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στην γείτονα ,αφού από το 2008 έχουν καταγγελθεί επίσημα τουλάχιστον οκτώ περιστατικά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου