Τι χρειαζόμαστε:
Για το χυλό
για το σιροπι
- 1 κουπα σπορελαιο
- 1,5 κουπα ζαχαρη
- 2 βανιλλιες
- 2 αυγα
- 1/2 ποτ.κρασιου λικερ ο,τι εχω
- 1 κ.γ.μπεικιν
- 500 γρ αλευρι
- 1 νεροποτηρο χυμο πορτοκαλι
- 2 ολοκληρα πορτοκαλια (οχι κερωμενα!)
για το σιροπι
- 1 νεροποτηρο χυμο πορτοκαλι
- 3 κ.σ. ζαχαρη
- 3 κ.γ. σπορελαιο
- Χτυπω το σπορελαιο με τη ζαχαρη και ριχνω ενα-ενα τα αυγα, τις βανιλλιες και το λικερ.
- Το αλευρι το εχω κοσκινησει με το μπεικιν και τα προσθετω εναλλαξ με το χυμο πορτοκαλι.
- Χοντροκοβω στο multi τα (καλα πλυμμενα) πορτοκαλια ολοκληρα αφου τα κοψω στη μεση και αφαιρεσω κουκουτσια και κοτσανακια. Τα προσθετω στο μιγμα και ανακατευω να πανε παντου.
- Αδειαζω σε καλα λαδωμενη και αλευρωμενη φορμα για κεικ στρογγυλη και ψηνω στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου.
- Οταν ψηθει, την αφηνω να κρυωσει λιγο και την αναποδογυριζω σε σχαρα. Βάζω τα υλικά του σιροπιού σε κατσαρολάκι και τα βράζω για 3-4 λεπτά μέχρι να μελώσει. Μετα απο κανενα 15 λεπτο που έχω αφήσει έξω την πορτοκαλόπταστα, την ξαναβαζω στη φορμα και τη σιροπιαζω με το ζεστό σιρόπι.
- Τελος αφου πιει το σιροπι την αναποδογυριζω στην πιατελα για να παει και πανω το σιροπι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οταν μου την ειπε η κουμπαρα μου,μου φανηκε μπερδεμενη. Στην πραξη ειναι παιχνιδι τελικα και γινεται αναρπαστη!Αν μπει και στο ψυγειο, την αλλα μερα ειναι δροσερη και πολυ καλυτερη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου